Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny

Bezlepkové zapekané cestoviny s brokolicou a bešamelom

novalim - fotkanovalim, 19. apríla 2023. Komerčný recept.
Bezlepkové zapekané cestoviny s brokolicou a bešamelom
Foto: novalim

Rýchly obed či večera? Pripravte si bezlepkové zapekané cestoviny. S brokolicou a bešamelom vám budú určite chutiť. A len pripomíname, že v našej Zobraziť celý popisRýchly obed či večera? Pripravte si bezlepkové zapekané cestoviny. S brokolicou a bešamelom vám budú určite chutiť. A len pripomíname, že v našej ponuke nájdete hneď niekoľko druhov cestovín bez lepku – do polievky, na prípravu sladkých či slaných hlavných cestovinových jedál, ale aj ako prílohu k mäsu s omáčkou či do cestovinových šalátov.
Zdroj: www.novalim.sk

6
porcií
50 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

2 bal. (kolienka, fliačky alebo špirály)
1 ks (cca 400 g)
2 PL (+ na vymazanie formy)
1 ks
2 PL
600 ml
120 g (strúhaný)
200 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode. Na posledné tri minúty varenia k nim pridáme umytú a na malé ružičky rozobratú brokolicu. Uvarené scedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme v sitku a prikryjeme navlhčenou utierkou.

  2. 2

    V hrnci na strednom plameni rozohrejeme maslo a restujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do mäkka. Trvá to aj pár minút. Prisypeme múku a za stáleho miešania opečieme do zlatohneda. Stiahneme teplotu a postupne opäť za stáleho šľahania pružinovou metličkou prilievame mlieko. Varíme na miernej teplote niekoľko minút, až kým omáčka zhustne. Nakoniec pridáme polovicu nastrúhaného syra a necháme ho rozpustiť.

  3. 3

    Kuracie prsia nakrájané na malé kocky osolíme, okoreníme a do zlatista opečieme na rozpálenom olivovom oleji.

  4. 4

    Cestoviny uvarené s brokolicou premiešame s mäsom a bešamelovou omáčkou. Preložíme do zapekacej misy vymastenej maslom, posypeme druhou polovicou syra a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Zapekáme na 200 °C asi 20-25 minút, kým povrch zozlatne a omáčka bude bublať.

Diskusia k receptu

marta23
Určte je to chutné jedlo. Ja by som doporučila do syrovej omáčky - bešamel pridať iné koreniny, napr. trošku mletého muškátového oriešku, medvedí cesnak, možno aj mletú rascu. Určite podporia a zvýraznia chuť brokolice a syra.