O Varecha.sk

Všetky pripomienky a otázky k Novej Varecha.sk na jednom mieste

tomas - fotkatomas, 4. februára 2016

Keďže je tu pomaly 50 diskusií o Novej Vareche (a áno je ťažké sa v tom orientovať), tak, prosím, pridávajte VŠETKY OTÁZKY alebo PRÍPOMIENKY (alebo aj pochvaly, ak bude aspoň nejaká) do tejto diskusie. Od spustenia novej Varechy v noci z nedele na pondelok sme medzitým opravili zopár chýb (Kuchárska kniha - manažovanie receptov, chýbajúci link na odhlásenie v mobilnej verzií atď), niektoré ešte pribudnú - napr. Chladnička (resp. vyhľadávanie podľa surovín), tú sme chceli zrušiť, lebo ju používalo 0,2% ľudí, ale celkom dosť ľudí si ju pýta späť, tak ju vrátime v novej podobe (keďže stará Chladnička nefungovala úplne ako by sme chceli).

Prosím, nezakladajte nové diskusie s jednou otázkou o novej Vareche, všetky príspevky pridávajte do TEJTO JEDNEJ SPOLOČNEJ DISKUSIE, kde na ne budeme, čo najskôr reagovať.

@zareaguj


Diskusia k téme

leaela
@tomasko myslim,ze pomalicky sa drobne chybicky vychytaju a nasa oblubena varecha.sk bude fungovat k spokojnosti vsetkych uzivatelov.hlavne sa posnazte "pocuvat" podnety a pripomienky od nas-pouzivatelov portalu.a este by som chcel teba @tomasko pochvalit a podakovat ti za pristup k nam varechacom pocas tychto zmien.si asi jediny,kto sa nam tu odborne venuje a vysvetluje trpezlivo veci.vela uspechov a vytrvalosti pri praci ti prajem
mariamka
mne sa nová Varecha páči :) netreba byť hneď od prvej minúty skeptický a všetko kritizovať, hlavne, keď je snaha redakcie ústretovo riešiť problémy a čomu sa dá, vyhovieť, ďakujem aspoň za mňa @redakcia :)
veľa už bolo povedané a veľa funkcionalít sa vrátilo, "spojazdnilo",
ja som tiež za chladničku, je to dobrá možnosť výberu receptu z toho, čo je doma, asi nie je každý taký šetrný, že varí len z toho, čo má doma, preto tak malé percento Tomáš :) ale myslím, že sa to zlepší, keď bude chladnička fungovať ako má, viem, že napr. nefungovalo tlačítko vymazať jednotlivú surovinu, iba naraz všetko a zase zadávať od začiatku a treba konečne ujednotiť tie suroviny - keď cibuľa tak jedna cibuľa a nie desať - malá, veľká, stredná, biela, žltá... to už by mal byť netagovaný termín, nech si pridá každý prívlastok, aký chce, toto ma tam mýlilo,
páči sa mi rubrika "Suroviny", myslím, že sa ešte bude rozrastať, naozaj pekne prehľadne aj graficky spracovaná
avatary varecháčov by som sa priklonila, aby boli v komentoch väčšie a redšej štvorček ako koliesko, aj keď sa zväčšuje, je to taký prvý "vizuálny" vnem, a väčšina sa už poznáme hlavne podľa vizuálu
kto má problémy s nadmerným klikaním, poradím, urobte si viac záložiek vo svojom prehliadači napr. "titulka", "komentáre", "diskusie", "denný prehľad" ... atď, idem len tam, kam práve chcem
s veľkým písmom tiež nevidím problém, stačí stránku prezerača zmenšiť cez percentá, doteraz som mávala 125 na mojom minibooku, teraz mi stačí 100 - 110
aha a ten hlavný nový recept na úvodnej stránke, navrhla by som to "parte" ako nazvala jedna varecháčka spriehľadniť, t.j. nenechať ho plné čierne, ale len tak na 50 % a mohlo by byť aj zelené :)
to je všetko, čo ma zatiaľ napadlo, prepáčte dlhý text, aj keď menej komentujem, ale dianie sledujem :) držím palce, ideme s dobou a každá zmena núti trošku zamestnať mozgovú kôru, čo ja pri každodennom stereotype len kvitujem :)
mariamka
aha a mohol by sa dať editovať komentár pred odoslaním, teraz vidím, že som tam mohla dať odrážky :)
afataga

0 x pekný komentár

afataga - fotkaAfataga 2. februára 2016 o 11:43
Ako hovorí Joseph Heller - každá zmena vedie k horšiemu, vôbec sa mi teraz stránka nepáči, nie čo sa designu týka, to mi je jedno, na to si človek zvykne, ale čo do funkčnosti, čo mi najviac vadí:
1. keď sa chcem odstať do mojich rcp., musim kliknúť 2X, zmizla na to ikona
2. keď kliknem na najnovšie komentáre, zobrazia sa všetky aj k rcp. aj k diskusiám, domotané hrušky s jablkami
3. keď chcem pridať koment k rcp., zas musim klikať na diskusiu a nevidím bez toho ani komenty k rcp.
4. nick v diskusií je zbytočne väčší ako názov diskusie, resp. rcp, načo ?
5. roky voláme po zjednodušení vkladania foto ku komentárom, žiadna zmena nenastala
6. chybajú mi moji obľubení, keď som presne nepamatala názov rcp, niekedy som tušila, kto sem daný rpc. pridal, mala som zjednodušené hľadanie
7. celkovo je tu zbytočného klikania na milú onú, pýtam sa, kto má z toho prospech???
8. načo sú pri rcp suroviny na celú stranu? lepšie boli na boku, zas zbytočný krok a rolovanie
Nehovorím, že máte vrátiť starú Varechu, ale toto je vyložene užívateľsky nepriateľské prostredie, ja osobne nevidím ani jednu zmenu k lepšiemu,
KK nepoužívam, ukladám si rcp. inak, takže k tomu sa vyjadriť neviem

Skopirovala som sem, co som napisala 2.2., lebo ste mi neodpovedali, musim konstatovat, ze som znechutena hlavne z toho nekonecneho klikania, nebavi ma ano otvarat rcp, ked mam na celu stranu suroviny, nebavi ma komentovat, lebo zas dalsi klik a nemam ani chut pridavat rcp a nie som sama, som v kontakte aj s inymi varechacmi a viaceri zdielaju moje "nadsenie".
kukulienka71
niekam som pridala prosbu o navrátenie zoznamu podobných receptov, ktorý bol na pravej strane. Bolo to dobré k porovnaniu kvality a možnosti výberu spomedzi viacerých s rovnakým alebo podobným názvom. To by som uvítala, ďakujem. Inak, mám zmiešané pocity, jeden deň si zvykám a orientujem sa už dobre, druhý deň mi chýba stará Varecha:-D
pivonka
Chvalabohu všetky pripomienky pod jednou diskusiou.
Mám návrh: pokiaľ sa niekto stotožňuje s niektorou pripomienkou, mohol by kliknúť na srdiečko y @Tomas už bude vedieť, že aká je podpora pripomienky.
- Ja som už písala do ankety, že by som privítala, aby sa kolónky kk dali ďalej rozčleňovať. Mám uložených veľa receptov a bolo by to prehľadnejšie. Napr.: ZELENINA - baklažán
- zuketa
- špenát...
- Tiež by som uvítala, keby sa jeden recept dal založiť viackrát. Pred chvíľou som si ukladala od @evusik nátierku do kolónky NÁTIERKY ale rada by som ju mala aj v kolónke PEĆIENKA, lebo to je hlavná surovina.
- Pred chvíľou som písala komentár k receptu. Nevidím tam kurzor, zneisťuje ma to.

mariamka
tiez sa prihovaram k ponuke "Podobný recept" aspon bolo vidno, kolko je tu toho istého,
- nedala by sa pridat moznost Komentovat komentar? taky "strom" ako je inde na podobnych forach, hned by bolo jasne, kto na koho reaguje
alena45
keď v jednej diskusii, tak to zopakujem znovu :
- nepáči sa mi abecedné zoradenie v KK, prijala by som mať možnosť chronologického zoradenia, vysvetlila som to už v predchádzajúcej diskusii, ale zopakujem. Nepamätám si recepty podľa názvov, kto by si to aj pamätal ?, ale kedy som asi pridala. 90 % skúšam recepty posledne pridané.
- som rada, že sa doplnilo číslovanie strán aj na spodok strany, (pochvala)
- výber podľa halloweenskych ikoniek na najvyššej bielej lište by som presunula do zeleného podľa, pretože zelené pole je nehybné a biele najvyššie je zakryté, musím vyscrollovať až hore, aby som si klikla napríklad do KK. Neviem, či si rozumieme, treba vyskúšať. Veď ikony k Vareche sú v riadku s ponukou denníka Pravda, takže tam ani nepatria.
- v TS sú na pravej strane dvakrát Diskusné témy, namiesto toho by som predĺžila riadok a ukončila ho ikonkou X, ktorou by som vymazala tajnú správu.
- pri recepte, diskusii by som pridala ikonku - sledovať a notifikácie by mi chodili do TS. Prípadne vo svojich nastaveniach by som mohla požadovať sledovanie diskusie, obľúbených receptov a pod.
- v profile som kedysi oponovala, že nie je kde uviesť mail. Musela som ho uviesť do kolonky Twitter, lebo len tak bol viditeľný, prípadne priamo do uvádzacieho textu v profile. Teraz je tam zasa mnoho možností, ale obyčajný mail nie je kam. Už ma kontaktovalo viacero ľudí na mail a nikdy som nemala zlé skúsenosti. Nehanbím sa uverejniť pravú fotografiu, pravý vek, pravé pohlavie a hlavne, kde žijem. Škoda, že niektorí sú takí "hanbliví".
- Nadbytočné klikanie vadí každému a preto by som rada vedieť, či je to naozaj nutné, alebo je to len kvázi zasa "zlepšenie". Pretože vôbec to za zlepšenie nepovažujem, ako aj mnohí, čo sa vyjadrili.
- odvolávať sa na vek, vraj my starší si ťažko zvykáme, je priam nechutné. Pracujem v rôznych systémoch v práci ako užívateľ už 20 rokov, a preto viem, že sa treba ozvať, porazenecké nálady typu, však si zvykneme, nie sú mi po chuti. Niektorí si zvyknú, mnohí nie, najprv budú obchádzať niektoré činnosti, neskôr budú hľadať priateľskejšie prostredie. Chápem, že niekto s technickým myslením rozmýšľa inak, ale vyjsť v ústrety užívateľom, ktorí túto Varechu statočne plnia, by malo byť samozrejmé.
- možno Tomáš už pochopil, že chladničku ľudia nepoužívali, pretože tam nefungovalo okrem iného číslovanie strán, vracalo to po kliknutí na recept vždy na prvú stránku, myslím, že na Vareche takéto vyhľadávanie by malo byť. A vraj aj bude, tak dúfam, že bude funkčné.
- páči sa mi návrh @Mariamky , ako vyriešiť parte pri hlavnom recepte. Ešte včera som videla, že nebolo zvýraznené boldom toto : @Mariamky , predtým to bolo, chýba mi to.
- ono sa to utrasie, verím, že hej.
Pekný večer všetkým.
alena45
aha, tak to zvýraznenie už funguje. Fajn. (pochvala).
2010
Pridavanie fotiek stale ako za Marie Terezie .
O receptoch pospekulujem- relax, ale aby som po celom dni cumakania do pocitaca isiel dalej klikat o sto sest? ako som pisal na to su tu mladsi.
Inac super rychlovka udene kuracie stehna obalene anglickou slaninou potierane sladkou chilli omackou vonku na grille...



sovka62
V receptoch zmizla možnosť poslať recept mailom. Je tam facebook, twitter a pod. Nemyslím si, že som sama, ktorá so žiadnou sociálnou sieťou nemá a nebude mať nič spoločné a viacerým by iste vyhovoval predchádzajúci spôsob.
Áno dá sa skopírovať link, otvoriť mail a odoslať, ale to je opäť klikanie navyše.
cesminaz
Ja som sa uz cozväčša uz vyjadrila v diskusii od @evanaaa a v diskusii od @kimlo k mobilnej verzii novej Varecha. Od vtedy sa ale toho uz zopar detailov zmenilo-dalo do poriadku.Jedno co mi bolo vadilo,bolo ze ste zrusili funkciu pridavania receptu z mobilu :-/ kedze ja to velmi casto pouzivam,je mi to take pohodlnejsie :-) najmä to pridavanie fotiek.No a dnes som bola velmi milo prekvapena,ze ste tuto moznost znova aktivovali.Zato vam patri velka vdaka,urcite nie len odomna :-) A vsimla som si,ze ste dali uz doporiadku aj nasu KK v ktorej bol šalàt. Vidim,ze sa aj tato nova Varecha pomaly meni k lepsiemu.No pripajam sa k ostatnym amo @afataga @mariamka @2010 oni vsetci maju v istych bodoch pravdu a priklanam sa na ich stranu.Tiez mivadi a zda sa mi to aj celkom zbytocne,ze v receptoch su suroviny rozpisane ako pre slepych a aj tie fotky vo fotopostupe su zbytocne take velke.Akoby som s lupou pozerala postup jedla ;-))) A velmi mi chybaju komentare pod receptom.Ok, oddelili ste ich len 1 kliknutim,ale mysleli ste nato,ze ten 1 klik je ako prestrihnutie nite,ktora nastala medzi receptom a uzivatelom?? Mozno sa to zda niekomu smiesne co hovorim,ale je to tak.Je lepsie mat pred ocami aj recept aj koment..neviem,z toho ma clovek iny pocit :-) @tomas to,ze si zalozil tuto diskusiu dokazuje to,ze vam zalezi aj na nazoroch uzivatelov.To povazujem za priatelske a ludske,najmä ked my uzivatelia-varechaci vam urcite nechceme uskodit :-) A velmi dufam, ze tato diskusia aj nejake tie zmeny so sebou prinesie :-)
marianne
Najviac si ma @tomas dozral, ze si oddelil recept od pridaj koment, nebudem to preklikavat za zivy svet, to radsej nebudem komentovat a pridavat recepty. Uzivatelom treba veci sprehladnit a ulahcit, nie skomplikovat. Varecha nie je birzd.sk Takisto profil varechaca od receptov a diskusii, ale to Ti vsetko odpustim, ked:
1, zjednodusis pridavanie fotiek do komentov
2, budu sa dat tlacit recepty bez fotiek
3,ukladat diskusie
4, opravovat chyby v texte
5, pripadne tlacitko Ignorovat by nebolo od veci, bolo by sa tu predislo mnohym hysakom a dramam.
Toto ma momentalne napadlo, na nieco este urcite pridem. Ale aby som nebola taka potvora, ze len hanim, velmi sa mi paci kolonka na lavej strane v receptoch ,kde si sprehladnil kategorie jedal, v tom sa mi super orientuje. Na kucharsku knihu mam svoj system, nie je pre mna podstatna.

