Pečené plnené tekvičky

2010 - bez fotky2010, 22. júla 2010
 Pečené plnené tekvičky
Foto: 2010

Co s takymi malymi tekvickami ktore su skor na ozdobu. My sme ich naplnili fasirkovym masom a hribami .Dali do truby piect a servirovali Zobraziť celý popisCo s takymi malymi tekvickami ktore su skor na ozdobu. My sme ich naplnili fasirkovym masom a hribami .Dali do truby piect a servirovali so salatom tabbouleh a greckym jogurtom.Perfektne predjedlo aj na teple dni ked vam tak moc nechuti jest.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

8
250  g
30  g
1
1  strucik
1
1 lyzica
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Male tekvicky - tvrde ako kamen , najlepsie pouzit pilkovy noz, a odrezat hornu tretinu a vyskrabat - vyrezat dutinu a semienka. My sme ich potretili zvnutra a zvonka olivovym olejom a posolili. Susene hriby dame do vlaznej vody "napucat" a pokrajame ich na drobno. Pridame do mleteho bravcoveho masa do ktoreho este pridame nadrobno nakrajanu jarnu cibulku ,cesnak , petrzlen a vajicko a podla potreby struhanku aby sme dostali dobru fasirkovu zmes.Tou naplnime tekvicky a dame na plech piect ( najprv zakryte alu. foliou cca. 25 minut ) a potom odokryte dopiect cca 10 minut.

  2. 2

    Servirovali sme so salatom tabbouleh a greckym jogurtom. Tu je link na ten salat : http://varecha.pravda.sk/recepty/tabbouleh-salat/5862-pouzi.html

Diskusia k receptu

babav
Nevedela som ,ze tento druh tekviciek je jedly.Tu ich pouzivame iba na ozdobu pocas jesene;-).
celka
Takové malé tekvičky máme na konec sezóny. Dělala jsem z nich
polévku, ale toto je lepší nápad a vypadají překrásně. Myslím, že by
zlákaly i děti nejedlíky.
tatranka
Veľmi ma zaujal recept ako foto.Príma upravené.Ak tak ohromne aj chutí,blahoželám.
ernest
Skvelý nápad takto plníme u nás zemiaky voláme to lodičky
frezia68
@2010 : nemám záhradku,ani malé tekvičky,len ma zaujíma,či tie tvrdé tekvičky po tepelnej úprave zmäkli?Myslela som,že sú skôr na okrasu,aranžmán.Ďakujem .-)))
2010
frezia68,
Aj ja som bol prekvapeny , pecenim uplne zmakli a este aj supka bola jeditelna.. nic z nich neostalo nezjedene
zdezda
To krása, aj dobrota zároveň :-) To by malo byť hlavné jedlo 31.10.
alena45
to by bola aj pekná fotočka do kuchyne. Tvoje fotky veľmi obdivujem.
kuchticka
@2010 - krasne!!!. Ked ich upeciem a dam na ne ciapocku z kozieho syra, to bude tiez dobra pochutka - taky ten syr v crievku, ako tvaroh.
hubata
Zlaté sú tie tekvičky, ani ja som nevedela že sa dajú jesť lebo zmäknú. Pekný receptík, foto aj komentárik.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia