Baileys

brmbuska - fotkabrmbuska, 17. decembra 2012
Baileys
Foto: brmbuska

Tento likér uprednostňujem pred vaječným, lebo do neho nejdú vajíčka a chuťovo je skvelý! :-D Počas sviatkov je osviežujúci, pretože sa podáva s ľadom.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
0,5 l
100 ml
500 ml




Postup

  1. 1

    Z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý necháme mierne vychladnúť za stáleho miešania, aby sa nám neurobila "šupka".

  2. 2

    Ja som si ho potom z hrnca preložila do 2l misky, kde som Baileys miešala - mixérom na stupni č. 1. Do pudingu začneme pomaly pridávať dve karamelové salká za stáleho miešania. (Kľudne sa môžu salká vopred prevariť dve hodiny, ale ja som sa ponáhľala, tak som zvolila karamelové. Aj keď musím priznať, že pri prevarených salkách má likér krajšiu farbu.)

  3. 3

    Miešame, kým sa to dokonale nespojí a pridáme pol litra rumu. Následne vmiešame ešte smotanu na šľahanie. Skladujeme v chladničke, "koštujeme" až po 12 hodinách. celkové množstvo je 2 litre.

    Baileys - obrázok 3

Diskusia k receptu

karin75
Tento likér je vynikajúci, len ja ho robievam bez tej smotany na šľahanie a bez vanilkového cukru, tento rok ho urobím zasa...:)
brmbuska
Zvažovala som, či tam mám dať tú smotanu, ale naozaj ho to tak zjemnilo. Roky sme robili vaječný koňak, ale minulý rok som úplnou náhodou objavila tento a už som ho robila odvtedy 3x.
fialka49
vanillka111, áno, rum dávam, klikni si na moje meno a tam sa ti objaví môj recept. Skúšala som aj s pudingom, ale nebolo to podľa našej chuti (teda celej rodiny). Mnohí, ktorých som ponúkla týmto našim likérikom, si pýtali recept.
2010
Pozeram , pozeram ,a cudujem sa , uz ste daktora vobec pili tento liquere ? taky naozajstny, originalny ? Jeho druhe meno je Irish Cream , a jasne ze tam ziaden rum nejde...a kde je cokolada ? kdo neveri nech si pozrie flasu zo zadu (:-
fialka49
2010, ak budem mať na to, miesto rumu dám pravú whisky a čokoládu zn. Lindt. Zatiaľ mi (nám) musí stačiť - ako napísala marienka44 - iba ten rum.
2010
@fialka49 , ja uplne suhlasim co hovoris ze vsetko je ine lebo original je drahy a ako @marienka44 napisala - imitacia, ale potom to nie je Baileys ale by sa mal volat moj Baileys , domaci Baileys atd... :-)
tiginko
ja radšej raz do roka dám Írskeho Jamesona (keďuž nič lepšie) a kúšťok dobrej čokoládky...veď Vianoce sú VIANOCE! A stále to bude lacnejšie ako originál...
elena
Urobila som ho podľa tohto receptu a je dobrý....mňam...a napísala som aj etiketu...dátum, názov, ingrediencie, min.trvanlivosť...kým sa nevypije...
brmbuska
:-) Ja som ho robila už týždeň pred Vianocami a posledný sme dopíjali 15. januára, vôbec nič mu nebolo...
9153_1670018805 - profilový obrázok
pn
pn
mozem dat len jedno salko???????tu ho u nas nezozeniem kupit a jedno mi zostalo este od leta co mi mamina priniesla :)
9153_1670018805 - profilový obrázok
pn
pn
dakujem!!!!!!!!!!!!!!!!!
marysa3112
2 litre vam vyslo? Mne 1.5.ako to?:)dala som vsetko dokonca plus 2 dcl slahacky
ja2802
Recept môže byť fajn. Ale nemal by sa volať Baileys. Pretože základom Baileysu je írska whisky a nie rum. A mandľová chuť tam nemá už vôbec čo robiť.
ja2802
Recept môže byť fajn. Ale nemal by sa volať Baileys. Pretože základom Baileysu je írska whisky a nie rum. A môžeš dať kúsok čokolády...
chatarka
brmbuska, aj tento rok sa púšťam do pripraví vášho receptu baileys. Minulý rok som s ním mala premiéru. Chutil všetkým natoľko že ho chcú aj tento rok a vidím že sa stane mojou vianočnou tradíciou. 💯👍🏼✨🌲❄️❄️❄️❄️❄️🥃🥃




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia