Oriešková roláda
BB orieškovo-karamelová roláda
Autor receptu: katarinalucanova
Roláda bez múky z BB pudingu s karamelovým krémom a orieškami.
20 porcií |
35 minút príprava |
5 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame BB pudingový prášok. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
- Po upečení z plátu opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
- Krém:
Lieskové orechy najskôr zomelieme a potom v suchej rajničke pomaly opražíme. Pozor, aby nezhoreli, necháme vychladnúť. Z mlieka, cukru a karamelového pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do vychladeného pudingu všľaháme po častiach maslo. Nakoniec vmiešame 3 polievkové lyžice lieskových orechov.
- Dokončenie:
Vychladený plát potrieme džemom, na džem navrstvíme rovnomerne časť krému. Zbytok krému použijeme na potretie rolády.
Roládu pomocou papiera stočíme.
- Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec potrieme zvyšným krémom a posypeme pomletými orieškami.