mijaita
@tomas pokud se budou upravy ubirat timto smerem, smerem k uzivatelum, rysuje se nadeje, ze nakonec budou vsichni spokojeni. Ale i kdyz dost bylo od pondeli vyladeno, dalsi, dulezite a zasadni zmeny je treba jeste dopilovat. Jednou z nejzasadnejsich je pridavani fotek ke komentarum, zvarazneni dosle TS a moznost je mazat a vyhodit klikani pod receptem, na pridani komentare. To je neprijatelne! U kazdeho rc moznost sledovat diskuzi a do TS odesilat, ze ten ci onen okomentoval recept. Samozrejme s moznosti to zrusit. KK uz doznala zasadni a velmi podstatne upravy, super! Kdyz se shrnou pozadavky a postupne se vyresi, bude to fajn a varechači si sem jiste a radi zas cestu najdou.
evanaaa
A ja ešte pridám, neviem ale, či to už niekto nespomenul: Ak si prezerám recepty v mojej KK, keď si chcem vybrať nejaký v niektorej mojej kategórii ( kolónke) a mám ich tam napr. 150, kliknam na 98 recept, a ak sa mi nepáči, znovu sa vrátim hľadať iný, od 99 vyššie, ale ono sa mi to vráti znovu niekde na začiatok a tak musím znovu rolovať tými istými receptami aby som sa dostala na pokračovanie tam, kde som prestala. Prečo mi to nenaskočí na ten 99 a tak pokračuje ďalej?
kukulienka71
@radost , ďakujem za upozornenie, ani som to nehľadala už v tom miš-maši:-) no baby, keď tieto všetky požiadavky budú nielen vyslyšané ale aj vybavené, tak to bude revolúcia, po ktorej sme tak dávno prahli;-) a jak to pekne tajili - teda avíza boli stále, len sme ich už prestali vnímať ako vážne sľuby, lebo sa nikdy nič nedialo...
evanaaa
No, ako sa zdá, môj predošlý komentár som zbytočne písala, najprv som si mala vec overiť a potom vyskúšať, nie naopak, zdá sa, že to už funguje a ono sa to vráti späť k tomu receptu, kde som prestala, sláva! Len dúfam, že to tak aj ostane. Vďaka aj za tú službičku!
evanaaa
Ešte by som prijala možnosť - no, asi by som veľa chcela:) - pridať pod určitý komentár priamo hneď aj svoju pripomienku ( oponovať, pochváliť, alebo nejakú inú poznámku k nemu) tak, ako je to na FB.
tomas
@afataga (4.2.2016 16:55)

1. teoreticky na počítači (veľkom tablete) sa dá myškou prejsť na meno používateľa (vpravo hore) a vysunie sa zoznam položiek kde sú aj Moje recepty na 1 klik. Ale uznávam toto je zložitejšie.

2. to je pravda, sú spojené. V niektorých rubrikách pribúdalo málo komentárov (napr. zážitky), takto si človek nemusí otvárať veľa komentárových strániek, a uvidí ich na jednej, čiže by to malo byť jednoduchšie pre človeka. lebo zaujímavé komentáre môžu byť aj pod receptami aj pod diskusiami aj pod zážitkami atď...

3. áno, to bola dilema
- jednak v mobile je stránka strašne dlhá, pri dlhých diskusiach môže spomalovať telefón), ale uvažujeme, že si človek bude môcť "nastaviť", že chce vidieť diskusiu pod receptom.
- druhak diskusie často boli plné hádok a veľa ľudí vraj "odrádzali" k čítaniu receptov a chodeniu na Varechy
- čiže toto bolo ako testovacie riešenie, že či táto zmena ovplyvní kvalitu komentárov
- rozhodli sme sa spraviť kompromisné riešenie - kto nechce neuvidí diskusie priamo pod receptom (iba tlačítko), kto bude chcieť, bude si to môcť "nastaviť" a bude sa to chovať ako predtým

4. lebo človek, ktorý to píše komentár je dôležitý!

5. a už som v diskusiách písal, že čoskoro bude

6. moji obľúbení sú odložení máme s tým jeden nápad, ktorý sa chystá.

7. to je vec názoru, pred rokmi sa uvažovalo pri skúmaní chovania ľudí na internete, že človek by mal nájsť vec na 3 kliknutia, dnes to už tak neplatí. je tu dilema medzi dvoma prístupmi - jeden prístup hovorí "čo najmenej kliknutí" a všetko na jednej stránke a druhý prístup hovorí, čo najmenej vecí na stránke, radšej nech človek vidí menej vecí a vie sa na ne sústrediť a k ostatným sa prekliká. Starý web bol precápaný a keďže sme MUSELI urobiť web, ktorý sa prispôsobuje telefónu, tabletu i webu (lebo nás za to penalizovali vyhľadávače ako Google) tak sme museli trochu preriediť obsah stránky. Možno ešte hľadáme správny balans medzi oboma prístupmi. Keď však vidíme, že nejaký link chýba (tak ako pribudla "halloweenska bublinka hore" s linkou na najnovšie komentáre (v mobilnom zobrazení ju nie je vidieť, ale zato je tam fotka používatela, na ktorú keď sa ťukne v mobile, tak sa vysunie menu z prava, tak sa tomu snažíme prispôsobiť).

8. aby mohli byť v postupe väčšie fotky (inak by sa to nezmestilo).

Ja som síce reagoval na veľa komentárov a emailov v posledné dni, ale je možné že som nejaké prehliadol, preto som zriadil túto JEDNU DISKUSIU, aby všetky tieto veci boli na jednom mieste....
tomas
@pivonka ale KK si viete rozčleniť aj teraz. Viete si vyrobiť koľko chcete kategórií, čiže viete si vytvoriť

"Zelenina - baklažán"
"Zelenina - zuketa"
"Zelenina - špenát"
(a teoreticky si viete spraviť aj "Zelenina - všetko" a tam pridať každý)

a pozor, teraz si VIETE pridať jeden recept do VIACERÝCH kategórií v Kuchárskej knihe

Čiže táto funkcia PRIBUDLA, že si jeden recept viete pridať do viacerých kategórií. (Po kliknutí na Ulož do KK si viete zaškrtnúť aj viac kategórií kam pridať recept, samozrejme len ak máte viac kategórií v KK vytvorených).

Čiže v novej Vareche si viete pridať recept aj do NÁTIERKY aj do PEČIENKY (aj do všetkých teoreticky)
tomas
@mariamka (4.2.2016 17:57)
strom komentárov by sa dal, len sa bojím, že by to v konečnom dôsledku vyzeralo ešte komplikovanejšie. (lebo takto sú všetky nové príspevky na spodku, takto by boli všade možne...) čo myslíte ostatní?
tomas
@alena (4.2.2016 17:57)

1. v nastaveniach kuchárskej knihy sa dá vybrať či chce človek abecedné alebo chronologické

3. v mobilnom telefóne to vlastne tak už je, čiže sa to objaví aj v inej verzií

4. to, že je 2x je omyl (zrušili sme "Pekné komenty" a nahradili ich Novými diskusiami, čiže niekde ostali asi obe).

5. ešte pribudne všeličo, napríklad aj notifikácie

(pokračovanie ďalší komentár)
tomas
@alena (4.2.2016 17:57)

6. kolonka na e-mail zámerne neexistuje, jednak používateľ pri registrácií súhlasil s pravidlami používania Varechy a my sme v rámci nich sľúbili, že emailová adresa z registrácie nebude nikde zverejnená, síce v profiloch existuje kolonka na email (pre zabudnuté heslo), ale nezverejňujeme ju.
- síce by teoreticky mohla byť iná kolonka, ale ak by si tam človek dal ten istý email, tak by sa to mohlo považovať, že sme "zverejnili" jeho email.
- po ďalšie existujú automatické roboty, ktoré "skenujú internetové stránky" a hľadajú niečo čo vyzerá ako emailová adresa, a keď to nájdu tak tam môžu začať posielať spamy a reklamné pošty, čiže nie je veľmi dobré zverejňovať email nikde, ak to nie je nutné

7. to klikanie je možno skôr taký dojem (a taký dojem by ste mali na každej stránke, ak by bola nová, lebo by ste ju prvé dni preklikali), myslím si, že tento problém sa po niekoľkých dňoch pravideľného používania ustály (jediná vec s ktorou súhlasím, že by sme mali asi umožniť človeku, aby videl pod receptom diskusiu), inak zas tých klikov (okrem tej diskusie pod receptom, až tak veľa nepribudlo, len to tak možno na prvý pohľad vyzerá).
Čo sa týka napríklad stránkovania kuchárskej knihy - áno je to vlastne "viac kliknutí", ale boli ľudia ktorí majú aj tisíce receptov v kuchárskej knihe (a ono to trochu je technický problém, nie je problém ani tak v počte, ale "na jeden krát vypísať na jednu stránku 1000 receptov je dosť silná jednorázová záťaž" a preto napr. v KK pribudlo klikanie.

8. nemám pocit, že by sa Varecha alebo ja "odvolával na vek", ak nejaká veta tak vyznela, tak určite nebola tak myslená. Naopak ja som veľmi rád a veľmi si cením, že ľudia bez rozdielu veku vedia pridať recepty, fotky do postupu a podobne na náš web. Pre web designéra (človeka, čo robí www stránky, čiže mňa) je vlastne výzva snažiť sa urobiť web, aby bol použiteľný pre čo najširšie spektrum ľudí (samozrejme nie vždy všetko výjde úplne najideálnejšie).

9. stará Chladnička sa zrušila, nová Chladnička (možno to bude mať iný názov (napr. "Hľadanie podľa surovín") bude nanovo urobená, lebo o probléme so stranami vieme).

10. parte, ono tam je vlastne asi 80% čierna, ono aby to vyznelo dobre na recepte musí tam byť neutrálna farba (keďže fotky pod tým sú farebné) s bielou to vyzeralo divne, s čiernou to bolo lepšie, určite to nebolo myslené ako parte :(

11. dúfame aj my
tomas
@sovka62 (18:33)
veď tu je to o čom som písal, teoreticky tam môže byť aj 10 obrázkov na ďalšie rôzne sociálne siete a aplikácie, snažíme sa nájsť balans "aby tam toho nebolo ani vela ani málo", preto sme to preriedili, a teraz pozeráme, čo chýba až tak, že to treba vrátiť...
tomas
@Conscientia (19:13)
neviem či tam nie je problém v konkrétnej KK, vieme, že:
- občas stará KK padla, ak mal človek veľmi pomalý internet a veľa receptov v nej, a tým pádom sa niekedy časť zle uložila (preto sme PREROBILI komplet celú funkčnosť KK, aby neposielala celé dáta pri každej zmene, čiže by mala byť rizikovejšia), ak sa to stalo (a máme podozrenie, že nejakému percentu ľudí sa to stalo), tak NEVIEME zachrániť stratené dáta, preto sme to prerobili, aby bola KK spoľahlivejšia

- veríme, že aj nová Varecha bude praktická, veľa funkcií sme prerobili úplne, aby boli spoľahlivejšie (resp. ešte pribudnú).
tomas
@cesminaz (19:16)

ale my sme nezrušili pridávanie z mobilu (len nie je na vrchu veľké tlačítko), keďže naša úvaha bola, že ľudia budú cez mobil viac "konzumovať obsah" a menej pridávať, ale ak si kliknete na "Moje" -> "Moje recepty" tak tlačítko "Pridaj nový recept" tam je aj v mobilnej verzií. my sme ju nezrušili, ona tam bola stále.

k tomu prestrihnutiu nite medzi receptom a používateľom, áno mysleli sme na to. To bola práve tá dilema. Na jednej strane veľa receptov malo skvelé komentáre a na druhej strane veľa receptov bolo plné hádok. Tak sme si povedali, že vyskúšame čo sa stane, keď tie komentáre budú menej na očiach (a možno tam budú klikať len tí, čo majú záujem o kvalitnú diskusiu) - dúfam :D
tomas
@marianne (19:21)
ale ja som nikde nepovedal, že Varecha je Birdz.sk, ani som nechcel...

1. áno bude
2. áno bude
3. (ak myslíte bookmarkovanie tak áno)
4. závisí kde - niekde sa dajú.
5. to je na dlhšiu debatu.

tomas
@mijaita (19:50)

áno, už som písal fotky v diskusiách čoskoro, aj Tajné správy budú úplne iné čoskoro atď...
redakcia
@Leaela (21:31), pod kazdym receptom je moznost nahlasit chybu prostrednictvom formularu Upozorni admina:




Pod diskusiami je tiez moznost poslania mailu prostrednictvom formularu Upozorni admina:



leaela
mila @redakcia ,trochu sme sa nepochopili,resp.asi som zle formuloval svoju otazku.nemyslel som tieto "zalovacie okienka".no nevadi,napisem to teda rovno na "sklo":viete,ze blokovane profily(BAN)sa daju znova normalne pouzivat?vcera som sa zamerne pytal,ako sa mozem odhlasit,lebo som to chcel vyskusat(myslim,ze to odhasenie z MT bolo aj tak potrebne:napr.odhlasim sa z MT z dovodu potreby prihlasenia na PC,alebo tablet-obcas to robim ked sa mi vybije tel a chcem pozriet co je na vareche.sk nove)a prihlasil som sa pod starym nickom(@elalea ),ktory mam blokovany kvoli....(ale ved to viete).a stary profil mi nornalne funguje.zostane to tak aj nadalej,ze "trestanci"zostanu slobodni?pytam sa preto,lebo v starom profile mam ulozenych radovo 20x viac receptov ako v novom a radsej by som pouzival stary ako novy.no ale z dovodu mojho prehresku z minulosti si to svojvolne nedovolim a radsej sa opytam....pekny vecer vam....;-)
kukulienka71
Prečo sa nezjaví môj komentár pod výhernými receptami za január? Už som gratulovala 2x a nič tam nie je:-)
alena45
@tomas , ďakujem za vyčerpávajúci komentár. K tomu emailu - vidíte, to som si neuvedomila, našťastie gmail je dostatočne inteligentný na odbalastovanie nevyžiadanej pošty. Preto som aj napísala svoje skôr pozitívne skúsenosti. Ale celkovo máte pravdu.
Naozaj, zo strany Varechy neboli komentáre odvolávajúce sa na vek, to skôr zo strany varecháčov, sorry, že som to zovšeobecnila.
Konečne ste ale vysvetlil, prečo sa táto nová verzia robí. Kvôli mobilom. Napriek tomu, ale stále ešte veľa ľudí používa klasické notebooky. A preto sa mohol od začiatku hľadať kompromis - tlačítko výberu pre a pre. Ľudia nie sú blbí, pochopili by to a snažili sa pomôcť. Takto zubami-nechtami bojujú o to svoje.

