Ananásovo-jablkovo-banánovo-orieškový džem alebo inak Vianočný džem II.
Foto: izabella929
Tento už vopred avizovaný džem je skutočná neodolateľná fajnotka..počas varenia som načierala lyžicou šťavu, ale teda je to parádna chuť..krásne vonia Vianocami a má Zobraziť celý popisTento už vopred avizovaný džem je skutočná neodolateľná fajnotka..počas varenia som načierala lyžicou šťavu, ale teda je to parádna chuť..krásne vonia Vianocami a má veľmi peknú farbu...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravila som si všetky komponenty na džem..
-
2
očistila, ošúpalal všetko... nemali veľké banány, tak som dala 3 menšie...citróny som ošúpala z kože a pokrájala na kocky...
-
3
pokrájala
-
4
odvážila iba polovicu cukru a dala variť do hrnca...s touto dávkou cukru sa varí do vtedy, kým sa jablká a banány nerozvaria...
-
5
druhú polovicu cukru som pridala, keď sa jablká a banány rozvarili a zároveň som pridala aj škoricový cukor a pridala som aj šťavu z jedného celého citrónu...
-
6
keď začal džem hustnúť, urobila som skúšku na tanierik..
-
7
horúci džem som začala plniť do pohárikov a pripravila som si aj rum v poháriku...do každého pohára som na vrch pridala 1 lyžicu rumu a zatvorila..
-
8
naplnené poháre som otočila hore dnom na 5 min..potom vrátila zpäť... zostáva mi iba dosať, že dobrú chuť k tomuto parádnemu džemu... z tejto dávky som dostala 5 pohárov 3,5 dl. a zostalo mi aj na maškrtenie v malej mištičke...
Ty si Izka veľká šibalka, poriadne nám tu dráždiš chuťové poháriky.
asi tento:
varecha.pravda.sk/recepty/vianocny-dzem-s-amarettom-fotor...