Boršč

Boršč

Autor receptu: gurman01

Suroviny

Postup

  1. Mäso dáme variť do hrnca s 2,5 litrami vody a varíme 1 a pol hodiny na slabom ohni. Keď sa mäso uvarí, tak ho vyberieme a do vývaru pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme 10 minút, pridáme 10 guličiek celého čierneho korenia, 3 bobkové listy a na pásiky nakrájanú kapustu a varíme ďalších 10 minút.
  2. V druhom hrnci na oleji popražíme nakrájanú cibuľu, primiešame nastrúhanú mrkvu a pražíme 2 minúty. Potom pridáme nastrúhanú uvarenú cviklu a pražíme ďalšie 2 minútky, pridáme 1 ČL soli a paradajkový pretlak, podlejeme trochou vývaru a necháme dusiť 15 minút.
  3. Uvarené mäso pokrájame na kocky, pridáme k zemiakom a kapuste, osolíme, primiešame podusenú zeleninu. Po troch minútach pridáme prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať a necháme variť 15 minút.
  4. Hotovy boršč servírujeme s kyslou smotanou a tmavým chlebom.