Bravčové pečené na kapuste so žemľovou cibuľkovo– pažítkovou knedľou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Bravčové mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou, dáme do pekáča, potrieme cesnakom a posypeme nakrájanou cibuľou. Podlejeme a dáme piecť približne na 1,5 hodiny, teda pokiaľ nie je mäso upečené.
  2. Z cukru spravíme karamel, do ktorého vložíme na kocky nakrájanú slaninku, podlejeme vodou, pridáme kapustu a podusíme 10 minút. Dochutíme soľou a octom.
  3. Knedle pripravíme z nakrájaných žemlí, do ktorých pridáme 2 žĺtky, cibuľu opečenú do zlatista, nasekanú pažítku, hrubú múku, mlieko a na záver sneh z bielkov. Dosolíme, dokoreníme, vyformujeme knedle, dáme do alobalu a paríme alebo varíme 30 minút.