1x leaela
redakcia
Kukulienka71 (23:30)
Skontrolujte si, ci Vas komentar neobsahuje znak horny apostrof, ktory sposobuje, ze sa text nezobrazi. Ak ano, pouzite vo svojom komentari radsej uvodzovky.
tomas
@Leaela (4.2.2016 23:02)
BANy sú zapnuté, skúšali sme novú verziu aj pre BANy a neprekopírovali sme tam všetkých z pôvodných zablokovaných, ale už sa to napravilo :)
tomas
@alena45 (4.2.2016 23:31)
áno na Slovensku ZATIAĽ používa klasický počítač na prístup na web viac ľudí ako mobil či tablet, ale percentuálny podiel mobilných prístupov je veľmi rýchlo rastúci (a už to nie je až tak zanedbateľné číslo ako pred pár rokmi, je to síce menej ako polovica, ale je to dosť percent (v prípade Varechy je to už pomerne vysoké dvojciferné číslo a rastie) a ďalší dôvod je, že americké vyhľadávače začínajú uprednostňovať mobilné weby (na úkor nemobilných), keďže v USA je už technológia trochu inde, a mnohé stránky majú už viac návštevníkov z mobilov, než z počítačov. (A trend pokračuje...)
cesminaz
@tomas vdaka za odpoved.To co sa tyka toho tlacitka "pridaj recept" v mobile tam prve dva dni nebolo,aspon ja som ho na svojom mobile nevidela a zisla som aj do "moje". Zobrazilo sa to tam az vcera cez den,alebo pocas noci,neviem. Viem co hovorim,lebo aj v diskusii od @kimlo k mobilnej verzii varechy ste pisali toto:
@redakcia
Kategorie sa v mobilnej verzii zobrazia v priebehu dnes/zajtra.Nad "pridaj recept" uvazujeme ci sa hodi do mobilu,lebo vacsina ludi prida recept cez pocitac,kde sa lepsie pise.

Ale to je jedno @tomas :-) hlavne je,ze ste to "pridaj recept" znova vratili.
cesminaz
A co sa tyka tych komentarov...Ved teraz v poslednom case som ani nevidela take "ubohe" komentare.Tie boli za cias,ked tu este bola @pusta . Ked vam to tak vadilo,tak preco ste nezakrocili vtedy? Preco menite nieco teraz,ked su tu celkom normalne komentare? To je tak trocha nelogicke..
tomas
@cesminaz (5.2.2016 6:26)
Tak, ze oddelenie komentarov od receptu otestujeme sme sa rozhodli uz davnejsie, potom sa chystal jeden novy dizajn Varechy, potom sa neschvalil, lebo bol prilis odvazny/moderny, tak sa chystal druhy redizajn, ktory bude trochu konzervativnejsi a ten sa realizoval (a ono to trvalo nejaky ten cas)...
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Mne sa nová Varecha páči, len som ešte neodhalila načo slúžia tie prázdne štvorčeky pri surovinách v recepte. Keď tam kliknem zostane tam klik, takže asi to na niečo slúži. Vie niekto ?
tomas
@dr (5.2.2016 09:24)
tie stvorceky nemaju vyznam, to si len vizualne mozte odkliknut, ze ci mate vsetko :) ale inak to nema funkciu (zatial)
afataga
@Tomas dakujem za odpovede, ocenujem, ze s nami komunikujete, co tak vzdy nebolo. Nie vsetky odpovede ma uspokojili, ze sa hore cez moj nick dostanem k mojim rcp., som si nevsimla, takze tuto pripomienku beriem spat. Nadalej mi vsak velmi vadi, ze priamo pod rcp. nevidim komenty k nemu, to mi pripada absolutne nelogicke, takze ak sa zmeni aspon toto, zjednodusi sa pridavanie fotiek ku komentom a budu fungovat TS, mozno opat budem stranku navstevovat ako pred velkym treskom, momentalne som stale z toho znechutena
annan
ja sa priklánam k tým, ktorým sa nová varecha nepáči.Neviem prečo sa mi nieto mieša do mojej KK .
veronikkka
@tomas , kliknem na úplne nový recept od @babkamt Plnené kuracie stehná, a už je tam modrých pár hviezdičiek, konkrétne 3 sú modré, dala som klik na 5*, t. j. v poradí piatu a vo výsledku zase zostali len tri, mne sa pri kliku na 5 nezobrazilo vôbec nič. robím niekde chybu? ešte klikanie na hviezdičky nefunguje?
marianne
@tomas nenechaj sa prosit, vrat tie komenty pod recept,ved co ste sa tam uz s konom zrazili, ziadne ovacie to preklikavanie teda nezozalo ako vidis, naopak a nedokafrite aspon to dobre, co tu bolo..budem taka neslusna, co nemam vo zvyku, ze ked sa ma bude pytat niketo na nieco v mojom recepte, neodpoviem, bojkotujem, kym sa to nevrati naspat... nech mi varechci napisu do TS
marianne
a posledne @tomasko , lebo uz ma to zacina otravovat a stracam tu zbytocne cas. Dnes o 10:04 si napisal @dr :

tie stvorceky nemaju vyznam, to si len vizualne mozte odkliknut, ze ci mate vsetko :) ale inak to nema funkciu (zatial)

Myslis @tomasko , ze by ste mohli zacat robit v redakcii aj zmeny, ktore maju vyznam? Lebo to muselo byt strasne narocne vymysliet stvorceky, ktore sluzia na dve veci: na nic a na....to urcite varecha potrebovala zo vsetkeho najviac. Uz som napalena, zatvaram kasino.
pivonka
@Tomas , hneď po mojom príspevku ste mi dali odpoveď, že sa dá jeden recept uložiť viackrát a ja som tomu veľmi rada a aj som sa Vám za to už poďakovala a ďakujem ešte raz, dobrá vec.
Čo sa týka rozčleňovania kolóniek v kk, viem, že sa to dá aj tak, ako ste mi to podrobne vysvetlili, lenže, to bude kolóniek a kolóniek... No dobre. Mala som na mysli skôr stromčekovanie.
abdul
Pravdepodobne sa môj konemtár v tých nespočetných vláknach niekde statil, ale nevadí, píšem znova:
- možnosť uloženia do PC receptov, nielen jednotlivých receptov, ale napr. uvedených ako moje kolekcie " mäso", "nátierky" a podobne vo formáte buď .pdf aj s obrázkami prípadne voľba .doc - bez obrázkov. Najjednoduchšia forma by bola možnosť "ULOŹIŤ" a výber medzi .pdf alebo.doc. A tlač uložených je obyčajne bezproblémová.
es77
Vôbec sa mi nepáči nová Varecha a celá moja KK, ktorej som sa venovala s radosťou je nepoužiteľná.Mohli ste upozorniť na zmenu bola by som si ju uložila,teraz mi je na nič...
babidka
Prvy den som bola dost znechutena - hlavne z KK :-) V duchu som nadavala za to "premiesanie a pomiesanie " receptov a tiez preto , ze sa mi vzdy zobrazilo iba asi 5 receptov a trebalo klikat a klikat ....Dnes je to uz ine a -lepsie . Recepty som si naspat prehodila aby sa mi ukazovali chronologicky , dokonca aj pocet receptov na strane sa zvysil .A to vitam . Co mi vsak vadi - usporiadanie kategorii podla abecedy . Ja som ich mala ulozene podla toho ako casto ich pouzivam -najpouzivanejsie hore a cim menej to bola pouzivana kategoria , tym bola nizsie . Teraz musim rolovat a rolovat ....Da sa to upravit ? Mozno ano , iba ja som zatial na to neprisla ? Skusala som tlacidlo " utvor novu kolekciu " a akosi som tam zamontovala moju najoblubenejsiu kategoriu ...teraz vsak mam namiesto " cokoladove sladke " akusi precudesnu kolonku ktoru ani neviem otvorit ....Da sa to vratit do povodneho stavu tak , aby som moje milovane cokoladky nestratila ?
Chapem , preco su diskusie oddelene od receptu .Ale chybaju mi . Aj mne vadili tie hadky , ale kedze tie boli hlavne pri urcitych uzivateloch tak som ich jednoducho necitala . Osobne by som bola radsej keby sa vzhlad receptu aj s diskusiou vratilo do "stareho rezimu" alebo aspon do niecoho velmi podobneho .
Nie vzdy sa lahko prijimaju nove veci . Ale myslim si , ze ked sa urobia ustupky na obidvoch stranach tak sa to nakoniec skonci dobre :-)
tiginko
Súhlasím s @babidkou , tiež mi vadí to usporiadanie kategórií v mojej KK, mala som všetko rozčlenené tematicky, najmenej používané kategórie boli na konci. A nemohla by sa vyhodiť tá úplne zbytočná kategória Všetky v mojej KK? No komu už toto na niečo bude?! Ak mi to niekto zdôvodní ako opodstatnené a pre väčšinu, tak oukej...
frezia
Ja som s upravami na Vareche aj s kucharskou knihou velmi spokojna. Konecne som si mohla nazvy rubrik premenovat, recepty popresuvat...
Dakujem @tomas za vynalozenu pracu.
alena45
neviem, či to sem niekto písal, je tu už cez 60 komentárov, ale pri takomto množstve komentov by sa hodila pri čísle komentov možnosť vybrať si, či chcem komentáre mať uložené vzostupne alebo zostupne. proste šípky hore alebo dole. Včera som prečítala väčšinu a dnes pribudlo pár komentov, stačilo by prečítať len tie posledné. A pri mobilnej verzii by to mohlo ešte viac.
alena45
sorry, v poslednom riadku má byť, že by to pomohlo ešte viac.
havino
Tomáš, neriešim KK, nejak si poradím, ale preboha živého, vráťte späť komentáre pod recept, to sa nedá komentovať, ked mám klikať hore dole, už dnes prvý raz ma to prestalo baviť, recept samotný na celú stranu, kým prejdem na koniec, potom klik na diskusiu, zabudnem, čo som chcela napísať napríklad o nejakej surovine, či je to tak, ako som to postrehla, nech nepíšem hlúposť a zas musím klik na späť na recept, no aký toto má význam? len zhliadnúť recept a chváliť do blba slovami krásne a pekné ??? toto ozaj nie je to pravé, nové a obohatenie varechy
monzet
mne tiež chýbajú komentáre priamo pod receptom a hlavne moji obľúbení,toto by ste mohli vrátiť späť
mariamka
ked tak citam, varecha je skor o komentoch ako o receptoch, a to je vlastne jej fenomen, tak tam pridajte to tlacitko "z" ci "bez" .. KK ma netrapi, tu mam vyriesenu cez iny program,, chapem, ze "strom" by to skomplikoval, dakujem, ze to ladite, sem-tam nejake tlacitko este nefunguje /Vytlačiť pod receptom napr.
@marianne taka hovorkyna, dufam, ze prezila ten stress,, aspon vidite , ako to niektori beru osobne, @dievca klud :)
marianna76
Mne tiež chýbajú "moji obľúbení" takto som ich mala pokope a pozrela som si od nich recepty...
babkamt
@redakcia chcem sa spýtať, či by sa nedal niekde pridať manuál, vysvetlivky ako pracovať na stránke. Viem, že v komentároch sú vysvetlivky, odpovede na naše otázky. No je to pracné vyhľadávať danú informáciu v tom množstve komentárov. Manuál na jednom mieste by sa zišiel nielen novým, ale aj nám starým užívateľom. Hoci som si pozrela vysvetlivky ku kuchárske knihe, som v tom stratená. Neviem si s ňou poradiť. Spravila som si nové kolónky, chcela som si recepty inak preorganizovať, no mám v tom chaos. Teraz sa mi ukazujú napríklad tri okienka knedle, tri okienka polievky. To mám každý recept ukladať samostatne? Klikla som si na Všetky recepty v kk. Mám ich uložené na 632 stranách. Keď si otvorím napríklad okienko Babské rady, je prázdne. Čo robím zle? Neviem s tým pohnúť. Ďakujem za pomoc. Možno sa mi tí zdatneší v práci na PC budú smiať. No nie je hanba spýtať sa, keď niečomu nerozumiem, požiadať o pomoc.
alena45
@babkamt , všimla som si už v predchádzajúcich komentároch, že ľudia majú strašne preplnené svoje kuchárske knihy a nielen kvôli novej Vareche sa zle orientujú. Ja mám KK teraz na 80 stranách, a už minule pri hľadaní niektorého jedla som si všimla, že mám veľa podobných receptov a že ich tam mám uložených veľmi veľa. Veď je tu niekoľko možností vyhľadania receptu, či už cez vyhľadávanie hore, alebo cez budúcu chladničku, alebo cez pripomenuté recepty z minulosti, alebo cez podobné recepty, ak budú znovu, alebo vždy ma poteší, keď nájdem nejaký zabudnutý recept cez komentáre. Niektorí si vlastne vytvárajú svoju vlastnú Varechu. Nič v zlom, len by sme potrebovali potom duplicitné vyhľadávanie zvlášť v KK, aby sme sa mohli orientovať rýchlejšie. Ráno vstanem, zistím, že mám brokolicu a čo s ňou ? Nezadám do prehliadača Varechy, ale do prehliadača svojej KK a potom by sme sa nestresovali uložením receptov vo svojej KK, nepotrebovali by sme ukladanie do viacerých koloniek a celkovo by to zjednodušilo hľadanie.
tomas
@afataga (5.2.2016 10:15)
verím, že čoskoro budete Varechu navštevovať ako pred veľkým treskom, síce komentáre od článku má oddelených väčšina internetových stránok na Slovensku, ale tak vrátili sme sa k pôvodnej myšlienke. Snáď to poteší a nebudú ľudia takí znechutení.
tomas
@annan (5.2.2016 10:23)
netuším, čo presne myslíte, ak ste mysleli tým, že sme KK prerobili (lebo boli ľudia, čo mali tisíce receptov v KK a kým sa im to načítalo, tak im to vracalo strašne veľa dát a robilo to veľkú záťaž jednak na databázu a jednak na prehliadač / počítač príslušného človeka), tak sme pridali stránkovanie do KK, aby sa zobrazovala rýchlejšie po 20-tich receptoch

kategórie v KK ostali ako doteraz, pribudlo možnosť zoradiť podľa abecedy a chronologicky (lebo viac než polovica ľudí si nezoraďovala recepty v KK, tak tí si môžu zapnúť abecedné), navyše pribudla MOŽNOSŤ PRIDAŤ jeden recept do viac kategórií v rámci KK (čo predtým nebolo možné)
tomas
@veronikkka (5.2.2016 11:20)
bolo to zapnuté testovacím používateľom, už je to zapnuté u všetkých.
tomas
@marianne (5.2.2016 11:41)
veď ja sa NENECHÁM PROSIŤ, vyskúšali sme (a síce rovnako má riešené komentáre väčšina slovenských webov, či už spravodajských alebo magazínových, kde je oveľa viac diskutujúcich než na Vareche, ale nevadí), vrátili sme prihláseným používateľom komentáre pod recept, tak ako boli pred tým
haji
@Tomas , už se to začíná rýsovat a vypadá to dobře. Zvlášť děkuji za komenty pod receptem, které se zobrazují bez kliknutí! Mnoho zdaru všem, držím pěsti!
haji
@Tomas - pokud se vyjadřuji k receptu /gramáž, suroviny, postup/ - je dobré na recept vidět - abych byla přesná. Pravda, ke zdvořilostem /apod./, obecné komunikaci to potřebné není.
tomas
@pivonka (5.2.2016 13:25)
áno ja viem, že ste mysleli stromčekovanie, a áno aj nad tým sme uvažovali. problém bol, že ak si uvedomíme koľko úrovní navigácie má Varecha... Tak sme hľadali jednoduchšie riešenie.

