Božské srdce

sylviaxxl - fotkasylviaxxl, 4. septembra 2012
Božské srdce
Foto: sylviaxxl

Dúfam, že som to s názvom neprehnala, lebo tak komentovali tortičku všetci, keď ju ochutnali:) Vždy som mala veľký rešpekt pred pečením snehového pečiva, Zobraziť celý popisDúfam, že som to s názvom neprehnala, lebo tak komentovali tortičku všetci, keď ju ochutnali:) Vždy som mala veľký rešpekt pred pečením snehového pečiva, ale raz som to musela prekonať. S telefónom na uchu (mamina radila:) ,som to na koniec zvládla. A určite to nebolo posledný krát. Pri najbližšej oslave si pečenie zo snehu určite zopakujem.

8
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 140 °C

Suroviny

KORPUS:
7
400 g
1 štipka
100 g postrúhané
poleva:
200 g
150 ml
PLNKA:
250 g
150 ml
 rôzne podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bielka s cukrom a štipkou soli vyšľaháme nad parou do hustej, lesklej hmoty. Jemne primiešame orechy a natrieme na papier na pečenie, na ktorý si nakreslíme šablóny. mne vyšlo päť plátov. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 140°c a pečieme cca 40 minút. Čokoládu rozpustíme v miske nad parou a primiešame 100 ml smotany na šľahanie. Hmotou potrieme upečené snehové pláty a necháme stuhnúť. Smotanu na šľahanie vymiešame a opatrne vmiešame mascarpone. Snehové pláty so stuhnutou čokoládou potrieme plnkou s mascarpone a poukladáme ovocie. Vrstvy opakujeme. Dáme na chvíľu stuhnúť a môžeme podávať

  2. 2

    Začala som šľahať najskôr bielka so štipkou soli, po chvíľke som dala misku nad vriacu vodu, prisypávala cukor a stále šľahala na najvyšších otáčkach. Mne to trvalo asi 20 min. Vám môže menej, aj viacej. Sneh musí byť krásny lesklý, pevný. Ale skúseným cukrárkam to ani nemusím písať:) Určite máte každá svoj systém šľahania.

    Božské srdce - obrázok 2
  3. 3

    Do vyšľahaného krému zľahka primiešame orechy

    Božské srdce - obrázok 3
  4. 4

    Na papier si nezabudnite nakresliť šablónu, aby ste mali pekný tvar. Ideálne sú dve srdiečka, alebo kruhy s priemerom okolo 20 cm. Ja som mala 2x2 srdcia a ešte jedno som sušila samé. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 140°c a pečieme cca 40 minút.

    Božské srdce - obrázok 4
  5. 5

    Čokoládu som roztopila v miske nad parou a pridala som aj šľahačkovú smotanu. Ale nič nepokazíte, ak smotanu nedáte

    Božské srdce - obrázok 5
  6. 6

    Ešte teplé môžete natrieť roztopenou čokoládou. Ideálne je schladenie potretých korpusov v chladničke.(ak máte toľko miesta:)

    Božské srdce - obrázok 6
  7. 7

    Smotanu som vyšľahala, mascarpone premiešala a postupne primiešala do šľahačky.Cukor som nedávala, korpus je dosť sladký

    Božské srdce - obrázok 7
  8. 8

    Snehový plát potrieme plnkou a obložíme ovocím. Mala som banány...

    Božské srdce - obrázok 8
  9. 9

    Granátové jabĺčko,čučoriedky a maliny....

    Božské srdce - obrázok 9
  10. 10

    Na vrch dáme plnku, aby sa nám tortička ľahšie zdobila. Prajem dobrú chuť.

    Božské srdce - obrázok 10

Diskusia k receptu

afataga
ja kremove torty nemam rada, ale ked som si precitala zlozenie, tuto by som si rada dala, musi byt fakt uzasna, no mozno sa na nieco take odhodlam, len sa chcem opytat, preco si sneh slahala nad parou? ma to nejaky specialny vyznam?
marcy
slintám pri kávičke,je úúúúžasná a určite by ma potešil kúsok :)))
sylviaxxl
afataga@ ,mamina pečie snehové vo veľkom a ona len tak šľahá. Myslím, že je vtedy sneh pevnejší, hustejší..Aj penové torty sa tuším tak šľahajú.
jerica
@sylviaxxl , to je sen , moje chute , len vzdychám, krásne spracovaný recept:-) nemám čo dodať,"oblížprst". KK !!
ďakujem za dôveru:-)
radulienka
Vyzerá to senzačne a určite to tak aj chutí, musí to byť strašne kalorické, no občas si to človek môže dať, vďaka za receptík...
mracik9
Mňam,tak toto muselo byť fantastické,aj by som si hneď dala.
medovnicek
ja snehové veci milujem, ale zatiaľ som nemala odvahu vyskúšať niečo také upiecť, tvoj recept si ukladám, vďaka za super postup
sylviaxxl
@medovnicek ,ty si ako já.Bála som sa toho,ako čert kríža:))Ale táto tortička má výhodu,že prípadné chyby zakryješ plnkou a ovocím:) Neboj,pusti sa do toho. Určite sa ti podarí.
evanaaa
Máš pravdu, @sylviaxxl , to srdce je ozaj božské aj tá chuť, viem si predstaviť, iste sa to rozplýva v ústach, strašne ma to láka spraviť. Ale ak by som len tak šľahala, nie nad parou, asi by to už nebolo ono ( a ešte nie s cukrom, ale so sladidlom), neviem, či by sa vydarilo. Možno by som mala vyskúšať menšie množstvo.
jerica
@sylviaxxl , ešte raz ďakujem za uznanie,ja som pri zemi , je tu veľa šikovných a šikovnejších,ešte budem "namyslená " a to nie je moje v povahe.
sylviaxxl
@evanaaa nad tou parou je to istejšie.Teplom sa bielky vlastne uvaria a sú pevnejšie. Cukor tam je základ, skúšala som s polovičnou dávkou cukru a nevyšľahalo sa mi to. Sneh sa síce uvaril,ale aj zgrcol:) Ešte tých 300g...no,to by hádam aj mohlo byť, ale sladidlo, bude asi problém. Skús sa poradiť s kočkami, čo pečú penové torty. tie majú určite väčšie skúsenosti. Toto bola moja druhá zo snehu:)
sylviaxxl
@alexola krája sa perfektne, lebo pláty plnkou a ovocím zmäknú. Ja som ju doobeda piekla a poobede sme ju krájali. Chcela som dať aj rez,bohužiaľ sa mi na pózovanie neušiel:)
danda3
Tiež mám za sebou jednu penovú tortu, ktorá sa mi podarila, ale s orechami som ešte neskúšala, Tvoja vyzerá ohromne, Sylvi!♥
hubarka35
no krásna tortička,ja som tiež penové ešte nerobila...tvoj receptík si uložím a skúsim urobit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia