Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére

Bravčové pečené po pekársky  - Rôti de porc boulangére
Foto: zemo
zemoZemo, recept pridal: 2. decembra 2009 10:37Ďalšie jeho recepty

Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko.

Suroviny

8
porcií
45
minút
príprava
90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do hrnca s jedným litrom osolenej a okorenenej vody dáme mäso. Keď voda začne na šporáku vrieť, stíšime plameň a na veľmi miernom ohni necháme zakryté mäso variť len tak bubli - bubli pol hodinu.

2

Medzitým vytrieme zapekaciu misku roztlačeným cesnakom. Do misky vložíme v troch vrstvách natenko nakrájané ošúpané zemiaky. Na každú vrstvu poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a posypeme zmesou rozdrveného bobkového listu a sušeného tymianu (vždy zeberieme medzi prsty) a pridáme do tejto zmesi aj na špičku noža strúhaného muškátového orieška. Na zemiaky pridáme aj trochu roztlačeného cesnaku.

3

Zemiaky zalejeme vodou, v ktorej sme varili mäsko. Ak nie sú zemiaky celkom zaliate, pridáme ešte vriacu vodu. Zemiakom nesmú z vody trčať ani nosy. Potom na záver pridáme masť, ktorá sa vo vode roztopí.

4

Zapekaciu misku vložíme do dopredu vyhriatej rúry na 180 až 190 stupňov. Asi po 15 minútach, keď voda v zapekacej mise začne vrieť, položíme na vrstvu zemiakov už čiastočne predvarené bravčové mäso. Dáme ďalej piecť.

5

Mäso počas prípravy viackrát obraciame, aby malo zo všetkých strán zlatú farbu. Pečieme asi 45 minút až hodinu alebo dovtedy, kým zemiaky nevsiaknu všetku tekutinu. P.S. Ak sa vám zdá veľa surovín pre málo úst, použite učebné osnovy základnej školy pre matematiku. Časť delenie.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • nyja, 7. decembra 2009 o 16:02
    Ou, ou... to vyzerá chutne :)) Nehodili by sa aj dáke provensálske byliny alebo aspoň ždibec tymiánu? Tento recept je kandidátom na skoré odskúšanie, mňam :))


  • zemo, 7. decembra 2009 o 22:40
    Oj, čo to tam je v tom zelenom hore naľavo v štvrtom riadku že vraj trikrát medzi prsty? Nenie to akože tymian? Asi to poznáte s dlhým ý.
    No ten malý slovenčinový dráb, ktorého mám nainštalovaného v počítača od čias vEĽKÉHO bRATA Slobodníka a včuľ mi tam niečo pribudlo aj od jeho recyklovaného bratríčka Maďaričovčiča, ma cez klávesnicu udiera pranierom, ak niečo nenapíšem, čo páni veľkomožný skrzevá jazyk považujú za sväté. A tymian je podľa nich s krátkym y. Takže mea culpa, mea maxima culpa. :O)
    P.S. A najlpešie sú vetvičky, dajú sa po celú zimu pestovať hoci v kochlíku...áááááúúúúúúú...ponížene prosím, Vaša Osvietenosť, pán Maďarič, do rúk nie, tie mi treba, do hlavy ma mláťte, tá je zbytočná... teda včrepníku na balkóne alebo ako ja na záhradke. Alebo aj v byte. Len nemá rastlinka rada veľmi suchý vzduch, aj keď píšu o nej, že je suchomilná.


  • prezyvka, 8. decembra 2009 o 09:25
    PRECO NICITE SLOVENCINU NESPISOVNYMI VYRAZMI BASTA MASKO ZAPIJAME BIELIM VINOM ATD MA BYT PODAVAME BIELE VINO NEMATE TAM SLOVENCINARA


  • forneta, 28. januára 2010 o 20:02
    boze moj wed to e edno jak pise, ked niesi spokojny trak sem nelez


  • jarco, 28. januára 2010 o 22:39
    Super recept. Asi "wazne francuzska kuchyna", keď @forneta neprotestuje :-)

    @prezyvka - ak píšem verzálom bez diakritiky a navyše si nedávam pozor i a y (BIELIM VINOM...), o interpunkcii ani nehovoriac, tak predtým ako volám slovenčinára na ostatných, najskôr vyhľadám jeho pomoc ja.


  • zemo, 29. januára 2010 o 09:30
    No teda, bratia a sestry, čo sa to deje na tom Slovensku? Prezyvkou zakomplexnovanou si budeme kaziť život, kašlite na neho!


  • cica2, 22. januára 2011 o 21:24
    tento receptík si ukladám do svojej kk:) máme radi takéto dobroty, supér to vyzerá a budúci víkend to istí, vďaka za dobrý tip...a pobavila som sa ako dokážete aj s humorom recepty písať:))


  • vandrak, 24. augusta 2011 o 12:19
    Vyzerá to super, skúsim, dik za tip.


  • pacik, 13. marca 2012 o 13:23
    Pri hľadaní iného receptu som našla tento a veruže si ho uložím, aj vyskúšam :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist