Bezlepkové fánky
Bezlepkové fánky

Bezlepkové fánky

elisticka - fotkaelisticka, 21. januára 2024
Bezlepkové fánky
Foto: elisticka

Fánky, ktoré sa vždy vydaria.

40
porcií
20 (+ 60 odležanie) minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g (Jizerka zelená)
3 ks
250 g (Rajo)
100 g
2 PL
3 PL
1 KL
1/2 KL
Na vyprážanie:
Na posypanie:
1 bal.
150 g




Postup

  1. 1

    Odvážime múku a pridáme k nej postupne všetky suroviny.

    Bezlepkové fánky - obrázok 1
  2. 2

    Ručne spracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré dáme na 1 hodinu do chladničky.

    Bezlepkové fánky - obrázok 2
  3. 3

    Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, radielkom nakrájame na kosoštvorce a do stredu každého urobíme 2 zárezy.

    Bezlepkové fánky - obrázok 3
  4. 4

    Olej rozpálime a vložíme fánky, ktoré z každej strany smažíme asi 3 minúty dozlatova.

    Bezlepkové fánky - obrázok 4
  5. 5

    Vysmažené preložíme na servítku, aby sa odstránil prebytočný olej.

    Bezlepkové fánky - obrázok 5
  6. 6

    Trocha vychladené obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým

    Bezlepkové fánky - obrázok 6
  7. 7

    A môžeme koštovat :) dobrú chuť

    Bezlepkové fánky - obrázok 7
  8. 8

    Ako druhú verziu som použila presne ten istý recept len múku inú - Zelenú Jizerku - pre ktoré som zvolila iný tvar. Dobrú chuť.

    Bezlepkové fánky - obrázok 8

Diskusia k receptu

zuzka1989
Robila som podľa receptu ale vôbec neboli chutné, neviem kde nastala chyba :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia