Bôčik na zelenine a jablkách
Autor receptu: redakcia
Jablková
štrúdľa nám
napadne ako prvá.
Ale napokon nám
nestačia prsty rúk.
Kráľ ovocia totiž
pasuje do dezertov,
ale aj do mäsových
a zeleninových jedál.
Je doma v babičkinej
i noblesnej kuchyni.
5 porcií |
35 minút príprava |
125 minút na 180 °C |
Postup
- Kožu narežeme rovnobežnými zárezmi do tvaru
mriežky. Na suchej panvici bôčik opekáme najskôr
kožou dole a potom aj mäsitú časť, kým nezhnedne.
- Mäso osolíme, okoreníme a zakryté pečieme asi
hodinu pri teplote 180 °C. Zvyšok surovín na zeleninu
a zemiaky zmiešame v mise, osolíme a okoreníme.
Bôčik po hodine vyberieme, pridáme
zeleninu, na ktorú položíme späť mäso. Prikryté
pečieme 45 minút pri 180 °C.
- Potom nádobu odkryjeme, bôčik polejeme výpekom
a pečieme ešte 20 minút pri 180 °C. Zelenina
skaramelizuje a na mäse sa urobí kôrka. Bôčik
nakrájame a podávame so zeleninou, s jablkami a so
zemiakmi, polejeme aj výpekom.