Bohatá fazuľovica

martintt7 - fotkamartintt7, 21. júna 2016
Bohatá fazuľovica
Foto: martintt7

Mám rád sýte polievky a na niečo podobné som mal chuť už dávno. Výsledok bol podľa očakávania a veľmi chutila.

Suroviny

500 g biela
2 ks domáca pikantná
300 g
300 g
3 ks
1 ks
3 strúčiky
2 ks
 na zápražku
 na zápražku
 na zápražku




Postup

  1. 1

    Fazuľa si odstála namočená vo vode cca 6 hodín. Potom som ju nechal variť a asi po hodine pridával nakrájanú krkovičku, potom šampiňóny, dolial vodu pridal pár bobkových listov. Po ďaľšej cca polhodinke pridal nakrájanú klobásku, celú cibuľu a zemiaky. Ochutil čiernym korením, soľou, novým korením, prelisovaným cesnakom a majoránkou.

  2. 2

    Fazuľu som podchvíľkou koštoval, či už je dostatočne uvarená. Spravil zásmažku pridal sladkú papriku, nech to má krásnu farbu a šupol to do polievky. Nastrúhal na jemno ešte jeden zemiak a zahustil.

  3. 3

    Nechal dovariť a polievka bola na svete. Presne ako som si ju predstavoval. Bohatá, hustá a výborná.

Diskusia k receptu

slavkabis
5* my sa chystáme robiť v kotlíku fazuľovú - strakatú bôbovicu + údené mäsko, zelenina,... už teraz mi sliny tečú :)
martintt7
No lepšie by tam pristali čersté hríby z lesa, ale mne šampióny nevadia, mám ich rád. Samozrejme každému čo vyhovuje, určite je skvelá aj bez nich :)
junior
Tomu verím a pre zaujímavosť, predsa to s nimi vyskúšam, možno prídem na chuť nepoznanému :-)
martintt7
Vyskúšaj, veď pri varení treba experimentovať a uvidíš sám či s nimi, alebo bez nich... Prajem dobrú chuť a potom napíš :)
klukodvody
Mám rád snad všechny polévky a Tvoje vypadá tak dobře a vůbec mně tam nevadí žampiony a navíc je to nejen dobře udělaná polévka ale navíc mně nabízí možnost si tam třeba přidat to na co mám ještě chuť a hlavně u nás se na houby musí hodně daleko a tak žampiony a hlíva je v podstatě nutnost. Pěkné.
jofolit
Taká dobra fazuľa to je niečo, dobré si uvaril 5* a K.K. Tiež sme jedli kotlikovú u jedného varechača nechce byť menovaný. No poviem Vám to je teda materiál. Tiež tam dáva hríby, koleno surové a údené a tri druhy fazule. Dva taniere so si dala s chlebom a potom som sa nevládala hýbať. Aj v pekle sú raz za čas hody, no nie.


jofolit
Ešte niečo, ako to dobré padne prísť k hotovému. Keď nemusím v teple behať okolo sporáka, len sadnúť pod stromami v tieni, kde je 20°C a nie v meste 30°C. Nenápadne som navrhla, že prídem aj inokedy na akciu. Tak že @Martintt7 veľmi chválim tvoje dielo. Ak by ti zvýšilo prídem na návštevu.
martintt7
@Jofolit (23.6.2016 10:38)

Veľmi pekne ďakujem.
Tomu verím, nás čaká v tomto horku víkendový guláš a opekačka. Taká hromadná akcia, tak to bude pekný hic :)
No a s tou návštevou, kludne sa ohlás a ja ešte vymením šampióny za suchohríby to bude ešte lepšie :)