Malinový koláč
Malinový koláč

Bezlepkový koláč so pšenom a s malinami videorecept

novalim - fotkanovalim, 15. marca 2024. Komerčný recept.

Bezlepkový koláč zo pšena je príjemnou zmenou pre všetkých, ktorí žijú bez lepku. Zjemnený tvarohom a ryžovou múkou, chuťovo doladený osviežujúcimi malinami. Dobrota, Zobraziť celý popisBezlepkový koláč zo pšena je príjemnou zmenou pre všetkých, ktorí žijú bez lepku. Zjemnený tvarohom a ryžovou múkou, chuťovo doladený osviežujúcimi malinami. Dobrota, ktorá dobre padne na raňajky či k šálke kávy alebo čaju. Poďte si pozrieť náš najnovší recept. Veríme, že vás zaujme a že ho čoskoro vyskúšate. Neoľutujete :-)
Zdroj: www.novalim.sk

10
porcií
60 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C
Bezlepkový koláč so pšenom a s malinami (videorecept)
Foto: novalim

Suroviny

150 g
50 g
250 g
100 g
2 ks
250 g čerstvé
Na vymastenie formy:
Na ozdobu:
 (alebo bazalka)




Postup

  1. 1

    Pšeno najprv sparíme vriacou vodou a potom varíme v dostatočnom množstve vody asi 15 minút do úplného zmäknutia. Scedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pšeno dáme do veľkej misy, pridáme ryžovú múku, tvaroh, vajcia a cukor. Dôkladne spolu premiešame. Nakoniec opatrne zapracujeme aj umyté a osušené maliny.

  3. 3

    Zmes vylejeme do maslom vymastenej okrúhlej formy s priemerom 25-28 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 30-40 minút do zlatista. Približne 10 minút pred dopečením koláč posypeme mandľovými lupienkami, aby sa zapiekli do chrumkava.

  4. 4

    Upečený vychladnutý koláč ozdobíme ešte malinami, lístkami mäty alebo bazalky a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia