Bakoňské mäsové guľky

Autor receptu: editamarkos

Čo Bakoňské, to hríbové. Návod prípravy sa mi objavil na fb. nástenke. Vyskúšala som a veru nám veľmi chutili :-).

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Začíname s prípravou guliek. Mleté mäso dáme do misy, pridáme vajíčko, koreniny a strúhanku. Masu dobre vypracujeme a vytvarujeme malé guľky (20 - 24 ks).
  2. Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. Hríby tiež očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci rozpálime 4 PL oleja a guľky pár minút opekáme na miernom ohni z obidvoch strán do biela. Vyberieme ich na tanier a odložíme.
  3. Do oleja pridáme cibuľu, hríby a spolu smažíme 2-3 minúty. Prisypeme mletú červenú papriku, priložíme mäsové guľky, celé podlejeme s 1 dl vodou, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou varíme 20 minút. Občas opatrne premiešame, obrátime guľky.
  4. Cestoviny uvaríme v slanej vode a necháme odkvapkať.
  5. Kyslú smotanu nahladko vymiešame s múkou.
  6. Ak už voda sa odparila z guliek, tak prilejeme múkou zmiešanú kyslú smotanu, premiešame a necháme zhustnúť. Ochutnáme a podľa potreby solíme, koreníme.
  7. Servírujeme s cestovinou (špagety alebo vretená).