Roláda z mletého mäsa

Autor receptu: gordonko

... zasa jedna super ,,mňamka,, .... mäso je fajnové šťavnaté

20 + 30 minút
príprava
80 - 90 minút
na 200 °C

Postup

  1. je iba na vás či si kúpite mäso na pomletie ,alebo si kúpite už pomleté - každý máme nato svôj názor .... pomleté mäso si premiešame zo smotankou , vegetou a necháme v chladničke 24 hod. odpočinúť
  2. na druhý deň si pripravíme sterilizovaný hrášok ,ktorý scedíme a necháme odkvapkať ,šampiňony a papriku si nakrájame a z vajíček si spravíme praženicu
  3. skvôr ,ako začneme robiť s mäsom si pripravíme foliu na stôl, naňu dáme ml. mäso a ,,vyvalkame ,, alebo uplácáme rukou na obdľžnik ... naten dáme praženicu ,ale iba do 2 tretín , na praženicu poukladáme šampiňony...
  4. ... potom pridáme pokrájanú papriku a sterilizovaný hrášok
  5. ... za pomoci folie mäso zbalíme do rolády
  6. a preložíme ju na vymastený alobal ..... pečieme pri 200°C asi hodinku
  7. ... po hodinke vyberieme von , alobal roztvorýme a dáme ešte na 15 - 20 min opiecť z vrchu
  8. ...podávať môžme s hocičím , ja som mal knedlu s kapustou ,ale hodí sa aj k ryži aj k zemiakom DOBRÚ CHUŤ