Baileys

Autor receptu: brmbuska

Tento likér uprednostňujem pred vaječným, lebo do neho nejdú vajíčka a chuťovo je skvelý! :-D Počas sviatkov je osviežujúci, pretože sa podáva s ľadom.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý necháme mierne vychladnúť za stáleho miešania, aby sa nám neurobila "šupka".
  2. Ja som si ho potom z hrnca preložila do 2l misky, kde som Baileys miešala - mixérom na stupni č. 1. Do pudingu začneme pomaly pridávať dve karamelové salká za stáleho miešania. (Kľudne sa môžu salká vopred prevariť dve hodiny, ale ja som sa ponáhľala, tak som zvolila karamelové. Aj keď musím priznať, že pri prevarených salkách má likér krajšiu farbu.)
  3. Miešame, kým sa to dokonale nespojí a pridáme pol litra rumu. Následne vmiešame ešte smotanu na šľahanie. Skladujeme v chladničke, "koštujeme" až po 12 hodinách. celkové množstvo je 2 litre.