Syrová nátierka
Syrová nátierka

Bavorská Obatzda

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 21. júla 2023
Bavorská Obatzda
Foto: Shutterstock

Obatzda je klasická bavorská nátierka s camembertom, so smotanovým syrom, s cibuľou a pikantnou paprikovou príchuťou.

4
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

200 g
1 ks (malá)
1/2 ČL
50 g
100 g (Lučina)
2-3 ČL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Camembert nakrájame na veľmi tenké kúsky. Cibuľu ošúpeme, odkrojíme 2–3 plátky na ozdobu a uložíme do chladničky. Zvyšnú cibuľu rozpolíme a nakrájame na drobné kocky.

  2. 2

    Rascu trochu rozdrvíme v mažiari. Camembert vložíme do misky a roztlačíme vidličkou. Pridáme zmäknuté maslo a premiešame.

  3. 3

    Pridáme smotanový syr a korenie a všetko spolu premiešame vidličkou. Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a podľa potreby dochutíme. Ak nemáme radi surovú cibuľu, môžeme ju najprv osmažiť na panvici s 1 lyžicou oleja dosklovita.

  4. 4

    Nátierku necháme odstáť, najlepšie 3–4 hodiny. Tesne pred podávaním ozdobíme kolieskami cibule.

Diskusia k receptu

leaela
Ja tuto natierku robim z Romaduru,resp.z olomouckych co zreju v maze(to su tie posypane rascou,nie tvarozky,tie su tvrde.syry treba nechat poriadne vyzriet(aj 2 tyzdne po dobe spotreby) a miesat a hlane konzumovat pri izbovej teplote nech to ma poriadne grady a hlane "ódor"!!!😃😃😃
Pozravujem👍👍👍







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia