Banánové lievančeky

naty - fotkanaty, 28. marca 2013
Banánové lievančeky
Foto: naty

Tento receptík mám od kamarátky, lievance som robila prvý krát a myslím že sa mi pekne vydarili :) A ked dáte namiesto hladkej múky Zobraziť celý popisTento receptík mám od kamarátky, lievance som robila prvý krát a myslím že sa mi pekne vydarili :) A ked dáte namiesto hladkej múky špaldovú tak sú aj celkom zdravé :)

20
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1,5 dcl
1 ks
 štipka
1 PL




Postup

  1. 1

    Metličkou vymiešame vajce, mlieko a maslo (ja som maslo nedala ale lievance sa potom lepili), pridáme 2 hrste ovs. vločiek a necháme cca 15 minút napučať. Po lyžiciach pridávame hladkú múku, kým cesto nebude mať kašovitú konzistenciu (o niečo hustejšie ako palacinkové cesto, ja som dala 10 PL) a trochu prášku do pečiva + ja som pridala aj trochu škoricového cukru

    Banánové lievančeky - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme popučený banán-je dostatočne sladký tak netreba pridávať aj cukor

    Banánové lievančeky - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu dáme olej, počkáme kým sa ohreje a dávame lievance-ja som dávala 1 PL cesta ale môžu byť aj väčšie. Mne ich vyšlo 20,v pôvodnom recepte bolo že je to množstvo pre 2 osoby :)

    Banánové lievančeky - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s čím chceme, ja ich mám rada bud iba s medom, džemom alebo s jogurtom a ovocím :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

dorisa
Vnučka si ich už objednala...tak ich pripravím. Ďakujem za recept.
bozulka
Boli výborné...maslo som nepoužila ani ja do cesta ale dala som špaldovú múku a vločiek 1 hrsť.Poliate boli javorovým sirupom.Chutili dobre so zázvorovým čajom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia