Bodkavé rolky s pistáciovo-kokosovou plnkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. marca 2015

Tento recept som už pridala pred rokmi..teraz som ho inovovala a urobila som chutnú plnku pistáciovo-kokosovú..

12
porcií
60 minút
príprava
2x2 a 2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto I.:
3 ks
4 PL
70 g
1/2 bal
5 PL
5 PL
Cesto II.:
3 ks
4 PL
50 g
1/2 bal
1,5 dkg
5 PL
5 PL
Krém:
1 bal
300 ml
100 g
80 g




Postup

  1. 1

    Cesto biele: žltky s cukrom som vymiešala, postupne som pridávala olej a j vodu..bielky so štipkou soli som vymiešala na tuhý sneh..múku som zmiešala s práškom do pečiva..do cesta som pridala najprv múku s práškom do pečiva a napokon som opatrne vmiešala aj na viac krát sneh z bielkov..cesto kakaové: urobila som ho hneď zároveň s bielym, lebo oba cestá potrebujem použiť naraz...vymiešala som žltky s cukrom, olejom a vodou, pridala som múku s práškom do pečiva a kakao a napokon som pridala sneh z bielkov..tieto operácie som nefotila...mám to už nafotené na prvom recepte..z pečiaceho papiera som si urobila šachovnicu...2 papiere som uložila tak, aby mi vznikli štvorce..tam kde sa štvorce stretávajú som u robila na papier bodky..môžte si naznačiť miesto pre bodky aj ceruzkou..urobila som najpv kakaové bodky na papier..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a kakaové bodky som upiekla 2 min. vybrala som ich z trúby a na kakaové bodky som vyliala biele cesto a dala upiecť..cesto sa pieklo 10 min..upečené cestá som uložila na vlhké útierky, aby sa nelámalo pri rolovaní..vychladnuté som rozkrojila po dĺžke na polovicu..

    Bodkavé rolky s pistáciovo-kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na papier som urobila biele bodky, dala som ich upiecť na 2 minúty, vybrala som z trúby a vyliala som na bodky kakaové cesto...pozor, netreba dlho piecť, lebo sa bude lámať..upečené som vybrala z trúby, uložila na vlhkú útierku a nechala vychladnúť...vychladnuté cesto som rozrezala na polovicu..

    Bodkavé rolky s pistáciovo-kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila som si plnku..v mlieku som vymiešala pistáciový puding a uvarila na hustú kašu..ešte do teplého pudingu som vmiešala maslo a kokos...nechala som vychladiť..plnku som rozdelila na polovicu a potom ešte na polovicu...uložila som ju na bodkavé cesto po dĺžke..cesto treba otočiť tak, aby po zrolovaní bodky boli zvonku..

    Bodkavé rolky s pistáciovo-kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    aj na biele cesto som uložila plnku..

    Bodkavé rolky s pistáciovo-kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    skôr než som začala cesto rolovať, položila som ho na pečiaci papier a za pomoci papiera som ho zrolovala a uložila všetky na noc do chladničky..

    Bodkavé rolky s pistáciovo-kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    druhý deň som rolky pokrájala na rovnaké kúsky..

    Bodkavé rolky s pistáciovo-kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    konce môžete ale nemusíte ozdobiť šľahačkou...sú veľmi chutné a iste by potešili aj vašich veľkonočných kúpačov..prajem vám dobrú chuť...Všetkým varecháčkam a varecháčom prajem prekrásne prežitie Veľkonočných sviatkov..

    Bodkavé rolky s pistáciovo-kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

nika72
vyzerá to veľmi pekne.... také elegantné roládky ....dobrý nápad
dandika1
@izabella929 ach Izabelka zlata kolacik sa Ti vydaril je prekrasny a aj chutny o tom nepochybujem,ale u mna len popozerat ja taka sikovna nie som,ale Tebe patri pravom 5* aj s poklonou. Prajem krasne Vel.sviatky:-)))
mariamka
milucke su :) pistaciovy puding? aj taky existuje? co ty nevymyslis :)
annan
Zasa musím napísať,si šikuľka,krásny kolačik.Upečiem mojim drobcom na veľku noc.
motyka
Už ani neviem, či mám písať samu chválu. Tiež som nevedela, že existuje aj pistáciový puding. Tie bodky - aj keď trochu pracnejšie, ale ten efekt stojí za to. Určite to niekedy urobíme. Budem vďaka tebe za "hviezdu".
Je to novinka a iste aj iná chuť, ako pri bežných a tradičných plnkách.
KK.5*.
marika21
Zaujímavý recept. Inšpirácia ti určite nechýba. Si šikovná. KK5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia