Bravčová panenka na nivovej omáčke
Autor receptu: atari89
Moje najoblúbenejšie jedlo :)
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Panenku si odblaníme, umyjeme a nakrájame na asi 1 a pol cm hrubé kúsky.
- Na steakovej panvici si zohreme trosičku oleja asi tak malú lyžičku. Mäso si okoreníme a osolíme a a dáme na panvicu. Z každej strany ho opečieme asi 3min. a vyberieme. Mäso má byť vnútri este ružove, nieje dobré keď sa veľmi prepečie.
- Hneď ako vyberieme mäso, tak do panvice hodíme kus masla aby sa nam roztopilo v tom výpeku od mäsa. Keď bude maslo roztopené tak do neho nalejeme smotanu a rozdrvíme nivu. Miešame kým nebude hustá, ak náhodou nezhustne môžme zahustiť múkou.
- Ako prílohu si mi robievame hranolky a občas čerstvé hríby len udusené na cibuly. Je to veľmi dobré jedlo a odporúčam ho jesť za čerstva, zohrievané už nieje až také dobré.