Aljašská treska so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Inšpirovala som sa receptom z relácie Tajomstvo mojej kuchyne. S malými obmenami sme ho mali na obed.

10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mrazenú brokolicu, karfiol s mrkvou som varila 5 minút v slanej vode. Scedila som ju a nechala odkvapkať. Rybu som osolila, okorenila, pokvapkala citrónom. Z oboch strán som ju poprášila múkou.
  2. Malú cuketu som umyla a nakrájala na kolieska. Očistila som si jednu malú cibuľu a tri strúčiky cesnaku. Nasekala som si čerstvú petržlenovú vňať.
  3. Rybu som piekla na masle s trochou oleja. Opiekla som ju z oboch strán. Upečenú som preložila do malého pekáča.
  4. K výpeku som pridala ešte kúsok masla, orestovala som najprv cibuľu, potom som pridala aj nakrájaný cesnak. Chvíľu som ho opekala. Potom som pridala naraz všetku zeleninu. Osolila a okorenila som ju. Opekala som ju len chvíľu, aby zelenina zostala chrumkavá. Zeleninu som dala do pekáča k rybe.
  5. Z chladničky som vybrala Mozzarellu.
  6. Na rybu som dala kúsok masla, všetko som posypala strúhaným syrom.
  7. Mala som to dobre načasované. Koláč sa práve dopiekol. Rúra bola vyhriata na 180°C. Piekla som to 10 minút, kým sa syr neroztopil.
  8. Zvlášť som uvarila v slanej vode 2 zemiaky. K uvareným som dala trochu masla, posypala petžlenovou vňaťou. Môžeme ísť obedovať.