Syrová nátierka

Bavorská Obatzda

Autor receptu: redakcia

Obatzda je klasická bavorská nátierka s camembertom, so smotanovým syrom, s cibuľou a pikantnou paprikovou príchuťou.

4
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Camembert nakrájame na veľmi tenké kúsky. Cibuľu ošúpeme, odkrojíme 2–3 plátky na ozdobu a uložíme do chladničky. Zvyšnú cibuľu rozpolíme a nakrájame na drobné kocky.
  2. Rascu trochu rozdrvíme v mažiari. Camembert vložíme do misky a roztlačíme vidličkou. Pridáme zmäknuté maslo a premiešame.
  3. Pridáme smotanový syr a korenie a všetko spolu premiešame vidličkou. Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a podľa potreby dochutíme. Ak nemáme radi surovú cibuľu, môžeme ju najprv osmažiť na panvici s 1 lyžicou oleja dosklovita.
  4. Nátierku necháme odstáť, najlepšie 3–4 hodiny. Tesne pred podávaním ozdobíme kolieskami cibule.