Arabský tanier

Peter Zrebný
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 13. júla 2010
Arabský tanier
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

600 g
600 g
200 g
80 g
100 g
4 strúčiky
4 ks
2 ks / 180 ml
28 g
1 KL
0,5 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme rímskym kmínom, pridáme tri roztlačené strúčiky cesnaku a zalejeme bielym jogurtom. Masu premiešame a necháme odstáť asi pol hodiny. Ľadový šalát, reďkovku, mrkvu a červenú cibuľu zmiešame, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom a šťavou z citróna.

  2. 2

    Zo zvyšného jogurtu urobíme dresing. Zmiešame ho s jedným strúčikom roztlačeného cesnaku, jemne nasekanou mätou a soľou. Kúsky morčacích pŕs si napichneme na ihlu a grilujeme pri strednej teplote.

  3. 3

    Pitu nahrejeme na grile, prerežeme ju na polovicu a narežeme v strede. Do obidvoch pít natlačíme časť šalátu, uložíme na oba okraje taniera, do stredu dáme zvyšný šalát, navrch dáme morčací špíz dozdobený citrónom. Podávame s dresingom.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Ak pri grilovaní nepoužívate kovové ihly, ale drevené špajdle, namočte ich do vody, aby sa počas grilovania nezapálili.

Diskusia k receptu

klekipetra
Fajn.
Ale prečo sa to volá arabský tanier?
A kmín to je po záhorácky zlodej alebo po sslovensky rasca?
svetlana9
aj po trnavsky je kmín zlodej - xixixixixixixix - áno - prečo sa to volá arabský chlieb - som myslela, že tu nájem rcpt na jeho prípravu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia