Bazový med

tedko - bez fotkytedko, 5. júna 2012

Tento rok vyskúšaný po prvý krát,recept mám od švagrinej z čiech.

Suroviny

3 ks
1 pol.lyžica
1 l
1 kg
50 ks




Postup

  1. 1

    Bazu očistíme,odstrihneme hrubé stonky,pridáme vodu,kyselinu citrónovú,šťavu z dvoch pomarančov a jeden olúpaný pomaranč pokrájaný na kolieska.Necháme prejsť varom na miernom ohni 10min.necháme do druhého dňa vyluhovať.

  2. 2

    Na druhý deň kvety dobre vymačkáme,precedíme a pridáme cukor.Uvedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania varíme aspoň 1a pol hodiny.Dáme do vyhriatych pohárov a uzavrieme.Mala som 5 pohárov od detskej výživy.

Diskusia k receptu

eldina
len dodám-to počítanie kvetov nie je dôležité...čím viac,tým lepšia chuť..tak isto aj pri púpavách...roky robím sirup z bazy a už som prestala rátať,nie je dôvod....dakujem za dalšiu dobrú vec z bazy
ola111
Sirup už mám,láka ma aj tento med vyskúšať...
eldina
práve varííííííííím..:)-----
kým je ešte baza,ledva som stihla...:)
tiziana
ja už medík mám aj sirup, ale do medu som nedávala pomaranče, keďže som zabudla kúpiť, ale je výborný aj bez nich :)
mamamagda
Bazoví med robievam každý rok, ale z pomarančom ešte nie. Už som poslala manžela na bazu a ja idem kúpiť pomaranče.Pokial pôjdem na nočnú, tak ho rozvarím a zajtra uvarím.
mamamagda
Hup namiesto bazy doniesol agát (baza u nás ešte niet), vyskúšam to z agátu, dám vám vedieť aký bude agátový med z pomarančom.
brnko23
Sirup robievam,ale med som ešte nikdy nemal,tak určite vyskúšam.Dnes som bol práve na bazu,z tej spravím sirup a ešte pôjdem nazbierať na med.Už teraz sa naň teším.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia