Babkin krémový zákusok s piškótami

Autor receptu: janikbj

Starý recept po babke

10-20 minút
na 150-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto spolu spracujeme. Rozdelíme na 2 polovice, rozvaľkáme a na obrátenom plytkom plechu (vymastenom a vysypanom múkou) upečieme vo vyhriatej rúre (150-180 stupnov, max.20min). Že je cesto upečené spoznáme podľa toho, že sa trochu zdvihne a zosvetleje. Pláty necháme vychladnúť. Na plnku si z mlieka, múky, Zlatého klasu a žĺtka uvaríme hustú kašu. Necháme ju vychladnúť. Maslo s cukrom poriadne vyšľaháme a po troške prišľahaváme vychladnutú pudingovú kašu. Na 1 vychladnutý plát natireme polovicu plnky, poukladáme piškóty, ktoré sme rýchlo namáčali v káve (s rumom). Na piškóty natrieme zvyšný krém. Prikryjeme druhým plátom a polejeme čokoládovou polevou. Zákusok necháme v chlade poriadne odležať, aby pláty zmäkli. Podávame dobre vychladený. (na foto vedľa žebro rezy ;-)