Bravčová panenka v kelovom liste fotorecept

Martin Šišolák
šéfkuchár hotela Lindner Gallery Central v Bratislave, 10. apríla 2014
Bravčová panenka v kelovom liste (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

280 g
100 g
200 ml
1 hlávka
štipka
štipka




Postup

  1. 1



    Na panvičke opečieme zo všetkých strán 200 gramov osolenej a okorenenej panenky. Z jej špičky (asi 80-gramovej) a z kuracích pŕs vyrobíme tzv. fáš t. j. rozmixujeme všetko mäso so smotanou, soľou a korením.

  2. 2



    Kelové listy sparíme, rozložíme a necháme schladiť. Potom na ne natrieme pripravený fáš.

  3. 3



    Na to položíme bravčovú panenku a listy zrolujeme. Vytvorenú rolku pečieme asi 35 minút pri 180 °C.

Diskusia k receptu

pusta
krásny recept, hoden šéfkuchára :-)
*****
tiginko
no neviem ako by mi chutili tie prihoreté listy, asi budú horké
rea1
@tigi , nič neprihorí (ak sa to pripravuje zodpovedne :-) ). ja mám tento recept (s malými obmenami) zo starej francúzskej kuchárky a robievam ho už +/- 35 rokov. obmeny: mäso uvádzajú hovädzie, fáš z jemne mletého chudého bravčového a smotany - ja z úplne neznámych príčin odjakživa používam smotanu kyslú. v pôvodnom recepte z tej knihy je uvedené, že hovädzie je v celku, orezané tak približne do tvaru i veľkosti tehly. ostatné ako je uvedené hore. nám tam veľmi chutí práve ten fáš a kelové listy, tak som to po čase začala robiť vo veľkosti "na porcie", teda hovädzie tak vo veľkosti zamotaného španielskeho vtáčika a ostatné přiměřeně. táto verzia s panenkou je fajn nápad, nič netreba obkrajovať, mám ich v chladničke tri, v nedeľu spravím. a zvyšok kelu sa schosnuje na prívarok cez týždeň.
nie je mi na tej fotke jasné, ako to "odborníkovi" mohlo takto bohapusto prihorieť, veď sa starám, čučkám do trúby a priebežne podlievam i polievam - vývarom či vodou, dle ctěné libosti.
a výborné sú k tomu iba obyčajné varené zemiaky s maslom. pá, idem sa naobedovať. jana




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia