Pečené plnené tekvičky
Autor receptu: 2010
Co s takymi malymi tekvickami ktore su skor na ozdobu.
My sme ich naplnili fasirkovym masom a hribami .Dali do truby piect a servirovali so salatom
tabbouleh a greckym jogurtom.Perfektne predjedlo aj na teple dni ked vam tak moc
nechuti jest.
4 porcie |
15 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Male tekvicky - tvrde ako kamen , najlepsie pouzit pilkovy noz, a odrezat hornu tretinu a vyskrabat - vyrezat dutinu a semienka.
My sme ich potretili zvnutra a zvonka olivovym olejom a posolili.
Susene hriby dame do vlaznej vody "napucat" a pokrajame ich na drobno.
Pridame do mleteho bravcoveho masa do ktoreho este pridame nadrobno nakrajanu jarnu cibulku ,cesnak , petrzlen a vajicko a podla potreby struhanku aby sme dostali dobru fasirkovu zmes.Tou naplnime tekvicky a dame na plech piect ( najprv zakryte alu. foliou cca. 25 minut ) a potom odokryte dopiect cca 10 minut.
- Servirovali sme so salatom tabbouleh a greckym jogurtom.
Tu je link na ten salat :
http://varecha.pravda.sk/recepty/tabbouleh-salat/5862-pouzi.html