Aljašská treska so zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Inšpirovala som sa receptom z relácie Tajomstvo mojej kuchyne. S malými obmenami
sme ho mali na obed.
Postup
- Mrazenú brokolicu, karfiol s mrkvou som varila 5 minút v slanej vode. Scedila som ju a nechala odkvapkať. Rybu som osolila, okorenila, pokvapkala citrónom. Z oboch strán som ju poprášila múkou.
- Malú cuketu som umyla a nakrájala na kolieska. Očistila som si jednu malú cibuľu a tri strúčiky cesnaku. Nasekala som si čerstvú petržlenovú vňať.
- Rybu som piekla na masle s trochou oleja. Opiekla som ju z oboch strán. Upečenú som preložila do malého pekáča.
- K výpeku som pridala ešte kúsok masla, orestovala som najprv cibuľu, potom som pridala aj nakrájaný cesnak. Chvíľu som ho opekala. Potom som pridala naraz všetku zeleninu. Osolila a okorenila som ju. Opekala som ju len chvíľu, aby zelenina zostala chrumkavá. Zeleninu som dala do pekáča k rybe.
- Z chladničky som vybrala Mozzarellu.
- Na rybu som dala kúsok masla, všetko som posypala strúhaným syrom.
- Mala som to dobre načasované. Koláč sa práve dopiekol. Rúra bola vyhriata na 180°C. Piekla som to 10 minút, kým sa syr neroztopil.
- Zvlášť som uvarila v slanej vode 2 zemiaky. K uvareným som dala trochu masla, posypala petžlenovou vňaťou. Môžeme ísť obedovať.