Syrová nátierka
Bavorská Obatzda
Autor receptu: redakcia
Obatzda je klasická bavorská nátierka s camembertom, so smotanovým syrom,
s cibuľou a pikantnou paprikovou príchuťou.
4 porcie |
15 (+ odležanie) minút príprava |
Postup
- Camembert nakrájame na veľmi tenké kúsky. Cibuľu ošúpeme, odkrojíme 2–3 plátky na ozdobu a uložíme do chladničky.
Zvyšnú cibuľu rozpolíme a nakrájame na drobné kocky.
- Rascu trochu rozdrvíme v mažiari. Camembert vložíme do misky a roztlačíme vidličkou. Pridáme zmäknuté maslo a premiešame.
- Pridáme smotanový syr a korenie a všetko spolu premiešame vidličkou. Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a podľa potreby dochutíme. Ak nemáme radi surovú cibuľu, môžeme ju najprv osmažiť na panvici s 1 lyžicou oleja dosklovita.
- Nátierku necháme odstáť, najlepšie 3–4 hodiny. Tesne pred podávaním ozdobíme kolieskami cibule.