Podstatné bolo pre nás, vyhovieť ľuďom, aby si mohli pridať jeden recept do viacerých kategórií, na to sa pýtalo veľa ľudí a pomerne pravideľne.

A tým pádom si viete urobiť kategorizovanie aj ako ste popísali. Síce to nebude stromček, ale uvidíte ich vlastne všetky naraz a nebudete sa musieť preklikávať do úrovne "Zelenina" a potom do podkategórie.

Uznávame, že je na Vareche veľa úrovní navigácie (čo bolo aj v starom webe) a tým pádom je tu veľa klikania, tak sme hľadali čo najjednoduchšie riešenie. Aby sme preriedili stránku, pridali funkcie a sprehladnili to (aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá)
tomas
@abdul (5.2.2016 14:10)
ospravedlňujem sa ak som si nevšimol uloženie do PDF.

ono v dnešnej dobe je lepšie archivovať veci na internete, než v počítači, ak si stiahnete PDF, tak neuvidíte v ňom zmeny, KK na internete sa vám "aktualizuje priebežne", a navyše k nej máte lepší prístup ako k PDF, ktorú máte len vo svojom počítači. Do internetovej KK sa viete prihlásiť z akéhokoľvek počítača, tabletu a mobilu a mali by ste tam mať rovnaký obsah.

Čiže primárne pre nás je podstatné, aby sa on-line KK používala čo najlepšie.

Zároveň chystéme úplne novú verziu vytláčania receptov vo viacerých verziách, ale myslím, že je praktickejšie vytlačiť si jeden recept, keď ho potrebujete. (Osobne sa mi zdá zbytočným plytvaním papiera vytláčať celý obsah KK, i keď chápem, že to niekto môže potrebovať).

Ak si viac ľudí bude želať vygenerovať KK do PDF a stiahnúť si ju, tak spravíme nový generátor. V súčasnosti sa chceme sústrediť, aby Varecha a KK bola čo najpoužiteľnejšia a najpraktickejšia "bez nutnosti" sťahovania, aby človek mal kedykoľvek k dispozícií recept v akomkoľvek zariadení a aby si ho ľahko vedel stiahnúť (ten jeden recept) a ľahko ho vytlačiť (v rôznych verziách) - vytláčanie z KK bude obyčajne lepšie, lebo bude tam aktuálna verzia receptu, ktorý mohol byť vylepšený.
tomas
@es77 (5.2.2016 15:20)
môžem sa spýtať prečo je KK nepoužiteľná? je problém v tom, že sa jeden recept dá dať do viac kategórií, alebo v tom, že si viete vybrať zoradenie podľa abecedy (alebo chronologicky) alebo v tom, že na jednej stránke je 20 receptov (a na ďalšej ďalších 20 atď)?

v čom je, prosím, nepoužiteľná? ako vám vieme pomôcť, aby bola použiteľná?
tomas
@tiginko (5.2.2016 16:42)
to "všetky v mojej KK" je pre tých, ktorí si pamätajú, že si to uložili, ale nepamätajú si, že kam si to uložili...

Zoraďovanie kategórií vrátime.
tomas
@alena45 (5.2.2016 17:16)
dobrý nápad, mňa napadlo vlastne niečo iné (pri tejto diskusií), aby mi Varecha písala, kde som naposledy skončil čítanie... (že som naposledy skončil napr. pri 55. komentári, to musím nejak vymyslieť, ešte neviem ako by to malo fungovať, aby to nevyzeralo moc komplikovane).
tomas
@monzet (5.2.2016 23:43) + @marianna76 (6.2.2016 08:28)
mojich obľúbených máme odložených a vrátia sa v novej podobe aj s notifikáciami, čo pridali.
tomas
@Babkamt (6.2.2016 09:28)

Takto v starej KK ste mali rubriky zoradené podľa nejakého poradia, teraz sú vľavo podľa abecedy.

V starej KK ste mali 3 rubriky Knedle:

- 36. rubrika z vrchu bola Knedle
- 67. rubrika z vrchu bola Knedle
- 124. rubrika z vrchu bola Knedle

teraz keď sú podľa abecedy, vidno ľahšie duplicity.

Rubrika Babské rady (ID v linke máte 36549). Neviem skontrolovať všetky rubriky, len vidím, že viaceré máte vytvorené dva krát (ale to bolo aj v starej KK, lebo tieto dáta sa nemenili nijak) - kuracie mäso máte 2x, morčacie mäso máte 2x, ovocné koláče 3x...

Musím vymyslieť, ako vám pomôcť. Asi overím, či je viac ľudí, čo má duplicitné rubriky, keďže v starej KK ich nevideli podľa abecedy, tak si to človek možno ani nevšimol. Toto bude asi na dlhšie...

V každom prípade tie kategórie nemajú nič s novým dizajnom (to platí pre všetky KK), dáta sú rovnaké ako boli doteraz...
janger
Ja som vedela, ze si zvykneme...A hlavne takto, ked je vidiet, ze pocuvaju aj nas, pouzivatelov... Kazdym dnom je to na Vareche lepsie a lepsie. @tomas prihrmi ako burka ☺, (nic v zlom), bleskove vysvetli, co a ako. A je vidiet, ze sa snazi vyhoviet...a zase zmizne ☺...
Verim, ze sa bude dat vyhoviet aj poziadavke, ktoru ma strasne moc ludi:
-zjednodusene pridavanie fotografii ( toto je dost taky velky problem)
-blikanie obalky, ak je v schranke tajna sprava (to uz je zase taky luxusnejsi problem, menej podstatny, ale je to zlepsenie)

Mne tie stvorceky pri surovinach v recepte celkom vyhovuju, mozem si zaskrtnut, co mam uz pripravene. Hlavne pri velkych receptoch, kde je strasne moc surovin je to sikovne....ale prisposobim sa, ako vyhovuje vacsine.

A este dolezite:
-dobra nalada. O to sa musime postarat vsetci. Ja sem rada pridem aj kvoli ludom, roznym pribehom, starostiam a radostiam. Pre mna Varecha nie su len recepty ☺.

alena45
@alena45 (5.2.2016 17:16)
@tomas , to nerieši ten problém, pokiaľ sa nedostanem na čítanie diskusie od posledného komentu. O tom bola myšlienka. To sú už dve veci, ale nie dve riešenia problému. Ale Ty to vymyslíš, neboj !
alena45
a všimla som si, že si dal tlačítko - zareaguj, na skúšku ? Idem predchádzajúci komentár vložiť korektne.
alena45
@Tomas (6.2.2016 10:16)

@alena45 (5.2.2016 17:16)
@tomas , to nerieši ten problém, pokiaľ sa nedostanem na čítanie diskusie od posledného komentu. O tom bola myšlienka. To sú už dve veci, ale nie dve riešenia problému. Ale Ty to vymyslíš, neboj !
doktorina
Chcela by som sa opytat ako si pozriem v kucharskej knihe recepty ktore som si tam ulozila?
janger
@Redakcia (4.2.2016 23:38)

Ani moj koment sa nezobrazil...apostrof som nepouzila. Komentar sa zobrazil len vo vseobecnych komentaroch, nie priamo pod clankom.
doktorina
ano ano tak som to spravila.......predvcerom som si pridala dva recepty.....vcera som si ich chela pozriet.........klikla som na ulozenev kk.....a nic.Reku ok je tu nova varecha.......tak to trocha trva........dnes som si ich chcela pozriet nic len mi napise ulozene recpty a dalej sa nedostanem.Pred hodinkou som si tie iste recepty ulozila........zatial tam su......ale do kedy neviem.
janger
@doktorina , mozno to bolo v chvili, ked sa este nedarilo ukladat recepty do KK...Ja si myslim, ze teraz sa ti uz nestratia ☺.
tomas
@doktorina
tam treba zaškrtnúť do akej rubriky pridať recepty (ak ste si nevytvorili žiadnu) tak máte rubriku "Uložené recepty" (možno by sme tú základnú kategóriu mali zmeniť).

Čiže :

1. Kliknem na Ulož do KK
2. Zaškrtnem rubriky kam v KK (napr Uložene recepty) resp ak mate viac rubrik vidite ich podla abecedy.
babidka
Nejaky manual na KK by sa asi naozaj zisiel :-) @tomas dakujem , cast problemu v KK s rubrikami som uz poriesila a nic sa mi nestratilo .Ale neviem ako vymazat rubriku ktoru som si tam nechtiac utvorila - nazov rubriky vyzera ako keby som tam pridala link. Takto :
 varecha.pravda.sk/kucharska-kniha/kolekcia/11615/...

Premenovat ? Nic v nej nie je ...a nevidim tam ani sposob ako to vymazat :-)
marianne
No @tomasko ze si vratil koment pod recept, nech ti je polovica hriechov odpustena:-) dakujem, mam dusu na mieste. Este popracuj na tom zvysku, po com roky volame a si moj hrdina:-) mne sa len tie stvorceky nezdali zivotne dolezite a myslela som, ze su tu veci na vareche, ktore by sa pytali skor, ale ak su v plane, hadam sa dockame. Za vratenie komentov k receptu este raz dakujem.
marianne
Ale ked kliknem na recept v najnovsich komentaroch, tak sa dostanem len do komentarov a do receptu sa musim zase prekliknut:-( ach jaj....no ale dobre teda, aspon ze si to v receptoch vratil, do najnovsich nechodim..
afataga
@Tomas kvitujem pridanie komentov priamo pod rcp, ale su v opacnom poradi ako boli, ci sa to len mne zda?
Este by som rada vedela, kedy budu fungovat TS a kedy sa bude dat pridat foto ludsky prijatelnym sposobom?
No ale tie stvorceky mi idu fakt na nervy, no uz sa len spolieham na to, ze budu mat casom aj nejaky zmysel, lebo inak ste tam mohli rovno dat ornamenty.
1x 45678
zifi
@Tomas ocenujem progres na stranke - este by som

1. pridal (ked uz nie zmenil umiestnenie ingrediencii vlavo od receptu) aspon podfarbenie casti, kde su vypisane. Tato cast stranky vyzera velmi prazdne a stroho - taka stranka cierna na bielom

2. Prihovaram sa za vytlacenie celej KK do pdf, kde kazdy recept by zacinal na novej strane hore. Nemam mobilny internet (naco, ked mam doma 150mbit). Casto by som ocenil mat pri cestovani, nakupovani resp. aj v zahranici celu vlastnorucne zostavenu KK. To je pre mna, aj s mojimi praktickymi a uzitocnymi poznamkami najdolezitejsia cast. Zaroven je to akasi prevencia pred stratou oblubeneho a vyskusaneho receptu, po odhlaseni, ci vymazani autora.
alena45
@tomas , tak som si trochu upratala názvoslovie v KK, a veľmi ma vyrušuje tá záplava receptov - všetky v KK . Je to vôbec potrebné, keď ich mám uložené, aby sa zobrazovali aj v takejto podobe ? Ak bude vyhľadávanie v KK, nemyslím, že si niekto bude klikať desiatky strán na nájdenie toho pravého receptu. Keď už je potrebných viac klikov na uloženie, dalo by sa uložiť recept do KK aj bez vybratia kolekcie a raz za čas by si varecháč premyslel jeho uloženie. Takže by sa zobrazovali namiesto všetky v KK len nezaradené recepty. Teraz som to skúsila s receptom Alžbetine ráčkované rezy, že som klikla na ulož do KK, ale nevybrala kategóriu, lenže recept sa neuložil.
Suroviny pri recepte sú naozaj v takej surovej pracovnej podobe, dúfam tiež, že dostanú krajšie šaty.
Tlačítko reaguj som sprvu nepochopila, myslela som, že si chcel vyskúšať stromčekovanie, ale slúži to len na to, aby sa vytvoril zavináč s menom varecháča, na ktorý reagujeme, hoci koment sa uloží v chronologickom poradí. Neviem, či to pomôže, myslím, že niektorí varecháči budú reagovať namiesto odpovedať. Ale to sa uvidí.
leaela
@tomasko dnes(6.2.2016 o 21.12h) som napisal koment,resp.radu jednej varechacke a dako cudne to zaradilo do riadkov,jedno slovo sa ani neda precitat,lebo je mimo zelenu plochu.teda aspon ja ho na MT nevidim na displeji.pisem ti to ako upozornenie na tech.problem.pekny vecer prajem ;-)
havino
Tomáš, dakujem za seba za komentáre pod receptom, vdaka za novinku, že som na tretej strane nových receptov, ktoré boli dnes, včera pridané a nebola som na vareche celý deň, pootváram si ktoré sa mi páčia, okomentujem a chcem sa vrátiť na najnovšie komentáre, čo sa tu dialo celý deň a link na pravo na najnovšie komentáre ma čaká aj na tretej strane, výborné, to nebolo a ešte jedna prosba. Som už v dennom súhrne komentárov, predsa len niekto komentuje recept čo som neotvorila, nepostrehla, kliknem naň a hodí ma to do diskusie, nie je to veľký problém, ale v starej vareche sa mi otvoril recept od začiatku, čiže zas klik späť na recept, ak by sa ešte toto dalo, potešíme sa viacerí určite.
marcel83
@Tomas (6.2.2016 14:28)

Ak vytiahnem pravu stranu, cize akoze menu, a som narolovany napr. v strede stranky, vybehne len zeleny pas. Musim narolovat hore, aby som videl menu. Chyba tlacidlo "Jump to end of page". Napriklad konkretne pri tejto diskusii som sa teda pekne nahladkal display. ;-) Rovnako v nahladoch novych rcp je zbytocne davat celu citaciu. Niekto napise jednu vetu, niekto polku postupu a potom to je rozhadzane. Pekne obrazky do mriezky a text len na vysku obrazku a pripadny dlhsi ukoncit troma bodkami.
marcel83
A chyba info o pripadnych novych komentaroch. Jedna ikonka vedla lupy v tvare obalky, pri nej pripadne cislo, že kolko komentov je a po kliknuti na nu sa otvori zoznam komentarov s linkom na komentar. Takto, ked sa niekto niekoho nieco pyta a dotycny tu dlsie nebol, je nemozne dohladat v tej kope komentarov.
katarinka1
Nedá mi nereagovať na nový vzhľad Varechy. Vôbec sa mi nepáči, je neprehľadná, väčšinou si ju prezerám na mobile a fotky načítava strašne pomaly alebo vôbec, ak sa chcem dostať k nejakému receptu musím klikať a klikať. Mám pocit, že Vám to moc nevyšlo.
tomas
@Doktorina (6.2.2016 12:39)

je to v poriadku? nezmizli vám (nemali by miznúť, resp. nijaká taká funkcia tam nie je, len sa preistotu spýtam)
tomas
@Babidka (6.2.2016 15:18)

manuál spravím, asi až pondelok utorok, rozmýšlam, že budem robiť inštruktážne videá k takýmto veciam, kde to "porozprávame" ako to funguje.
tomas
@Marianne (6.2.2016 16:14)

to som si neuvedomil (zabudol na to), píšem si to do poznámok
chytra
Ulozila som recepty ale nemozem ich najst
babidka
@Tomas (7.2.2016 11:35)

Dakujem :-) Na dobre sa lahko zvyka a dufam a verim , ze aj nova Varecha bude patrit do tejto kategorie :-)
ivka262
Náhodou i teraz sa mi páči a dá sa tu orientovať. Treba uznať že s tým mali prácu. Nič tu nie je až také nezrozumiteľné aby sa to nedalo pochopiť :)
tiginko
náhodou teraz to už vyzerá lepšie ako na začiatku veľkého boomu. Nie je to moja stránka, aby vyzerala úplne k mojej spokojnosti. Mnohé veci sa mi pozdávajú viac než predtým, niektoré ma veľmi nenadchli, ale určite si zvykneme, no nie? Teda kto chce...
mijaita
Malá připomínka - obrázky u mnou vložených receptů by nemohly být větší? Je tam hodně místa, byly by přehlednějsí stejně jako ikony v KK.
Otázka, proč je až to poslední, pokud někdy vůbec, snadné přidávání fotek do komentaru, kdyz po tom se tu vola tolik let? Proč nemuze byt u psaní kometáře kolonka "přidej obrázek" jako je při vkládání receptu? Umí a má to kdejaký web, kde je problem?
slawi
Chcem sa opytat preco na uvodnej stranke varechy nemam ziadnu fotku len tu velku. Myslela som, ze sa to upravi ale nic. Staru varechu som mala v poriadku, pouzivam stale ten isty tablet
cesminaz
Mna tiez velmi tesi,ze si tie komentare aspon takymto sposobom vyriesil :-) dakujem @Tomas .Vidim,ze sa naozaj snazis vyhoviet aj nam a to si cenim :-)
alzbetka2
Dobrý večer, každý rieši KK, tak som sa aj ja pozrela na tú moju trocha "podrobnejšie". Zistila som, že mám pomiešané recepty v mojich kolekciách. napr. v mäsách mám len jeden mäsový recept uložený včera alebo predvčerom, ostatné sú všetko cestoviny, v polievkach mám uložené recepty, ktoré som mala v starej vareche pod kolekciou chlieb,pečivo. A kolekcie sú tiež poprehadzované, po starom sa mi to akosi nedá prerobiť, je pravda, že sú tu zdatnejší varecháči, čo sa týka PC ako ja, ale čo už. A nová Varecha? Tak tá sa mi vôbec nepáči, keď si zvyknem, dobre, a keď nie, tak...
luclup
Dobry den, kedy sa bude dat zmenit profilova fotografia? Dakujem
radox1
maly,ale podstatny detail,ktory sa da odstranit:ked prechadzam diskusiou a kliknem na nejaky recept,sa mi zobrazi iba diskusia ale recept nie.opravte to tak aby sa zobrazil recept spolu s diskusiou ako to bolo na starej vareche.
1x radox1
tomas
@Mijaita (7.2.2016 18:09)
a smiem sa spýtať, ktorý web okrem Facebooku má fotky v komentároch (ako je pravda, že možno nesledujem tie isté weby, ale ja som to naozaj nikde nevidel), v každom prípade už to tu bude v týchto dňoch...
tomas
@Slawi (7.2.2016 19:48)

pozeráte to v telefóne, tablete alebo v počítači? lebo ak vidíte iba veľkú fotku, stačí posunúť prstom obrazovku nižšie (lebo to môže byť v nejakom telefóne alebo menšom tablete)
methi
Celkom sa mi ta nova varecha zacala pacit.
tomas
@Alzbetka2 (8.2.2016 00:17)
neviem posúdiť pomiešanie kategórií, zmenilo sa ZORADENIE receptov v rámci kategórií (na abecedné, ale zároveň sa dá prepnúť na chronologické)

čo sa však týka dát (čiže čo-kde bolo uložené) toho sme sa nedotýkali, s tým sme nerobili. Čiže predpokladám, že boli recepty rozhádzané už v starej Vareche.

zmenili sme zoradenie na abecedné aj pri rubrikách, ale to je len poradie, obsah (čiže dáta, ktoré uložil používateľ) sme nemenili nijak.
tomas
@Radox1 (8.2.2016 09:44)
toto sa už zmenilo (nové komentáre v Najnovších budú hádzať rovno na recept), tie komentáre, čo boli pridané od 1.2. do 8.2. tie majú starý link na diskusiu, nové by už mali pribudnuť korektne
zolik
mne sa nova varecha paci. nic sa mi nestratilo a vsetko funguje ako ma. najcastejsie pouzivam iPad. ked sa este doriesi pridavanie fotiek do komentarov, tak budem aj ja "very happy". z vlastnej skusenosti viem, ze sa neda ako administrator vyhoviet vsetkym uzivatelom. prajem Vam pekny den.
tomas
@Afataga (6.2.2016 16:39)
1. nie, neboli v opačnom poradí (pod receptami), boli v rovnakom
2. tento týždeň a verím, že to bude ľudsky prijateľným spôsobom (aj keď nevieme nikdy 100% všetko urobiť, aby to 100% ľudí pochopilo na prvý krát, ale snažíme sa, aby to bolo ľahké)
3. to naozaj bolo myslené, že kto chce, vykliká si a "vidí na pohľad oka", že čo má a čo musí kúpiť, nepredpokladal som, že to bude ľuďom až tak prekážať...
tomas
@Mijaita (7.2.2016 18:09)
obrázky v "Moje recepty" (mnou pridané recepty) zväčšíme.
tomas
@Zifi (6.2.2016 17:07)
nie suroviny nebudú vľavo (podfarbené môžu byť), ale vľavo nebudú, dôležitejšie pre nás bolo zväčšiť obrázky vo fotopostupe (a tým pádom by sa to nezmestilo).

Offline kuchársku knihu pravdepodobne vyriešime, ale v novej podobe.
tomas
@Zolik (8.2.2016 14:17)
ďakujem za milé slová. áno fotkokomentár bude čoskoro.
afataga
dakujem za odpovede, este som sa pytala, kedy budu fungovat TS? ale tie stvorceky su odvecak, neviem si pomoct
alena45
@tomas , odkazujem na môj komentár 6.2. 18:12, keďže na uloženie receptu do KK je teraz potrebných viac klikov, stane sa, že si človek zabudne vybrať kategóriu a recept sa potom neuloží. Preto by bolo vhodnejšie, keby sa nerolovali všetky recepty v KK, myslím, že je to úplne zbytočné, len tie neuložené by tam svietili. to by však systém musel pustiť uloženie do KK aj bez vybratia kategórie.
Ďakujem, že sa komentáre v diskusii dajú čítať aj od posledného komentu, možno by sa to dalo využiť aj pri receptoch. Keď idem robiť neznámy recept, tak si prečítam všetky komenty, ak známy, tak ma zaujímajú len tie posledné.
Dnes som túto novú funkcionalitu využila na mobile a bola som veľmi potešená.
havino
Tomáš, za seba dakujem, komentáre priamo pod receptom, z denného súhrnu komentárov sa už dá dostať rovno k receptu celému, od začiatku, nie len k diskusii, na najnovšie komentáre nemusím rolovať hore, alebo späť, sú k dispozícii po pravej strane stále, ale niekto tu spomínal, na tablete nie je vidieť obrázky na hlavnej stránke, len jeden hlavný obrázok, ale to neriešim prioritne, aj ked to chýba, že človek videl, čo je v ponuke a len klikol, darmo, takmer denne na varechu kuknúť už za chvílu 6 rokov, je nejaký čas a zvyk je zvyk
kukulienka71
už je to stále krajšie a lepšie! mne sa veľmi páčia aj zeleno podfarbené komentáre a zvýraznené suroviny, štvorčeky sú praktické, náhodou. Dobrá práca, @tomas !
zolik
mne su tie stvorceky na zaskrtnutie tiez sympaticke. pridu mi velmi prakticke. na oznacenie v recepte, co musim dokupit.
fredybr
Prečo sa nedajú moje recepty či už uverejnené alebo neuverejnené editovať. Mám tam kopu receptov z obdobia keď som začínal na vareche a sú to samé nezmysli. Len ma mýlia a neviem ich zmazať alebo aspoň upraviť. Nová varecha sa mi celkom pozdáva, len ešte vychytať niektoré muchy na ktoré som si zvykol v starej Vareche.sk. Ešte hádam jednu pripomienku, keďže ste dali k surovinám štvorčeky na označenie, nechápem prečo, keďže nákupný zoznam sa nedá vytlačiť tak ako v starej vareche a tlačiť celý foto recept ktorý je na 6 strán mi pripadá príliš nepraktické. Takže keď to zhrniem chýba mi Editácie mojich receptov a tlač nákupného zoznamu, ináč OK
leaela
@tomasko pozdravujem.otazocka:k starsim diskusiam sa nedostaneme?len k aktualnym,ktore su momentalne na stranke?diky
gabriele
mne sa nova varecha celkom paci..a @Tomas- budu sluby uz naozaj naozajsky (ako to moj vnucik hovori) o nekomplikovanom pridavani obrazkov ku komentarom ale naozaj naozajsky splnene?...uz si mi ich slubil-tu verejne- kedysi pri prilezitosti vyrocia varechy...vyrocie pominulo...nic sa neudialo...posledne sluby boli, ze do konca minuleho tyzdna...a funguje to?...
pipopapo
Akosi zdĺhavo a ťažko nabieha "nová" Varecha ešte stále chýba kolónka "Ľudia" a v nej "Moji obľúbení", čo my veľmi chýba!!!
slawi
Tomas dakujem za odpoved ale nefunguje to. Mam tablet. Na uvodnej stranke mam stale len tu najvacsiu fotku hore. Ostane su biele. Ked na ne kliknem otvori sa v pohode.
havino
Tomáško, aj ja mám daľší postreh, ja sa snažím si poradiť sama, aj zvyknúť, teraz len pripomienka, už chápem prečo sa ludia pýtali, že sa im recepty neuložili, aj ked dali uložiť, pretože sa neukladajú, ako posledné v poradí, po uložení, ale ich je potrebné hľadať v patričnej kolonke. Dnes sa mi to stalo, ukladala som do kysnutých, kukla som, či je uložené, nevidela som, listovala a až na druhej strane uložených som našla dnes uložený recept. Ja mám kysnutých 5 strán, prelistujem, ale ak má niekto viac strán a chce dotyčný recept piecť, sa nalistuje. A na tablete, mám síce menší, nezobrazuje fotky na prvej strane, ako píše @Slawi , len najväčšiu, ale to ja neriešim, hoc by človek mal rád si na výber kuknuť fotky aj z malého tabletu.
helca103
Začínam si zvykať na novú Varechu, ale aj tak ma hnevá to, že sa mi úplne poprehadzovali recepty.
Ja som si recepty v kategóriach pracne popresúvala na začiatok a tak som mala hore všetky ktoré som robila častejšie, alebo som ich už mala odskúšané. Teraz sú zase beznádejne rozhádzané a niektoré neviem vôbec nájsť.
1-Nebude zase možnosť popresúvať si recepty podľa seba a nie podľa abecedy či chronologicky?
2-Pridávanie do KK bolo v starej verzii lepšie, teraz musím viac klikať a dlho to trvá kým sa zase dostanem k receptu.
Uvedomujem si, že každá zmena potrebuje čas, ale nám starším sa už ťažko zvyká na novoty a ešte takto bez prípravy.
Na ostatné otázky som si odpovede už prečítala :-)
babkamt
@Tom as (6.2.2016 10:45) Tie duplicitné kolónky v kk mi vznikli až po mojej snahe upraviť kk. Nedalo by sa to u mňa vrátiť do pôvodného stavu? Recepty Babské rady som našla pod Pečeným mäsom. Zopár receptov som si presunula na správne miesto. No časovo je to náročné. Nedá sa naraz presunúť viac zakliknutých receptov? To staré zoradenie mne osobne lepšie vyhovovalo. No teraz by som bola spokojná, keby som mala aspoň správne zoradené recepty v kk. Ďakujem vopred za pomoc pri riešení môjho problému.
@Tom áško, chcem sa spýtať, či sa neuvažuje o vytvorení kk aj v rubrike Nápady. Možno by sa to páčilo viacerým. Mohli by sme si uložiť nápady, ktoré nás zaujímajú. Nemuseli by sme ich pracne hľadať.
Viem, že teraz ste v redakcii dosť vyťažení. No mnohé veci sa pohli k lepšiemu, k spokojnosti nás užívateľov, lebo neignorujete naše pripomienky. Mnohé veci sa už zlepšili, no stále je priestor na vychytanie drobných nedostatkov. Skôr by som povedala na kozmetické úpravy.

lubavas658
Dobrý, chcem sa spýtat, že prečo chýba celá strana receptov z ponuky ked jedna strana končí 4.2. a druhá strana začína 6.2.
ivka262
@Tomas (8.2.2016 14:07)

Mám jesnu otázku mimo tému, kde, na akú školu ste chodili, ak sa smiem spýtať?
janger
@tomas , prosim ta, kedy sa bude dat zmenit profilova fotka? Dufam, ze v mojom pripade to chapes ;-). Ved uz je post, karneval je za nami...
maska10
Chcem sa spytat recepty ktore sa menia kazdych 15minut daju sa vratit spat?Kym si pozriem jeden dalsie su fuc dakujem
evanaaa
Ešte mám takú malú pripomienku - rubrika Zážitky sa začlenila do inej ( Články ), lenže tam nepozrie každý, lebo sú tam rôzne témy a pritom sú pridané Varecháčmi zaujímavé veci ale 0 komentárov. Ak by boli zvlášť, tak by to bolo iste lepšie a zaujalo by, ako takto......čiže lepšie po starom.
evusik
mám len jednu otázku ohľadne KK, chcela som si jednotlivé kolónky zoradiť podľa seba, mala som všetky zeleninové jedlá pod sebou a teraz podľa abecedy mám Baklažán hore a Špenát dole atď, tak som si kolónky očíslovala, napr. 1 Polievky, 2 Prílohy, 3 Mäso atď. ale očíslované kolónky zoraďuje 1,11,12... 2,21,22... 3, 31... nedá sa to opraviť tak aby kolónky radilo aj číselne vzostupne? možno by to vyhovovalo aj iným a takto by sme si mohli zoradiť kolónky podľa toho ako nám to vyhovuje... ďakujem, ináč sa mi nová Varecha páči :-)
zifi
@Evusik (11.2.2016 08:55)

mozno staci kolonky nazvat 01, 02..., 09, 10, 11 - s tymi nulami na zaciatku... skuste...
evusik
@Zifi (11.2.2016 09:14)
ďakujem, tiež ma to mohlo napadnúť... samozrejme, že to funguje :-)
mary81
@Tomas Mne sa nova varecha paci:) mam iba jednu pripomienku- tie check boxy vedla ingrediencii, co ste vraveli, ze zatial nemaju vyznam, myslela som, ze to funguje tak, ze si zakliknem ingrediencie, ktore nemam a tie sa mi vlozia do nakupneho zoznamu, alebo take nieco, co vy na to?:) Pekny den
1x zifi
zifi
@Mary81 (11.2.2016 10:46)

Pripajam sa k myslienke @Mary81 s navrhom dat do menu, kde je na konci volba "Odhlasit", tak niekde tam nad nu umiestnit polozku menu "Nakupit". Viem, ze to by bol nejaky sumar roznych ingrediencii z roznych receptov... asi by bolo potrebne vediet ten zoznam vynulovat po nakupeni - ci uz hromadne vsetko naraz, alebo po castach, podla toho, ako by sa zadarlo nakupit... Asi by tam mohol byt zoznam tych par receptov, ktorych by sa nakup tykal... (ci tak nejako :-))
ernest
No , chcel som si niečo najst a aj pridat na varechu a pozeram zmena .....K tomu čo sa stalo s varechou asi len tolko "Ked niečo funguje netreba sa v tom rýpať akurat to môžete pokaziť" a to som sa vo vyjadreni teda brzdil .V prvom momente som myslel že už je tejto stranke koniec ,mal som ju vskutku rad .REKLAMY mam dosť v telke a radiu ,skusim sem prisť o nejaky čas možno to zlepšíte ale už teraz sa pootačam po inom portali .Svoje pocity môžem vyjadrit iba ako Velké sklamanie
francuzska1
Dizajn novej varechy vyzera velmi sviezo, len neviem kde sa mi stratili vsetky moje recepty, lebo aj ked kliknem, ze vsetky recepty v mojej KK, nezobrazi mi ziaden... A to som mala vytvorene kategorie a poukladane recepty.. Teraz nemam ani jeden.. Alebo som nieco klikla a recepty sa stratili??? Pomoooc!!!!!!!! To by ma velmi mrzelo;-((((((((((
staja
Zvykám si, hoci ťažko, na novú Varechu. Väčšinu vecí sa podarilo už vyriešiť vďaka iným varecháčom a ich pripomienkam. Stále mi ale prekáža množstvo kliknutí pri ukladaní receptu do KK, resp. návrat na hlavnú stránku. Nedalo by sa to zjednodušiť? Veľmi to spomaľuje "prácu" s Varechou.
luclup
Zmena profilovej fotografie, haloooo :€
babidka
@Evusik (11.2.2016 10:22)

To bol dobry napad ! Aj mne to funguje :-) Na skusku som si urobila poradie prvych 12 koloniek a zatial je to tak ako som chcela . Dakujem ti @zifi aj @evusik , konecne som spokojna aj s KK :-)
@tomas , aj mne chyba Chladnicka a prihovaram sa aj za znovu -odclenenie Zazitkov ako bolo predtym . Nazov Clanky je naozaj taky velmi vseobecny , indiferentny . Nech by boli aj nadalej Clanky ale aj Zazitky samostatne .
tomas
Idem vyskúšať pridať obrázok.


tomas
@Kopa (9.2.2016 13:13)
síce si myslím, že nová Varecha je prehladnejšia, ale súhlasím, že mnoho ľudí ten pocit nemá, lebo na starú boli zvyknutí, my vo Vareche veríme, že si ľudia zvyknú na novú Varechu, v ktorej je pár vecí praktickejšie a logickejšie vyriešených a je priateľskejšia aj s mobilnými telefónmi či tabletmi. Prosím, skúste dať Vareške šancu.
tomas
@Gabriele (9.2.2016 14:27)
skúšam pridať obrázok počas písania komentáru, snáď to bude ľahko použiteľné aj ostatnými :)


tomas
@Pipopapo (9.2.2016 17:24)
v položke Ľudia však "Moji obľúbení" neboli, v položke ľudia bol abecedný zoznam komerčných firemných autorov receptov (ktorý je teraz na spodku hlavnej stránky) a potom zoznam najnovšie zaregistrovaných nickov - táto stránka teda veľmi opodstatnenie nemá (ak ste mysleli to, čo bolo v hornom menu po kliknutí na Ľudia"

Moji obľúbení sa vráti v novej podobe s výpisom noviniek od ľudí, ktorí vás zaujali.
tomas
@Slawi (9.2.2016 22:54)
nevedeli by ste mi poslať obrázok do emailu? predpoladám, že je to Android (lebo iPady od Apple sa chovajú korektne, ale Androidov je strašne veľa druhov a nikto nemá šancu otestovať všetky, čiže neviem si predstaviť čo presne viete)

kontaktný email nájdete na:
 varecha.pravda.sk/info/kontakty/...


ďakujem krásne vopred
tomas
@Havino (9.2.2016 23:11)
1. najprv k ukladaniu - preto som to prerobil, vrátili sme chronologické zoradenie (ako základné - abecedné si človek môže zapnúť, ale ak si nezapne, bude mať chronologické) a najnovšie by mali ísť na vrch, t.j na začiatok (prvé dni to bolo trošku inak), snáď je to lepšie.

2. správne tomu rozumiem, že vidíte iba vrchnú fotku a keď posuniete prstom obrazovku nižšie, tak vidíte "biele obrázky"?
tomas
@Helca103 (9.2.2016 23:26)
1 - niečo s tým musíme vymyslieť, každému vyhovuje niečo iné (my sme vlastne so starým zoraďovaním mali trošku technický problém pri veľmi veľkých KK, čiže ak tam mal niekto napr. stovky či tisíce receptov v jednej kategórií, tak sme to museli prerobiť žiaľ) s tým boli aj problémy, lebo to občas nekorektne uložilo. s KK budeme ešte pracovať a ešte ju budeme vylepšovať.

2 - áno súhlasím je tam jeden klik navyše (a následne druhý klik "návrat do receptu", toto asi ešte prerobíme. v prvej fázy sme museli nahradiť staré ukladanie do KK, lebo jednak sme chceli viac kategórií a jednak staré KK mali problém, ak niekomu padol internet počas "editovania" KK, táto nová verzia je možno ťažkopádnejšia, ale nemali by sa strácať recepty
tomas
@Babkamt (10.2.2016 09:26)
naozaj sa to nestalo skôr? Lebo práveže stará KK mala (ak bolo v nej strašne veľa vecí) trochu problém s ukladaním, čo ste si síce mohli všimnúť až neskôr.

myslíte "zoradenie" že to nie je ani abecedne ani chronologicky, ale nejak inak?

čo sa týka Nápadov, áno, tie sú ešte celé "staré", a ja osobne ich chcem zjednotiť, aby tam boli rovnaké funkcie, ako na Vareche, čiže áno.
janger
Super, podarilo sa!!!☺Z tabletu ano, z notebooku nie...
janger
@tomas , musi byt pri obrazku vzdy aj nejaky text, alebo da sa odoslat aj samostatne len obrazok? Rozmyslam, ze preco mi to nejde aj z notebooku...tam som k obazku nenapisala ziadny text.
tomas
@Lubavas658 (10.2.2016 10:04)

dobrý deň, najprv som nevedel presne čo myslíte, ale už som to našiel a už by to malo byť v poriadku. ďakujem za upoznorenie (nevšimli sme si to)
tomas
@Janger (12.2.2016 17:55)
vlastne to je zo starého komentárovania, ak nebol text, tak sa komentár nepridal. ale to je dobrá myšlienka. teoreticky by možno malo stačiť pridať obrázok.
kika1212
@Tomas , prosím Ťa, po upratovaní v KK som zlikvidovala niektoré kategórie a zostali mi tam prázdne okienka. Vieš mi poradiť, ako ich odstrániť? Akosi som na to neprišla. Ďakujem. Inak Vareška sa mi zo dňa na deň páči viac a viac...

tiginko
už len si vedieť zmeniť tú fašiangovú profilovku... KK mám už ako tak upratanú, bude dobre, teším sa
tomas
@Ivka262 (10.2.2016 10:41)
predpokladám, že myslíte Vysokú školu.
Chodil som na Fakultu managementu Univerzitu Komenského (FMUK) v Bratislave

chodil som aj rok na Filozofickú fakultu Univerzity Komenského - odbor žurnalistika, ale to bola strašná nuda, tak som tam prestal chodiť, v druhom ročníku som ani raz nevkročil do budovy a niekoľko vyučujúcich (ktoré ma nepoznali) mi oznámili, že si mám dať zapísať známku, ale keďže si nepamätajú moju aktivitu z hodín, tak som dostal iba B (čiže dvojku) z pár predmetov, čiže vlastne som dostal pár známok aj v druhom ročníku na žurnalistike, hoci som tam už nechodil.
tomas
@Maska10 (10.2.2016 17:05)
myslíte, že by boli dlhšie ako 15 minút? lebo je pravda, že ak sa vymenia a vy si otvoríte napr. v 13-tej minúte, tak o 2 minúty sú už iné...

Ak si to pozeráte na počítači mám takýto návod:

- kliknite na každý zo šiestich náhodných receptov pravým tlačítkom a tam si otvorte položku "otvoriť linku v novom okne" a takto si viete otvoriť všetkých 6 v šiestich oknách, a preštudovať (a pozom zatvoriť tie, ktoré vás neoslovili)

pomôže vám takýto návod?
tomas
@Evanaaa (10.2.2016 19:02)
zážitky ešte spropagujeme viac, chceme tam tiež umožniť pridávať fotky, lebo pribúda pomerne málo zážitkov (a často keď si predstavím to slovo tak mi to skôr evokuje fotky - ako zážitky s jedlom (čo pekné sme jedli, kde sme jedli) a podobne... čiže zážitky chceme viac zmeniť na blogy (čo je vlastne článok).

Mne osobne sa napríklad názov "zážitky" zdal taký moc oklieštený. Ešte s tým popracujeme, lebo sú tam naozaj občas pekné články a musíme ich podporiť.
janger
A my, neveriaci Tomasi, si to samozrejme teraz vsetci budeme chciet overit :-))). No to tu bude zaplava krasnych fotiek...
tomas
@Filipko20033 (10.2.2016 20:19)
Ak nechcete používať Varechu (čiže nepoužívať profil), tak ju nepoužívajte. Žiaden problém. Používanie Varechy je zadarmo, čiže nie je až tak podstatné, že sa niekde archivuje prezývka. Tie prezývky aj tak navždy budú zablokované, lebo asi by bolo blbé, keby sa niekto iný registroval s rovnakou prezývkou, čiže prezývka sa zrušiť nedá.

Samozrejme chápem, že možno nechcete mať nič o sebe napísané v profile, pridané nejaké osobné veci na našom webe, tie si môžete ľahko vymazať vrátane kontaktných adries.

Rovnako ak dostávate emaily z Varechy viete si ich vypnúť na konci newsletteru.

(Inak konto ste si zaregistrovali 10. februára 2016 len kvôli tomu, aby ste sa spýtali, ako sa dá zrušiť? ak nechcete používať konto, tak ho nepoužívajte.)
tomas
@Evusik (11.2.2016 08:55)
zaujímavá otázka - zoraďovanie očíslovaných koloniek (inak super nápad, áno tak sa to dá "oklamať". Problém je, že KK ten názov považuje za TEXT (a podľa abecedy nasleduje za jednotkou 11, a následne 12, a následne 2, 21, 22, 3... lebo podľa abecedy to tak zoradí. tam je vlastne problém s tými jednocifernými. viete si to vyriešiť ak ich budete zapisovať "anglicky" čiže miesto 1, 2, 3... to bude 01, 02, 03... to by malo fungovať pre 99 koloniek...

ak je to trojciferné nastane rovnaký problém lebo 100vka bude nasledovať za 1tkou, tam by sa dalo obdobne vyriešiť toto ako 001, 002, 003, .... 010, 011, 012..., 100, 101 atď...
tomas
@Zifi (11.2.2016 09:14)
a toto som prečítal, až keď som odpisal @evusik :) tak ospravedlňujem sa za duplicitu. :))
tomas
@Mary81 (11.2.2016 10:46)
to je dobrý nápad. otázka je, že čo si kto zakliká.

zakliká si bežný človek, že "čo mám doma", čiže si odfajfknem, čo už mám (čiže potrebujem do nákupného zoznamu to ostatné), alebo si zakliká človek, to čo naopak nemá a potrebuje kúpiť... čo by ste povedali?
tomas
@Afataga (11.2.2016 13:40)
tajné správy budem testovať cez víkend (trošku sme nečakali koľko veľa ľudí nám napíše kvôli KK, tak sme trošku v sklze)
ivka262
@Tomas (12.2.2016 18:05)

Žeby z tadial ste mal tie vedomosti ( tým myslím o internete...)? alebo ako?
2010
Testing... dnesny salat foteny mobilom.


tomas
@Ernest (11.2.2016 16:30)
ďakujeme za prípomienku. žiaľ na internete "keď niečo funguje, neopatrí sa do toho rýpať" neplatí. toto platilo možno po stáročia vo väčšine oblastí, žiaľ vo svete informačných technológií akákoľvek vec, ktorá neinovuje aspoň raz za pár rokov začne upadať.

nepochopil som trochu súvis s reklamou, že je v rádiu a v televízií. áno vďaka reklame môžete zadarmo počúvať rádio, zadarmo sledovať televíziu a zadarmo využívať internetové služby, napríklad aj varechu.

(reklamy je však na novej Vareche približne rovnako ako na starej, dokonca technicky je jej vlastne menej, lebo sme zopár reklamných kódov zrušili).

verím, že sa čoskoro vrátite, Varecha je tu naďalej a pre každého a zadarmo.
tomas
@Francuzska1 (11.2.2016 22:29)
mali by ste tam mať 66 kategórií a 986 receptov, keď otvoríte KK (čiže srdiečko vpravo hore na stránke), čiže toto:

 varecha.pravda.sk/kucharska-kniha/...


čo presne tam vidíte? iba zoznam rubrík alebo iba pár receptov? a linky na ďalšie podstránky?

(Ak nevidíte nič, skúste sa prosím odhlásiť (vpravo hore) a prihlásiť znova svojou prezývkou a heslom a napíšte, či pomohlo)

ODHLÁSIŤ:  varecha.pravda.sk/logout.php...


