Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére

Bravčové pečené po pekársky  - Rôti de porc boulangére
Foto: zemo
zemoZemo, recept pridal: 2. decembra 2009 10:37Ďalšie jeho recepty

Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko.

Suroviny

8
porcií
45
minút
príprava
90
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Do hrnca s jedným litrom osolenej a okorenenej vody dáme mäso. Keď voda začne na šporáku vrieť, stíšime plameň a na veľmi miernom ohni necháme zakryté mäso variť len tak bubli - bubli pol hodinu.

Medzitým vytrieme zapekaciu misku roztlačeným cesnakom. Do misky vložíme v troch vrstvách natenko nakrájané ošúpané zemiaky. Na každú vrstvu poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a posypeme zmesou rozdrveného bobkového listu a sušeného tymianu (vždy zeberieme medzi prsty) a pridáme do tejto zmesi aj na špičku noža strúhaného muškátového orieška. Na zemiaky pridáme aj trochu roztlačeného cesnaku.

Zemiaky zalejeme vodou, v ktorej sme varili mäsko. Ak nie sú zemiaky celkom zaliate, pridáme ešte vriacu vodu. Zemiakom nesmú z vody trčať ani nosy. Potom na záver pridáme masť, ktorá sa vo vode roztopí.

Zapekaciu misku vložíme do dopredu vyhriatej rúry na 180 až 190 stupňov. Asi po 15 minútach, keď voda v zapekacej mise začne vrieť, položíme na vrstvu zemiakov už čiastočne predvarené bravčové mäso. Dáme ďalej piecť.

Mäso počas prípravy viackrát obraciame, aby malo zo všetkých strán zlatú farbu. Pečieme asi 45 minút až hodinu alebo dovtedy, kým zemiaky nevsiaknu všetku tekutinu. P.S. Ak sa vám zdá veľa surovín pre málo úst, použite učebné osnovy základnej školy pre matematiku. Časť delenie.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

9 komentárov k receptu
  • nyja, 7. decembra 2009 o 16:02
    Ou, ou... to vyzerá chutne :)) Nehodili by sa aj dáke provensálske byliny alebo aspoň ždibec tymiánu? Tento recept je kandidátom na skoré odskúšanie, mňam :))


  • zemo, 7. decembra 2009 o 22:40
    Oj, čo to tam je v tom zelenom hore naľavo v štvrtom riadku že vraj trikrát medzi prsty? Nenie to akože tymian? Asi to poznáte s dlhým ý.
    No ten malý slovenčinový dráb, ktorého mám nainštalovaného v počítača od čias vEĽKÉHO bRATA Slobodníka a včuľ mi tam niečo pribudlo aj od jeho recyklovaného bratríčka Maďaričovčiča, ma cez klávesnicu udiera pranierom, ak niečo nenapíšem, čo páni veľkomožný skrzevá jazyk považujú za sväté. A tymian je podľa nich s krátkym y. Takže mea culpa, mea maxima culpa. :O)
    P.S. A najlpešie sú vetvičky, dajú sa po celú zimu pestovať hoci v kochlíku...áááááúúúúúúú...ponížene prosím, Vaša Osvietenosť, pán Maďarič, do rúk nie, tie mi treba, do hlavy ma mláťte, tá je zbytočná... teda včrepníku na balkóne alebo ako ja na záhradke. Alebo aj v byte. Len nemá rastlinka rada veľmi suchý vzduch, aj keď píšu o nej, že je suchomilná.


  • prezyvka, 8. decembra 2009 o 09:25
    PRECO NICITE SLOVENCINU NESPISOVNYMI VYRAZMI BASTA MASKO ZAPIJAME BIELIM VINOM ATD MA BYT PODAVAME BIELE VINO NEMATE TAM SLOVENCINARA


  • forneta, 28. januára 2010 o 20:02
    boze moj wed to e edno jak pise, ked niesi spokojny trak sem nelez


  • jarco, 28. januára 2010 o 22:39
    Super recept. Asi "wazne francuzska kuchyna", keď @forneta neprotestuje :-)

    @prezyvka - ak píšem verzálom bez diakritiky a navyše si nedávam pozor i a y (BIELIM VINOM...), o interpunkcii ani nehovoriac, tak predtým ako volám slovenčinára na ostatných, najskôr vyhľadám jeho pomoc ja.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • zemo, 29. januára 2010 o 09:30
    No teda, bratia a sestry, čo sa to deje na tom Slovensku? Prezyvkou zakomplexnovanou si budeme kaziť život, kašlite na neho!


  • cica2, 22. januára 2011 o 21:24
    tento receptík si ukladám do svojej kk:) máme radi takéto dobroty, supér to vyzerá a budúci víkend to istí, vďaka za dobrý tip...a pobavila som sa ako dokážete aj s humorom recepty písať:))


  • vandrak, 24. augusta 2011 o 12:19
    Vyzerá to super, skúsim, dik za tip.


  • pacik, 13. marca 2012 o 13:23
    Pri hľadaní iného receptu som našla tento a veruže si ho uložím, aj vyskúšam :-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist