Pečený bažant
Bažant v slaninke s mrkvovým pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
90 minút na 160 °C |
Postup- Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie
stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.
- Naporciované mäso okoreníme a obalíme
plátkami slaniny. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska a vložíme do vymasteného
pekáča spolu s cibuľou, borievkami a cesnakom. Pridáme mäso, podlejeme vývarom
a pečieme 1,5 hodiny pri 160 °C.
- Upečené mäso vyberieme, výpek scedíme,
pridáme portské víno, zredukujeme na polovičné množstvo a zahustíme studeným maslom. Podávame s mrkvovým pyré a omáčkou.
- Mrkvové pyré: Do hrnca vložíme očistenú pokrájanú mrkvu, vodu, maslo, soľ, necháme
zovrieť a teplotu znížime na najnižší stupeň,
varíme domäkka. Rozmixujeme na hladké
pyré, do ktorého vmixujeme čerstvú šťavu
z citróna.
|