PRIHLÁSIŤ:  varecha.pravda.sk/prihlasenie/...


tomas
@Staja (12.2.2016 13:48)
asi to budeme musieť zjednodušiť, keďže viac ľudí sa na to pýta.
tomas
@Luclup (12.2.2016 13:58)
ano ano, trochu som bol zaplavený emailami o KK, keďže každú ručne preverujeme.
tomas
@Janger (12.2.2016 17:55)
áno bolo to kvôli tomu, že chýbal text, ale to je vyriešené.
tomas
@Ivka262 (12.2.2016 18:25)

no to určite nie. osobne si nemyslím, že by mi niečo tie vysoké školy dali, skôr si myslím, že ak sa chce niekto niečo naučiť, mal by sa to naučiť mimo školy, lebo v škole sa učia zastaralé veci... ale nechcem byť negativistický a ani posúvať túto debatu inde... toto je diskusia o všetkých prípomienkach
tomas
@2010 (12.2.2016 18:26)

bola tá fotka na šírku alebo na výšku, lebo som zistil, že mi iphonové fotky niekedy zle pridá (o 90 stupňov otočené, zatiaľ neviem prečo)... ale nie vždy...
tomas
@2010 (12.2.2016 18:26)
...takto, myslel som tú otázku, že či vám to pridalo tak ako malo, alebo či to bolo o 90stupňov otočené (fotka z mobilu)
ivka262
@Tomas (12.2.2016 18:49)

to ja viem ale i tak nemám odpoved na otázku, tak ešte posledný krát nimo tému čiže ako, samoštúdium asi nie?
2010
@tomas , aj mne to dakedy robi aj ked mam samsung. Zle som sa vyjadril bolo to fotene mobilom ale mne automaticky dropbox cez cloud stahuje vsetko na laptop. Posielam som z lalaptopu.
@ivka262 ? to je absolutne neslusne sa verejne vypytovat, a druha otazka bude kolko zaraba?
ivka262
@2010 (12.2.2016 19:10)

mna nezaujima kolko zarába, to je jeho vec a na také otázky sa NIKDY NEPÝTAM!!!
tomas
@Ivka262 (12.2.2016 18:55)

trošku som nepochopil. Ale ak myslíte internetové stránky, tak na strednej škole som si urobil prvú, chcel som robiť kreslený seriál, ale potom som zistil, že neviem kresliť (postavičky a tak), tak som začal písať články, ale vtedy sa vlastne nedalo skoro nikam písať, tak som si urobil vlastnú stránku a potom druhú a aj niečo pre nejaké firmy (stal som sa živnostník), ale moja stará mama a rodičia mali dojem, že si nikdy nenájdem prácu ak nebudem mať spravenú vysokú školu, a keďže som dostal pracovnú ponuku (robiť web) v Bratislave, tak som is povedal, že teda môžem ísť študovať do Bratislavy, keďže tam tak či tak budem bývať... Ale už naozaj, táto diskusia je o prípomienkach k Vareche :)
evanaaa
@Tomas , pekne ďakujem za odpoveď, no ešte som chcela spomenúť ( prepáč, že toľko otravujem) - je to nielen moja pripomienka, pridávanie napr. diskusií niekam, niečo ako KK, lebo v nich bývajú dobré rady aj nápady a odpovede na zaujímavé otázky, čo by sa zišlo zaznamenať si niekde pre prípad potreby, lebo tie diskusie - teda konkrétne sa už potom nenájdu, ak je treba.
tomas
@2010 (12.2.2016 19:10)
ťažko povedať či cloudové riešenie nejak upravuje fotky pri synchronizácií, alebo či ich necháva rovnaké, osobne predpokladám, že ich to neupravuje, ale to neviem isto... (a každý cloud sa môže chovať inak)
gabriele
@Tomas tesim sa, ze slub sa skutocnostou stal...posielam Ti vyborne karamelove orechy so skoricou :)


luss44
Varecha sa mi začína celkom páčiť, spočiatku som bola skeptická... ja celkovo nemusím akékoľvek zmeny. Ale už si zvykám :) Potešil ma "návrat" starých TS, len netuším prečo mám väčšinou v každom mesiaci TS len z jedného dňa.
kukulienka71
musím pochváliť aj funkciu "zareaguj", netreba pracne vyhľadávať a vypisovať, na ktorý koment reagujeme, len naň klikneme. Super!!
Páči sa mi aj sekcia: Horúce... a evidencia počtu komentárov, či odpovedí pod jednotlivými príspevkami, takto už vidieť, či tam niečo pribudlo. Vďaka:-)
alexdidi
V úvode sa chcem poďakovať za novú Varechu. Páči sa mi. Vadí mi však, že po pridaní receptu do KK sa nemôžem vrátiť tam kde som bola predtým... alebo až po viacerých preklikaniach.
alena45
dobré ráno, Tomáš, dnes pri ukladaní do KK som si všimla, že aj spontánny klik na celom riadku kategórie funguje, myslím, že by mal fungovať iba v okienku.
Teraz, keď som chcela pridať komentár k tejto diskusii, teda nie reagujúci, ale nový, som sa musela rolovať až do Tramtárie. Viem, že sa to nestáva často, len niektoré recepty majú viac ako 50 komentárov, čo je dosť na rolovanie, nemohlo byť hore, na mieste, kde si môžem zakliknúť nové alebo staré komentáre, ešte jedno tlačítko - Pridaj komentár a samo to skočí tam kam má ?
maska10
Tomas dakujem za odpoved ale pisete prave tlacitko,ktore konkretne?Prepacte ja som laik pocitacom velmi nerozumiem,mne to treba po lopate vysvetlit a hlavne ukazat.dakujem
tomas
@Maska10 (13.2.2016 10:06)
Pravé tlačítko na myške (myši počítača), tá ma pravdepodobne 2 tlačítka alebo 3, to vpravo

afataga
@Tomas super, to pridavanie fotiek do komentov, aj ked ja som to vedela, ale obcas som tiez mala s tym problem, takze dakujem. Ale zistila som, ze jedna neprijemna nerest sa sem dostala zo starej verzie, a to: dam si do vyhladavaca nejaky nazov jedla, napr, buchty, halusky, alebo hocico, to je jedno a najde mi povedzme 10 stran rcp, tak si na tretej strane otvorim prvy rcp, pozriem a nepaci sa mi, tak sa vratim o krok spat a ono ma to znovu uvrhne na prvu stranu, ja by som ale chcela zostat na tretej, lebo prvu som si uz pozrela. Je to dost otravne a preto sa nikdy dalej ako prvu stranu nedostanem, lebo ozaj na toto nemam nervy, bude aj toto nejako poriesene?
angelheart
Super, chcela som sem napísať, že mi nevyhovuje to zoradenie kategórií v KK, ale riešenie sa tu už medzitým aj našlo, takže ďakujem :-) Uložím si to tak, ako som to mala predtým, použijem číslovanie 01-99, lebo takto mi dlho trvá, kým čosi nájdem. Mala som to uložené podľa toho, ako jedlá nasledovali - predjedlá, polievky, hlavné atď.
Ešte mi vadí mega veľká reklama po oboch stranách Varechy, ale to sa tiež dá nejako vypnúť, len musím prísť na to, že ako.
tiginko
@Afataga (13.2.2016 15:38)

@Afi klikni pravým tlačítkom myši na vybraný recept a daj ho otvoriť v samostatnom/novom okne. Potom ho len zatvoríš a prehľad receptov ti zostane na tej stránke, kde si ho nechala...
afataga
@tigi no si predstav, ake jednoduche, to ma nenapadlo, dik, ale aj tak by nebolo od veci to upravit
tomas
@Angelheart (13.2.2016 16:32)
reklama na starej Vareche bola v rovnakej miere, ako je na novej Vareche (dokonca na starej Vareche bolo trochu viac reklamných pozícií).
danielas
@Redakcia (4.2.2016 22:45)
čaute, prajem pekného Valentína!
Neviem, či len ja, ale mám problém a ten je, že sa mi nedajú ukladať rp do KK. Proste kliknem na ulož , aj do vybratej kolónky. Potom mi rp zmizne a nedokážem ho už nájsť ani v tej kolónke, /rolujem, rolujem do nekonečna...../ani nikde v mojej KK.
Viem, že ste si dali robotu s touto zmenou Varechy a cením si vašu snahu,ale tento moj problém ma dosť vyrušuje . Prosím, nasmerujte ma :-)
tiginko
@Danielas (14.2.2016 09:54)

@danielas neviem či to tak robíš, ale po zaškrtnutí príslušnej kolonky vo svojej KK sa musíš ešte prerolovať naspodok a potvrdiť v zelenom políčku "Ulož do zaškrtnutých kategórií"
danielas
Pozerám, že mi ku komentáru naskočil voľajaký divný dátum. Tak snáď sa k vám dostane a dáte odpoveď
danielas
@Tiginko , hanba, nehanba, inak ma to tu prestane baviť a to by mi prišlo ľúto. Idem podľa tvojho návodu, zrolujem a ja ako hľadám tak hľadám, to zelené políčko ulož do zaškrtnutých kategórií nevidím.
elixir
Pánečku, Varecha v novom kabáte, pekné :)
danielas
@Ivka262 no takto je to naozaj názorne! :-) Ďakujem, tento obrázok som na mojom notebooku nemala! Až keď som sa odhlásila a opäť prihlásila. Celkom vľavo mám teraz svoje kolónky v zelenom páse a hneď vedľa vpravo sú tie samé v bielom páse. A funguje to len v tom bielom. Na tvojom obrázku to nie je. Ale ĎAKUJEM TI! Ide to. Tešííím
lubo29
Mrzi ma, že pri kliknutí na tlačítko ,Vytlač recept, sa nedá uložiť recept, alebo celá kategoria v PDF formáte na disk, s možnosťou neskoršieho vytlačenia, ako bolo možné v staršej verzii a tiež príliš veľa klikania pri ukladaní receptu.
francuzska1
@Tomas (12.2.2016 18:36)

Ano Tomas, uz je vsetko v poriadku.. Stacilo odhasit a opatovne prihlasit;-))) Preco som na to neprisla sama??? Take jednoduche;-)) Dakujem a pekny vecer.
angelheart
@Tomas (14.2.2016 03:16) Je to možné, že reklamy je rovnako alebo menej, ale ruší, či až otravuje ma hlavne tá po bokoch
vikina123
môžete mi prosím poradiť, ako z kategórie receptov odstránim prázdne políčka-bez názvu
a ako v kategórii receptov presunúť jedno políčko pod druhé napr.
zákusky-čokoláda biela
zákusky- čokoláda tmavá, tak ako sa v minulosti dalo presúvať pomocou tej ruky. Ďakujem.
pipopapo
@Abdul (5.2.2016 14:10)

Pripájam sa k požiadavke a stále my cýba kolónka "Moji oblubení"!!!
katka78
Musím pochváliť to jednoduché pridávanie obrázkov, čo mnohí po ňom už dlho túžili. Vidím už teraz, že tú funkciu ľudia hneď využívajú a teším sa na pekné fotky vyskúšaných jedál a referencie, ktoré tu teraz hádam ešte viac pribudnú.
zolik
@Katka78 (18.2.2016 00:07)
tiez by som to nadsenie zdielala, keby moje fotky neboli hore nohami
ale snad sa v najblizsich dnoch @Tomas k tejto problematike vyjadri
zvoncek
Milý Tomáš, vidím, že stále sa to zdokonaluje, a aj my sa zčíname v tom orientovať, prepáč, možno som to prehliadla alebo neviem,
1) ale v starej vareche sa vpravo vždy objavili podobné rcp? dá sa niečo
také nájsť v novej kuchárke?
2) som mala niektoré rcp. nepamatala som si to podľa názvu , ale som vedela že ich pridali daní ľudia? tu to však neviem najsť., šlo o rcp staršie z roku 2009, 2010
katka78
@Zolik (18.2.2016 00:19)
Ja mám tiež pár výhrad, najmä k fungovaniu KK, ale čakám, kým sa to ešte celé dokončí a začnú fungovať veci, ktoré @Tom áš spomínal, že postupne nabehnú (napr. vyhľadávanie v KK, možnosť meniť zoraďovanie kategórií atď.). Zatiaľ si trénujem svoju trpezlivosť :-)
Mňa hlavne potešilo, že už pridali nejaké obrázky ľudia, čo predtým veľmi nepridávali (resp. vôbec), lebo to bolo pre nich komplikované. A držím palce, aby sa vyriešil aj tvoj problém a tvoje fotky neboli už iba pre protinožcov :-)
ajkadajka22
V niekolkých komentároch tu bola otázka na vkladanie foto,aby sa to dalo pridat jednoducho ale nikde som nevidela odpoved,dakujem
1x abul
luclup
Profilova fotka:
Momentálne nie je možné zmeniť profilovú fotku. Skúste to o pár dní neskôr.

