Bodkavé rolky s pistáciovo-kokosovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept som už pridala pred rokmi..teraz som ho inovovala a urobila som chutnú plnku pistáciovo-kokosovú..

12
porcií
60 minút
príprava
2x2 a 2x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto biele: žltky s cukrom som vymiešala, postupne som pridávala olej a j vodu..bielky so štipkou soli som vymiešala na tuhý sneh..múku som zmiešala s práškom do pečiva..do cesta som pridala najprv múku s práškom do pečiva a napokon som opatrne vmiešala aj na viac krát sneh z bielkov..cesto kakaové: urobila som ho hneď zároveň s bielym, lebo oba cestá potrebujem použiť naraz...vymiešala som žltky s cukrom, olejom a vodou, pridala som múku s práškom do pečiva a kakao a napokon som pridala sneh z bielkov..tieto operácie som nefotila...mám to už nafotené na prvom recepte..z pečiaceho papiera som si urobila šachovnicu...2 papiere som uložila tak, aby mi vznikli štvorce..tam kde sa štvorce stretávajú som u robila na papier bodky..môžte si naznačiť miesto pre bodky aj ceruzkou..urobila som najpv kakaové bodky na papier..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a kakaové bodky som upiekla 2 min. vybrala som ich z trúby a na kakaové bodky som vyliala biele cesto a dala upiecť..cesto sa pieklo 10 min..upečené cestá som uložila na vlhké útierky, aby sa nelámalo pri rolovaní..vychladnuté som rozkrojila po dĺžke na polovicu..
  2. na papier som urobila biele bodky, dala som ich upiecť na 2 minúty, vybrala som z trúby a vyliala som na bodky kakaové cesto...pozor, netreba dlho piecť, lebo sa bude lámať..upečené som vybrala z trúby, uložila na vlhkú útierku a nechala vychladnúť...vychladnuté cesto som rozrezala na polovicu..
  3. pripravila som si plnku..v mlieku som vymiešala pistáciový puding a uvarila na hustú kašu..ešte do teplého pudingu som vmiešala maslo a kokos...nechala som vychladiť..plnku som rozdelila na polovicu a potom ešte na polovicu...uložila som ju na bodkavé cesto po dĺžke..cesto treba otočiť tak, aby po zrolovaní bodky boli zvonku..
  4. aj na biele cesto som uložila plnku..
  5. skôr než som začala cesto rolovať, položila som ho na pečiaci papier a za pomoci papiera som ho zrolovala a uložila všetky na noc do chladničky..
  6. druhý deň som rolky pokrájala na rovnaké kúsky..
  7. konce môžete ale nemusíte ozdobiť šľahačkou...sú veľmi chutné a iste by potešili aj vašich veľkonočných kúpačov..prajem vám dobrú chuť...Všetkým varecháčkam a varecháčom prajem prekrásne prežitie Veľkonočných sviatkov..