Aničkina mačanka

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 11. marca 2010

Kto bude čakať " echt mačanku"..........nedočká sa! Tento recapt mám od mojej mamky, preto Aničkina. Preto mááááááááčanka, lebo je pre nás pôžitok namáčať do Zobraziť celý popisKto bude čakať " echt mačanku"..........nedočká sa! Tento recapt mám od mojej mamky, preto Aničkina. Preto mááááááááčanka, lebo je pre nás pôžitok namáčať do nej chlebík a takto si ju vychutnať (moja malá dcérka to s radosťou využíva:))

Suroviny

1,5 l
0.4 dcl
1 l




Postup

  1. 1

    na oleji popražíme múku, zalejeme vodou a vodou z kyslej kapusty (najlepšia je domáca, po našom juška), pridáme vopred namočené huby, zakryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom plameni (dávame pozor, lebo tá potvora rada "lezie z hrnca":))

  2. 2

    klobásku nakrájame na mesiačiky (alebo na slniečka, kto ako chce), opečieme na troške oleja a pridáme do polievky.

  3. 3

    stíšime plameň a pomaličky, za stáleho miešania prilejeme mlieko, podľa chuti pridáme cukor, soľ, vegetu a varíme, pokiaľ huby niesu mäkké

  4. 4

    nakoniec do mačanky "pospúšťame" vajíčka, počkáme, kým stuhnú a môžeme "mačať"

  5. 5

    máčame chlebík, lokše, posúchy alebo ako ja naposledy NAAN indický chlebík

Diskusia k receptu

janadelfi
Óóóóó zase niečo čo môžem. Asi sa odhlásim z Varechy už začínam priberať len čo pozriem a prečítam recept....
jezibabka1
nie, nie! ako to tu už niekto spomenul, to sa nám len zráža oblečenie:))
haninka
Už som si ju našla a obe vyzerajú super. Vyskúšam!
frezia68
Myslím Ježibabka,že to je pravá mačanka - juška,huby,mliečko,vajíčka a podľa regiónu sa vylepšuje -klobáska,a podľa vlastnej fantázie prichutí a výsledok chutí celej rodine :-)))))))
jezibabka1
chutnala som pravú mačanku, ale nechutila mi (myslím tú, čo mi ponúkli) bola to hustá omáčka podávaná s plackami
sovka62
Nič podobné som ešte nejedla, odkedy sme sami dvaja už nerobievam domácu kyslú kapustu, ale možno by to šlo aj z kúpenej. Ale tiež začínam mať problém ako janadelfi, nielen že vyváram, vypekám, ale kopu času trávim pri počítači, lebo veď Varecha.sk.
frezia68
Vieš čo,Sovka? Minule som si tiež vravela,že začínam byť závislá......a dokonca som sa v sobotu pristihla,že ráno otváram počítač,hoci u nás telka a pod. až poobede,v podvečer.Aspoň nahliadnem,čo nové a zaujímavé.......:-))
jezibabka1
ja vstávam okolo 5tej, postavím si vodu na kávu a poďho na varechu, potom vychystám deti a naspäť na varechu, potom idem upratať, ale na monitore stále svieti varecha a takto to ide celý deň...droga je droga v akejkoľvek forme, ale túto našu varecháčsku by som rovno predpisovala:))
babidka
takze ten problem s " podkoznym uteplovanim " nemam iba ja ! To mi odlahlo ....
hannah22
Mačanku robievam aj z kúpenej kapusty a mačanka je dobrá ale radšej tú vylepšenú . Ach dievčatá, podkožné zatepľovanie funguje,oblečenie sa zráža a závislosť na vareche rastie , no čo narobíš, aspoň je nejaká zábava... :))
slnieckosom
jezibabka1, pripomenula si mi vôňu Vianoc, lebo podobným spôsobom robím vianočnú kapustnicu :-)))) Rozdiel je v tom, že dávam aj kapustu, mäsko a na záver šľahačkovú smotanku :-)
enge149
aj ja som viac už na Vareche ako na TV,je to naozaj "dobrá sladká droga"dnes mi vykrikuje polovička,že ak oblejem klávesnicu kávou,tak som už "dovarechovala"Varecha je super,pre mnňa zatialľ novinka,lebo som tu len od nedele,ale vidím,že nie som posledná a stále pribúda "nových varecháčov"to je úspech aj pre redakciu
jezibabka1
@slnieckosom máš pravdu, keď som ju včera varila a vôňa bola po celom byte a pozerala som von oknom na zasnežené stromy, tiež mi to pripomínalo vianoce a vôbec nevadí ak sa pri vyberaní kapusty zo suda "pripľantajú" aj nejaké kapustové rezance ja ich dávam do mačanky tak za hrsť
jerica
Musím sa pridať , na PC ináč nepoviem, ako môj zlodej času,dala som si záväzok, najprv porobiť,nakúpiť a až potom k môjmu nerozlučáku.Ja si pri tom počúvam z PC rozhlas SR1 , je to tiež droga,rádio je tiež nerozlučák.
Mačanku nemusím, robilevala ju moja svokra , ináč supe kuchárka na múčne,Ďurďoš pri Hanušovciach nad Topľou, bola to silná zápražka , hríby , mlieko,smotana ,jednoducho pre mňa nič moc.
@jezibabka1 :)tá je určite svieža,podoba kapustnici.
frezia68
je to síce zlodej času,ale užitočný.Skúšala som sa zapájať do iných "debát",ale vulgarizmy,nadávky,osočovanie.....až som s radosťou vycúvala.Tu som náhodou zablúdila a som rada-pohodička,relax,vzájomná podpora,rady,zábava....Tu sa stretáva správna skupina ľudí.Ale je to aj preto,že sa nedebatuje o politike a snáď o náboženstve.Lebo tieto témy sa dajú rozoberať s určitou toleranciou,ale politika aj mňa riadne hnevá! Takže radšej recepty a pod. príjemné témy.
honestka
Pozdravujem jezibabka!
Takyto nazov polievky pocujem prvy krat, ale kedze kapustnicu mozeme v kazdom "odtieni" skusim uvarit aj tuto polievku. Tych u nas nikdy nemame dostatok a su pravidelne na jedalnom listku, aj decka si domov poodnasaju...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia