Bezlepkové fánky
Bezlepkové fánky
Autor receptu: elisticka
Fánky, ktoré sa vždy vydaria.
40 porcií |
20 (+ 60 odležanie) minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Odvážime múku a pridáme k nej postupne všetky suroviny.
- Ručne spracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré dáme na 1 hodinu do chladničky.
- Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, radielkom nakrájame na kosoštvorce a do stredu každého urobíme 2 zárezy.
- Olej rozpálime a vložíme fánky, ktoré z každej strany smažíme asi 3 minúty dozlatova.
- Vysmažené preložíme na servítku, aby sa odstránil prebytočný olej.
- Trocha vychladené obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým
- A môžeme koštovat :) dobrú chuť
- Ako druhú verziu som použila presne ten istý recept len múku inú - Zelenú Jizerku - pre ktoré som zvolila iný tvar. Dobrú chuť.