Roláda z mletého mäsa
Autor receptu: gordonko
... zasa jedna super ,,mňamka,, .... mäso je fajnové šťavnaté
20 + 30 minút príprava |
80 - 90 minút na 200 °C |
Postup
- je iba na vás či si kúpite mäso na pomletie ,alebo si kúpite už pomleté - každý máme nato svôj názor
.... pomleté mäso si premiešame zo smotankou , vegetou a necháme v chladničke 24 hod. odpočinúť
- na druhý deň si pripravíme sterilizovaný hrášok ,ktorý scedíme a necháme odkvapkať ,šampiňony a papriku si nakrájame a z vajíček si spravíme praženicu
- skvôr ,ako začneme robiť s mäsom si pripravíme foliu na stôl, naňu dáme ml. mäso a ,,vyvalkame ,, alebo uplácáme rukou na obdľžnik
... naten dáme praženicu ,ale iba do 2 tretín , na praženicu poukladáme šampiňony...
- ... potom pridáme pokrájanú papriku a sterilizovaný hrášok
- ... za pomoci folie mäso zbalíme do rolády
- a preložíme ju na vymastený alobal
..... pečieme pri 200°C asi hodinku
- ... po hodinke vyberieme von , alobal roztvorýme a dáme ešte na 15 - 20 min opiecť z vrchu
- ...podávať môžme s hocičím , ja som mal knedlu s kapustou ,ale hodí sa aj k ryži aj k zemiakom
DOBRÚ CHUŤ