Vianočný džem s Amarettom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. augusta 2013

Minulý rok som tu zverejnila tento skvelý, úplne fantastický džem.Tento rok som uvažovala, ako by som zvýraznila chuť tých vynikajúcich surovín a teda som Zobraziť celý popisMinulý rok som tu zverejnila tento skvelý, úplne fantastický džem.Tento rok som uvažovala, ako by som zvýraznila chuť tých vynikajúcich surovín a teda som použila likér Amaretto...a to je teraz to pravé orechové...

80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1/2 kg
1/2 kg
4 ks
100 g
100 g
600 g
1/2 dl




Postup

  1. 1

    Vopred upozorňujem, že som robila z 2 dávok..preto sa bude zdať, že je tých surovín veľa..najprv som si ošúpala ananás a pokrájala na malé kocky..

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom som ošúpala pomaranče...a z každého mesiačika som odstránila aj kožu..

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mandarinky tiež tak isto podobne...

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    lieskové oriešky som nedrvila, ale nožom pokrájala na malé kúsky..

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď som mala všetko pripravené, vysypala som to do veľkej nádoby a pridala som cukor...miešala som, pokiaľ sa cukor neroztopil..

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a nechala som 24 hod. presladzovať..

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    naliala do veľkej rajnice a začala variť...zo začiatku sa varí na silnom plameni, aby sa urýchlilo odparovanie...ale treba pri tom stáť a sem-tam pomiešať, aby neprihorel..

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    džem sa varil 60min. urobila som skúšku na tanieriku a hned´ som začala plniť do pripravených poriadne umytých pohárov..keď začne džem hustnúť, vtedy pridávam Amerettový likér...ešte ho chvíľku varím, urobím skúšku na tanieriku a potom plním do pohárov..

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    uvarený džem..

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    naplnené zatvorené poháriky som ihneď otočila hore dnom..

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    po 10 min. som ich vrátila do pôvodnej polohy a prikryla mokrou útierkou a nechala poriadne vychladnúť... prajem vám dobrú chuť...toto považujem ja a moja rodina za najluxusnejší džem..

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    pridávam ešte jednu fotku...šupky z pomarančov, mandariniek a citrónov som nevyhodila...poriadne som ich vyprala vo viacerých vodách...denne budem meniť čistú vodu, zakaždým ich poriadne preperiem..nechám stáť vo vode 3 dni...potom ich pokrájam na malé kúsočky s budem z nich robiť kandizované citrónové a pomarončové šupky do vianočného pečiva..

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    takto sú namočené šupky z pomarančov a citrónov..

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    príprava džemu...ten najmenší pohárik medzi ostatnými 350ml. je pre susedkine dcérku Dorinku...vždy sa ma opýta..a.teta čo jobíš, vajíš jekváj? a dáš mi za lyžičku ochutnať..? dám ti Dorinka do takého malého pohárika ako si ty...))ten malý pohárik ja Dorinkin...)

    Vianočný džem s Amarettom (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

frezia68
Že Ti nechýba fantázia pri varení a zaváraní,to už viem,tak pridávam *****
eviana
@izabella929 , krásny džemík... úžasne vianočne voňajúci... Tvoja kreativita nemá hranice, hlboká poklona a plný počet ***** tlieskam nadšením :)
havino
no čo ti poviem? to muselo voniať, chuťovka, 5*
kika1212
Izabelka, Teba sa zima neopýta, čo si robila v lete. Výborný, voňavý džem:)
sracz
....... pravý "nepančovaný" nectar lásky, milá @izabella929 tak na mňa zapôsobil aj tento Tvoj, ***** _vý rcp!
tiginko
jáj Izka, veď to musí byť poriadna fuška vyzliecť z kabátika všetky tie mesiačiky! Určite tá chuť musí stáť za to. Keď nájdem nejakého "otroka" doma, čo mi bude ochotný vyzliekať, tak prisámvačku aj ja taký urobím. Ale asi bez orieškov, nemáme radi mokré oriešky. Radšej si ich pridáme pri konzumácii...dávam ti 5 vianočných hviezdičiek
stacy77777
Izka a teraz úplne vážne, mala by si všetky tvoje zaváraniny a džemy hodiť na jednu kôpku a vydať knihu,verím,že by išla na dračku
marta23
Nerozumiem tomu, že prečo sa nemôže preslazovať ovocie rovno v tej istej nádobe, ako sa potom varí. Zbytočne prelievať! A čítala som postup práce aspoň 3x, ale nenašla som zmienku, kedy sa pridal ten likér Amaretto??? Načo potom je spomínaný v hlavnom texte i v ingredienciách?
hannah22
chuťovka..... likér zrejme pridávaš na konci prípravy....obdivujem... :))
hahaias
Ach jááa @marta23 prečítaj bod č.8 a možno na to prídeš!!!!
@mojack máš pravdu v recepte spomína, že už taký recept pridala, ale bez amareta
izabella929
@mojack..m áš pravdu, že recept je skoro rovnaký, len som použila v tomto na vylepšenie Amarettový likér, ktorý dodal úplne výnimočnú chuť as preto som ho opäť v tejto zmenenej podobe sem dala...2 fotky som musela stiahnúť z toho receptu, lebo som mala zarobené na 3 druhy džemov a zabudla som fotiť varenie,....celé popoludnie sa sem neviem dostať, vôbec mi internet nejde a tak som nemohla reagovať...ale som hneď na začiatku napísala, že tento recept som tu dala s rumom...
izabella929
@mojack..m áš pravdu, že recept je skoro rovnaký, len som použila v tomto na vylepšenie Amarettový likér, ktorý dodal úplne výnimočnú chuť as preto som ho opäť v tejto zmenenej podobe sem dala...2 fotky som musela stiahnúť z toho receptu, lebo som mala zarobené na 3 druhy džemov a zabudla som fotiť varenie,....celé popoludnie sa sem neviem dostať, vôbec mi internet nejde a tak som nemohla reagovať...ale som hneď na začiatku napísala, že tento recept som tu dala s rumom...
izabella929
tak a teraz mi to pridalo hneď 2x...neviem, niečo sa deje s internetom....raz ide, raz nejde...
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za komentáre a opäť sa ospravedlňujem, že som nemohla skôr sem prísť...ak máte nejaké nejasnosti, rada odpoviem...
izabella929
@marta23...zrejme rada umývam riady, že to presladzujem v inej nádobe aj varím v inej...pokojne si to môže uľahčiť...a pridajte likér vtedy, keď za začína lekvár zahusťovať...ďakujem za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia