Kváskový knäckebrot
Bezlepkový kváskový knäckebrot
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Bežné kysnuté pečivo môžete vymeniť za niečo odľahčené v podobe bezlepkových knäckebrotov, ktoré sa hodia k
zeleninovému šalátu, nátierke alebo len k večernému zobkaniu k televízii.
20 porcií |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Ľanové semienka pomelieme, najlepšie na kávovom mlynčeku na sypkú múku. Prisypeme Bread mix white a Bread mix dark, soľ, mlieko, na kocky nakrájané zmäknuté maslo a kvások.
- Najskôr premiešame vareškou a potom rukou v miske vypracujeme nelepivé cesto.
- Z cesta urobíme bochníček a necháme prikryté v miske pod fóliou 12-15 hodín.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú podložku a rozdelíme na 2 časti.
- Každú časť vyvaľkáme na plát s hrúbkou cca 3 mm.
- Cesto posypeme semienkami a prejdeme valčekom, aby sa semienka vtlačili do cesta a neopadli.
- Nakrájame na obdĺžniky o veľkosti cca 6x12 cm a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Popicháme vidličkou.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C cca 15 minút.
- Necháme vychladnúť na mriežke.
- Dobrý tip:
Najlepšie je knäckebrot uchovávať v uzatvorenej dóze.