Ako šlo kura na vandrovku alebo kuracie prsia v palacinke

yyyyanula - fotkayyyyanula, 23. septembra 2012
Ako šlo kura na vandrovku alebo kuracie prsia v palacinke
Foto: yyyyanula

Toto nie je návod, ako uvariť, je to skôr niečo pre inšpiráciu, ako naservírovať :) Mňa takéto batôžteky inšpirovali nedávno na jednej svadbe.

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Mäso:
500 g
2 ks
3 strúčiky
1/2 ks
1 PL
 na zahustenie
Palacinky:
250 ml
100 g
1 ks
2 PL
1 PL
1 KL
2 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na drobnejšie kocky. Každý si ho môže urobiť podľa vlastnej chuti a fantázie, ja som ho dnes robila takto: 2 nadrobno nakrájané cibule opražíme na oleji, k nej pridáme na kocky nakrájané osolené mäso, pretlačené strúčiky cesnaku, zalejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso "zakryté". Potom už len prihodíme všetky uvedené koreniny, lyžicu horčice, zelenú papriku, prikryjeme a varíme. Keď je mäso hotové, pridáme kari, mletú papriku, podľa chuti soľ, môžeme zahustiť múkou.

  2. 2

    Z mlieka, múky, vajca vyšľaháme hladké cesto, pridáme olej, lyžicu cukru, 1 KL soli, sušený cesnak a majoránku. Dobre premiešame a môžme robiť palacinky na väčšom plameni. Panvicu netreba mazať olejom, keďže olej máme v cestíčku.

  3. 3

    Keď máme mäso aj palacinky hotové, zoberieme palacinku, na ňu položíme mäso - asi toľko, aby sa dala zavrieť ako batôžtek, zachytíme špáradlami.

    Ako šlo kura na vandrovku alebo kuracie prsia v palacinke - obrázok 3
  4. 4

    K takýmto batôžtekom môžeme ako prílohu zvoliť opekané zemiaky, ryžu, kuskus - kto má čo rád. Batôžteky podlejeme šťavou z mäsa a obed je hotový :)

    Ako šlo kura na vandrovku alebo kuracie prsia v palacinke - obrázok 4

Diskusia k receptu

sracz
....... bars smačne kurče aj zos palačinku! Šak aj ja poprobujem a potom uvidziš co ši eščik ňevidzela! Gratulujem ci gu bombastickemu a pachňucemu rcp . bačrs ši šikovna @yogy1972 dzifče!
ivka268
juuuuuuuj ďakujem za super tip na nedeľný obedík :))))
lucina2222
My doma robievame nieco podobne akurat ze naplnenu paalicnku stočíme a obalime do trojobalu... vyprazime a mnam :P :) ale super recept to sa musi uznať...
natali
mňam :) už viem, čo budeme doma variť v nedeľu na obed :)
yyyyanula
@ lucullus Ďakujem a teším sa, že chutilo :)
@ natali Ak ste to doma skúsili, dúfam, že obed mal úspech :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia