Babičkina krupicová kaša

wewerka - bez fotkywewerka, 14. októbra 2012

Recept som našla v starej kuchárskej knihe po mojej babičke. Je to podobný princíp, ako plnka do jedného koláčika :) Raz som ho skúsila Zobraziť celý popisRecept som našla v starej kuchárskej knihe po mojej babičke. Je to podobný princíp, ako plnka do jedného koláčika :) Raz som ho skúsila a veľmi nám všetkým chutil. Dúfam, že zachutí aj vám :)

1
porcia
5 minút
príprava
1-2 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
2 PL alebo detská krupica
1
 štipka
hrudka




Postup

  1. 1

    Pripravíme si mlieko, pridáme vanilkový cukor a začneme zohrievať.

  2. 2

    Pridáme štipku soli a (kto rád sladké) cukor podľa chuti.

  3. 3

    Za stáleho miešania prisypeme múku a povaríme, kým zhustne na požadovanú formu (čím dlhšie povaríme, tým bude hustejšia).

  4. 4

    Akonáhle je kaša hotová, stiahneme ju z ohňa, oddelíme si žĺtok od bielka a pripravíme si maslo. Medzitým sa kaša mierne schladí. Odkrojíme si cca 0,5 cm, kludne aj 1 cm hrubý kúsok masla a spolu so žĺtkom zašľaháme do kaše. Pracujeme rýchlo, aby sa nám žĺtok v kaši nezrazil.

  5. 5

    A kašu máme hotovú. Nemusíme pridávať kakao, škoricu ani žiadne iné dochucovadlá. Kaša je proste dokonalá :) Prajem dobrú chuť ! :)

Diskusia k receptu

dajanca
zaujímavá technika.... mala by som vyskúšať....:-)
tetrisss
Hm, toto jedlo som uz nejedla najmenej 2o rokov, ako deti odrastli, bolo by zaujimave to skusit.
mijaita
Mně dělala babička kaši z hrubé krupice a posázela ji půlkama jahod. A tak ji dělám i svému vnoučkovi. Žloutek vyzkouším, jsem zvědavá, co s kaší udělá?





wewerka
Odporúčam, je fantastická, zrovna ju idem robiť, dám sem foto možno :)
No, žĺtok jej dodá peknú žltú farbu, skvelú chuť a troška ju zahustí ale zasa maslo jej dodá parádnu jemnosť všetko spolu to nemá chybu ;)
wewerka
inak, mijaita, krásna fotka, tie jahôdky sú tam zlaté :)
anap
Krupicová kaša so žľtkom je asi tuhá.Na jej zjemnenie som dávala deťom do kaše na tuho uľahaný bielok,ten kašu nadľahčí,a spolu so žľtkoma vanilkou fantasticky chutí.Tak mi ju robievala moja mama,keď som bola dieťa.Babička tomu hovorila FLAMERI a tento recept priniesla z Ameriky pred 1,sv.vojnou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia