Pečené plnené tekvičky

Autor receptu: 2010

Co s takymi malymi tekvickami ktore su skor na ozdobu. My sme ich naplnili fasirkovym masom a hribami .Dali do truby piect a servirovali so salatom tabbouleh a greckym jogurtom.Perfektne predjedlo aj na teple dni ked vam tak moc nechuti jest.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Male tekvicky - tvrde ako kamen , najlepsie pouzit pilkovy noz, a odrezat hornu tretinu a vyskrabat - vyrezat dutinu a semienka. My sme ich potretili zvnutra a zvonka olivovym olejom a posolili. Susene hriby dame do vlaznej vody "napucat" a pokrajame ich na drobno. Pridame do mleteho bravcoveho masa do ktoreho este pridame nadrobno nakrajanu jarnu cibulku ,cesnak , petrzlen a vajicko a podla potreby struhanku aby sme dostali dobru fasirkovu zmes.Tou naplnime tekvicky a dame na plech piect ( najprv zakryte alu. foliou cca. 25 minut ) a potom odokryte dopiect cca 10 minut.
  2. Servirovali sme so salatom tabbouleh a greckym jogurtom. Tu je link na ten salat : http://varecha.pravda.sk/recepty/tabbouleh-salat/5862-pouzi.html