Aničkina mačanka
Autor receptu: jezibabka1
Kto bude čakať " echt mačanku"..........nedočká sa! Tento recapt mám od mojej mamky,
preto Aničkina. Preto mááááááááčanka, lebo je pre nás pôžitok namáčať do nej chlebík a
takto si ju vychutnať (moja malá dcérka to s radosťou využíva:))
Postup
- na oleji popražíme múku, zalejeme vodou a vodou z kyslej kapusty (najlepšia je domáca, po našom juška), pridáme vopred namočené huby, zakryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom plameni (dávame pozor, lebo tá potvora rada "lezie z hrnca":))
- klobásku nakrájame na mesiačiky (alebo na slniečka, kto ako chce), opečieme na troške oleja a pridáme do polievky.
- stíšime plameň a pomaličky, za stáleho miešania prilejeme mlieko, podľa chuti pridáme cukor, soľ, vegetu a varíme, pokiaľ huby niesu mäkké
- nakoniec do mačanky "pospúšťame" vajíčka, počkáme, kým stuhnú a môžeme "mačať"
- máčame chlebík, lokše, posúchy alebo ako ja naposledy NAAN indický chlebík