Ako šlo kura na vandrovku alebo kuracie prsia v palacinke

Autor receptu: yyyyanula

Toto nie je návod, ako uvariť, je to skôr niečo pre inšpiráciu, ako naservírovať :) Mňa takéto batôžteky inšpirovali nedávno na jednej svadbe.

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na drobnejšie kocky. Každý si ho môže urobiť podľa vlastnej chuti a fantázie, ja som ho dnes robila takto: 2 nadrobno nakrájané cibule opražíme na oleji, k nej pridáme na kocky nakrájané osolené mäso, pretlačené strúčiky cesnaku, zalejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso "zakryté". Potom už len prihodíme všetky uvedené koreniny, lyžicu horčice, zelenú papriku, prikryjeme a varíme. Keď je mäso hotové, pridáme kari, mletú papriku, podľa chuti soľ, môžeme zahustiť múkou.
  2. Z mlieka, múky, vajca vyšľaháme hladké cesto, pridáme olej, lyžicu cukru, 1 KL soli, sušený cesnak a majoránku. Dobre premiešame a môžme robiť palacinky na väčšom plameni. Panvicu netreba mazať olejom, keďže olej máme v cestíčku.
  3. Keď máme mäso aj palacinky hotové, zoberieme palacinku, na ňu položíme mäso - asi toľko, aby sa dala zavrieť ako batôžtek, zachytíme špáradlami.
  4. K takýmto batôžtekom môžeme ako prílohu zvoliť opekané zemiaky, ryžu, kuskus - kto má čo rád. Batôžteky podlejeme šťavou z mäsa a obed je hotový :)