Oriešková roláda
Oriešková roláda

BB orieškovo-karamelová roláda

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 13. mája 2023

Roláda bez múky z BB pudingu s karamelovým krémom a orieškami.

20
porcií
35 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
120 g
Plnka:
300 ml
4 PL
1 bal.
5 PL mleté
250 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame BB pudingový prášok. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.

  2. 2

    Po upečení z plátu opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Lieskové orechy najskôr zomelieme a potom v suchej rajničke pomaly opražíme. Pozor, aby nezhoreli, necháme vychladnúť. Z mlieka, cukru a karamelového pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do vychladeného pudingu všľaháme po častiach maslo. Nakoniec vmiešame 3 polievkové lyžice lieskových orechov.

  4. 4

    Dokončenie: Vychladený plát potrieme džemom, na džem navrstvíme rovnomerne časť krému. Zbytok krému použijeme na potretie rolády. Roládu pomocou papiera stočíme.

  5. 5

    Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec potrieme zvyšným krémom a posypeme pomletými orieškami.

Diskusia k receptu

farbuska
Roláda vyzerá veľmi dobre a s lieskovými orieškami je určite veľmi chutná. Recept sa mi vidí zvládnuteľný aj pre mňa a tak ho zaraďujem do kolónky "vyskúšať". Ďakujem zaň.
siuuu
Vyzerá úžasne .... budem sa inšpirovať ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia