Bravčová panenka na nivovej omáčke

atari89 - fotkaatari89, 24. februára 2012

Moje najoblúbenejšie jedlo :)

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
200 g
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Panenku si odblaníme, umyjeme a nakrájame na asi 1 a pol cm hrubé kúsky.

  2. 2

    Na steakovej panvici si zohreme trosičku oleja asi tak malú lyžičku. Mäso si okoreníme a osolíme a a dáme na panvicu. Z každej strany ho opečieme asi 3min. a vyberieme. Mäso má byť vnútri este ružove, nieje dobré keď sa veľmi prepečie.

  3. 3

    Hneď ako vyberieme mäso, tak do panvice hodíme kus masla aby sa nam roztopilo v tom výpeku od mäsa. Keď bude maslo roztopené tak do neho nalejeme smotanu a rozdrvíme nivu. Miešame kým nebude hustá, ak náhodou nezhustne môžme zahustiť múkou.

  4. 4

    Ako prílohu si mi robievame hranolky a občas čerstvé hríby len udusené na cibuly. Je to veľmi dobré jedlo a odporúčam ho jesť za čerstva, zohrievané už nieje až také dobré.

Diskusia k receptu

marijanka712
určite vyskúšam , ked sa dá 33% smotana tak to určite zhustne , receptík vypadá velmi chutný
pucifalek
idem spraviť, hneď teraz :-)) panenka čaká, zemiaky sú upečené :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia