Oriešková roláda

BB orieškovo-karamelová roláda

Autor receptu: katarinalucanova

Roláda bez múky z BB pudingu s karamelovým krémom a orieškami.

20
porcií
35 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame BB pudingový prášok. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
  2. Po upečení z plátu opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
  3. Krém: Lieskové orechy najskôr zomelieme a potom v suchej rajničke pomaly opražíme. Pozor, aby nezhoreli, necháme vychladnúť. Z mlieka, cukru a karamelového pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do vychladeného pudingu všľaháme po častiach maslo. Nakoniec vmiešame 3 polievkové lyžice lieskových orechov.
  4. Dokončenie: Vychladený plát potrieme džemom, na džem navrstvíme rovnomerne časť krému. Zbytok krému použijeme na potretie rolády. Roládu pomocou papiera stočíme.
  5. Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec potrieme zvyšným krémom a posypeme pomletými orieškami.