Plnené placky
Bolani - afganské plnené placky (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Bolani je afganský plnený chlieb. Plnky sa, samozrejme, môžu obmieňať: zemiaky, tekvica, mleté mäso... K tomu kopec čili papričiek a je to :-))*
Recept je podľa Rupy Aujla.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr pripravíme dip (aby sa chute mali čas prepojiť) a to tak, že jednoducho všetko zmiešame.
Cesto: Múku zmiešame so soľou a pomaly primiešavame vodu, až kým sa nevytvorí nelepivé cesto. Prikryjeme a necháme 20 min oddýchnuť.
- Plnka: Na olivovom oleji opečieme nakrájaný pór, pridáme posekaný cesnak a čili papričky. Nakoniec pridáme uvarený sladký zemiak a všetko popučíme.
- Odstavíme z ohňa a vmiešame špenát. Osolíme a okoreníme.
- Cesto rozdelíme na 4 časti. Z každej časti vyvaľkáme palcu s priemerom asi 20 cm. Z plnky odoberieme 1/4 a natrieme polovičku placky. Cesto preložíme, kraje spojíme vidličkou. Takto urobíme všetky štyri placky.
- Na rozpálenej panvici a troške olivového oleja placky opatrne opečieme do zlatova, z každej strany asi 2 min.
- Podávame teplé, prekrojené cez polovicu, s dipom a so šalátom.