- haló...
bubucko
Dobry vecer. Z 99% fungujem na vareche cez mobilny telefon. Stara verzia bola ovela lepsia. Teraz sa musim stale preklikavat, nevidim ziadne odporucane tipy na ine rcp ako tomu bolo vidno na pravej strane. Teraz jeden stlpec v KK a je to uplna katastrofa :-( bola som zvyknuta, si tlacit vsetky rcp z KK naraz do suboru, aby som ich mala, keby nejaky zmizol. Tuto moznost tlace teraz cez mobil nikde nevidim. Bude to mozne? Vsetko tu je o vecnom klikani a preklikavani. KK mam zrazu rozdelenu na niekolko stranok, tak sa dokliknut k tej co mi treba je fun. Z tejto verzie som naozaj sklamana. :-(
ziegelfeld1968
@Bubucko (18.2.2016 20:23)
Komunikuj cez stolový PC a nebudeš mať problémy. Ja som to tiež skúšal cez smartfón ale to je o ničom. Novú stránku považujem za lepšiu ako starú verziu. Je to len otázka zvyku.

klukodvody
Ano je pěkná, ale jedno k tomu přece jen mám.
Když jsem dával recept, v surovinách vyskakovaly suroviny také ve slovenštině.
Myslím, že pro nás kdo máme Českou klávesnici je problém psát některá slova
Slovensky i když je nám v mém věku slovenština vlastní a Vám pak přiděláváme práci s překladem. Nejde to vrátit?
marianne
@tomas prosím Ťa, nedalo by sa ešte spraviť niečo s tým tlačením receptu bez fotiek? veď to je o ničom stále kopírovať do wordu..
marienka44
Mám tento problém:
Nasla som teraz recept, pod ktorm je napisané, ze ho uz mám uložený v mojej KK. Je v priehradke "neroztriedené" a ja chcem recept presunúť do inej priehradky, konkrétne chlieb. Moja priehradka "neroztriedene" obsahuje až 82 strán a pracne hľadať po jednej strane je zdĺhavé. Ako ho rýchlo najdem? Uz som ho dávala do vyhľadávača, ale bezúspešne. Poradíš mi, Tomáško? Je to tento recept:

Kvások z ražnej múky - starter podľa Petra Reinhardta

Chcem ho umiestniť do kolonky "chlieb" v mojej KK.
slavka11
mne chybaju tie "podobne recepty" ktore boli v pravej casti obrazovky vela receptov som ziskala vdaka tomu ze ma oslovil nazov ci foto a teraz to tu nemam. Rovnako v kategóriách mojich receptov sa mi nepaci ich radenie a ani to ze su na viacerých stranach. Osobne viac mi vyhovovalo ked boli vsetky pod sebou nemusela som dlho cakat az mi nacita dalsiu stranku.
marienka44
Dodatok:
Neviem preco mi system neumozní recept druhýkrat uložit, aj ked ho uz mám ulozeny. Problem by bol vyriesený bez pracneho hladania. :-(
marienka44
Uz som to uspesne zvladla sama a za podpory p. Sonicky. Recept sa nachádzal na 32.strane z 82 stran kategorie Neroztriedené. Najprv som si ich zoradila podla abecedy a potom som hladala zrychlene recepty zacinajuce na pismeno K. Lebo názov receptu sa zacínal na toto pismeno.
Po najdení receptu som ho klikom zrusila, odstranila a nasledne som v originali dala pokyn Ulozit. Takze ho mám ulozený tam, kde ho chcem mať. Ale teraz by som ho uz nemohla ulozit na inu poziciu (vraj kazdy recept moze byt ulozeny vo viacerych priehradkach) bez tohto horeuvedeneho postupu, hoci je to "legálne".
borgsteina13
zdravim, mam otazku...ako sa da poslat vybrany recept na e-mail? nikde neviem tuto funkciu najst...v starej Vareche to bolo / fungovalo...dakujem za odpoved...
ajena
Dobrý deň, chcem sa spýtať, kde by som si mohla vytlačiť recepty čo mám uložené v kuchárskej knihe, ale spolu v jednej sekcii. Predtým som si zadala tlač a vytlačilo mi recepty spolu aj so zoznamom na prvej strane. Teraz to tu nikde nevidím.
Ďakujem
chrobacik926
mne sa nová varecha páči, všetko je to len o zvyku akurát s čím sa neviem stotožniť je presúvanie receptov v KK, veľmi ma potešilo že sa dá už jeden recept zaradiť do viacerých kategórii v KK, ale zabíja ma presúvanie receptov. Uvítala by som (už to niekto vyššie spomínal) keby sa napr. v kategórii "nezaradené" dalo odklikať viac receptov naraz a všetky ich presunúť inam, alebo sa aspoň zjednodušilo presúvanie. V čase zmeny varechy na novu verziu som si akurát reorganizovala kategórie, mám to rozrobené ale na momentálny systém nemám nervy je to neskutočne zdĺhavé a naklikám sa ako blázon. Viem že ešte nejaké zmeny pribudnú a toto by bolo úplne super. :)
marienka44
@Borgsteina13 (22.2.2016 10:09)

Nedá sa poslat recept na e-mail, mne uz odpovedala redakcia na tuto otazku do mojho mailu. Obalocka nie je. :-(
Len skopirovat link, zamodrit a poslat mailom ako link. To nevadí, aj tak si to príjemca otvorí.
chrobacik926
prečo sa nedá vytlačiť KK v pdf tak ako predtým? :/ nie všade je internet, chcela som si vytlačiť kópiu KK na chatu :( neuvažujete o navrátení tejto možnosti?
bubucko
@Ziegelfeld1968 (19.2.2016 13:15)


Prepac... ale "komunikuj cez stolovy pc?"
Nezijeme v dobe dinosaurov :-)
Nenosim so sebou pc k rodicom, svokrovcom, na chatu.
Ked uz ma fungovat nova varecha kvalitne, ma fungovat pouzitelne aj pre smartfony.
Ani v kuchyni nemam rozlozeny notebook, ked varim, ci peciem ;-)
macina87
Vážený IT !!! Dnes som si otvorila KK,a s úžasom som zistila,že tam nemám žiadne moje recepty uložené,teda mám tam uložené 2 recepty ,ktoré som si nikdy neuložila!!!! Výborná práca!!! Vás to fakt n e m r z í, že tu väčšina ľudí má s vašou " inovovanou" varechou problémy ?????
luclup
@macina87 ... moju poziadavku na zmenu profilovky ignoruju uz poriadne dlho, nepomohlo ani vytvorenie samostatnej diskusie na tuto temu, ani opakovane pripomienky, ani opakovane emaily :) Ak to fungovat nema, nech odstrania moznost zmeny a odstrania vsetky profilove fotky uzivatelov .. Vsetko je inak v pohode, v KK som nic doposial ulozene nemala tak nastastie nemusim riesit aj toto.. neviem ci maju vsetci kompetentny posledne obdobie dovolenku, lebo ignoracia komentarov je na zamyslenie ..
anett91
Osobne som spokojná s novou Varechou, pekný vzhľad, dá sa vyznať vo všetkom- samozrejme bolo treba zo začiatku trošku hľadať, skúmať, ale človek si zvykne. :) keď vrátite chladničku bude to úplne TOP ;)
vlcica
Budem si musiet zvyknut na novu varechu... ked doplnite chybajuce veci, co tu uz ini pisali, ako chladnicka ap... bude to fajn...
Len by som chcela za seba navrhnut popremyslat nad kategoriami, kde su zaradene jednotlive recepty...
1. je tam vegetarianske, bezmasite... v podstate viackrat to iste...
2. chyba mi veganske
3. v dietnych by mali byt veci naozaj dietne, cize pre ludi s dietami kvoli potravinovym alergiam ci intoleranciam... cize bezmliecne, bezlepkove... (nasla som tam syr, mlieko, smotanu, a to fakt nie je dietne) alebo pre tieto jedla pridat kategoriu/kategorie
Pre mna osobne je to velmi dolezite rozdelenie, lebo ma neskutocne zdrzuje vecne klikanie a otvaranie receptov, ktore nemozem pripravit a zjest...
Dakujem :)
afataga
@TOMAS uz si pripadam ako pokazeny gramofon, kedy budu funkcne TS ??? Stale pise, ze migruju data, nemozu predsa migrovat mesiac, tolko dat nema ani NASA.
gabriele
@tomas ... & com... prestali ste reagovat na dalsie podnety varechacov...dufam, ze na toto zareagujete...dnes som si pozrela na vareche "suroviny" ...vyzera to na prvoaprilove zarty...ale zatial je len 1. marec...podla Vas zeler a celer su rozne zeleniny?...alebo cuketa a cukina?...alebo dumbier a zazvor?...alebo kmin a rasca?...no nehnevajte sa, ale nie je to tak trochu vysmech pre varechacov?...nehovoriac o tom, ze niektore obrazky absolutne nezobrazuju surovinu podla nazvu...
veronikkka
@tomas ,
pripájam sa k @Afataga o 10,50 h dnes. kedy budú fungovať TS ?????
akosi pridlho neodpovedáte na žiaden komentár a žiadnu otázku, myslím, že ste ich ani nečítal.
dozvieme sa od Vás odpoved ?????
marianne
Z nejakeho, mne neznameho dovodu,som prestala dostavat na email komenty od varechacov,ked sa pytaju alebo komentuju ci pridaju foto do mojho receptu alebo nieco ohladom neho. Takze sa ospravedlnujem,ak som neodpovedala.
redakcia
@Marianne (1.3.2016 19:01)

Pravdepodobne sa nase notifikacne e-maily dostavaju do Vasej dorucenej posty medzi spam. Toto obcas Gmail robieva a my to nemozeme ovplyvnit. Aby ste tomu zabranili, je potrebne v nastaveniach Gmailu vytvorit filter, v ktorom zadate, ze maily z nasej e-mailovej adresy info@varecha.sk sa nemaju nikdy odosielat do spamu.
jamarlen
nová varecha sa mi páči, ďakujem, milí adminovia:) well donne!
skutočne mi tu však chýba rubrika " podobné recepty", tú som miloval a často som tak našiel presne to, čo som hľadal lepšie, ako v "chladničke"
kukulienka71
@tomas , mám jednu prosbu: nech sa hviezdičkovanie zmení z anonymného. Nech má možnosť hviezdičkami hodnotiť len komentujúci, teda možnosť by sa objavila v komente. Mohla a nemusela by sa využiť, podľa vôle komentujúceho. Bolo by to podľa mňa spravodlivejšie, pretože dlho pozorujem, že veľmi často nie sú hodnotené recepty ale niekto robí naprieky, či už z nejakej pomsty, pasie, zlomyseľnosti, nesympatiám... Samozrejme by som bola rada, ak by to nebol len môj názor, ale viacerých používateľov.
45678
@Kukulienka71 (3.3.2016 10:53) suhlasim s tvojim navrhom,len neviem,ci sa dockas,pretoze aj ked si @tomas nadirigoval,ze treba pisat pripomienky sem,akosi nema chut reagovat:-((
Nielen ja som napisala pripomienku,ze chybaju " podobne recepty" vpravo na liste a ziadna reakcia.

kukulienka71
@45678 (3.3.2016 14:15)

vidím, že @tomas sem nechodí teraz, iste má iné aktivity, lebo keď je tu, tak je tu permanentne a fakt sa snaží odpovedať na všetky otázky. Hej, niektoré veci treba dotiahnuť, verím, že budú aj podobné recepty, aj TS, aj možnosť zmeny profilovej fotky a iné poznamenané. A hádam odpovie potom aj na moju požiadavku s hviezdičkami. Ďakujem ti a želám pekný deň:-)
evanaaa
To s tými hviezdičkami som mala aj ja na mysli - buď ich úplne odstrániť, alebo dať aj meno toho, kto ich dá, teda označí. Ale radšej by nemuseli byť, lebo vyvolávajú len zbytočné rozpaky. Ak sa recept niekomu (ne)páči, má možnosť vyjadriť sa k nemu v komentári.
mariamka
tiez si myslim, robite tu humbuk okolo, ako sa nam to paci, ankety, srandicky, omacky dokola, preco skutek utek? snad ma redaktor aj zastupcu, ak je chory alebo zaneprazdneny, fakt si sami kopete
evanaaa
Dodávam - prijala by som aj, keby bolo vidno, kto označil pod komentárom - pekný komentár......
bambulkaaa
Mne najviac čo chýba je že keď som si otvorila recept čo ma zaujal tak sa mi v pravo zobrazili podobné recepty bolo to super lebo som tak našla veľa super receptov ktoré som už aj odskúšala a uložila si ich a bola som kvôli tomu aj omnoho dlhšie na vareche toto mi chýba a ako čítam komentáre nie som sama. Toto by ste mohli vrátiť na varechu moc by ma to potešilo :) Prajem Vám pekný deň :)
modrenka
@Bambulkaaa (5.3.2016 07:31)

suhlasím, presne toto veľmi chýba aj mne, bola to podstatná výhoda vyhľadávača receptov, a argument prečo práve na varecha.sk je najlepšie začať s vyhľadávaním konkrétneho receptu! Najlepšie by bolo nahradiť tým vpravo dole okienko Diskusie.

modrenka
Pravé a ľavé menu je vhodné aby rolovalo súčasne! V opačnom prípade je to obrovský NEKOMFORT pre užívateľov. Ak sa Vám nepodarí vrátiť užívateľskú jednoduchosť a odstrániť nedostatky, kvalitná stránka o varení ostane len priemernou až amatérskou. Naozaj nik z adminov nebol aj praktický variaci užívateľ? Alebo je záujem o tých skalných či miera empatie s ich postrehmi tak nízko? Príklad: Po uložení receptu teba zbytočne kliknúť, aby sa užívateľ vrátil na recept. Veď oznam o tam že recept bol uložený môže byť uvedený na pôvodnej stránke. A podobných zbytočných klikaní je teraz u vás neúmerne veľa. Asi ako na stránke spred 10 rokov. Potom je aj pekná grafika úplne nanič.
modrenka
V "Nastavenia kuchárskej knihy" sa zároveň aj striedavo používa pojem "kategória" aj "kolekcia". Ak nič iné, tak práve toto je veľmi amatérska chyba...
macina87
@Anett91 (28.2.2016 22:43)

asi ti ešte nezmizli všetky recepty !!!!/ved aj k tomu príde /Milá Anetka ak je niečo nenič, treba to správne pomenovať a jei chváliť nezmysly !!!!!!!!!!!!!!!!!
anett91
@Macina87 (6.3.2016 16:10)

Prečo by som nemohla mať vlastný názor?? Mne sa nová Varecha páči. A keď sa Vám to nepáči to je Váš problém. :)
tinca
@redakcia potešila ma stránka Herbár, je super aj to,že všetky pripomienky k novej Vareche ste sústredili na jedno miesto. Chválim a ďakujem
zifi
v pravej casti obrazovky tzv. Naj recepty celej varechy - zobrazuju sa nahladove obrazky pre "Dnes", ale uz nie pre "3 dni" atd...
redakcia
@Zifi (10.3.2016 15:22)
Vsetky nahladove obrazky v Naj recepty vidime v poriadku.
Napiste nam na redakcia@varecha.sk , ak problem pretrvava.




mariamka
nerozumiem, raz sa zobrazi recept aj s "otvorenou" diskusiou, a vacsinou bez, ake su tam pravidla? Este sa to tumomu niekto venuje?
janger
@Tomas (12.2.2016 18:05)

@tomas , tak uz prebieha piaty vikend....a stale nic, profilova fotka sa stale neda vymenit! Ktory vikend si presne myslel? Uz si pripadam ako male decko, ktore sa stale musi prosit o maskrtu. Normalne ma to uz ponizuje, ze nas a nase otazky takto ignorujes....Prosim o vyjadrenie. Dakujem.
1x 45678
redakcia
@Mariamka (12.3.2016 09:59)

Ked ste na Varecha.sk prihlasena, diskusia sa zobrazuje pod receptom. Ak nie ste prihlasena, diskusiu si musite "rozbalit" kliknutim na zelene tlacidlo Diskusia pod receptom:


alena45
@Tomas (12.2.2016 18:24)

keď stlačím pridaj aj obrázok, tak mi skočí kurzor na začiatok receptu . A tam sa stratím. Čo ďalej ?
luclup
@redakcia - prečo odpovedáte len na niektoré otázky? Vyjadrite sa ku všetkému, za poslednú dobu sa toho nakopilo dosť - keďže ste prestali úplne reagovať na naše podnety. Pripájam sa k @janger - kedy sa bude dať konečne zmeniť profilová fotografia? ..... nechápem vašu ignoráciu tohto podnetu, ktorý tu bol spomenutý už niekoľko krát.
afataga
@Janger (12.3.2016 11:30)

ja by som povedala, ze mozno aj siesty, tiez by ma zaujimalo, ktory vikend mal @Tomas na mysli, ked mi odpovedal ohladom TS, ze bude na tom pracovat cez vikend, len akosi zabudol napisat ktory.
No dnes mi ani nevyhladava rcp podla nazvu, isto tu je, lebo som podla neho varila a chcela som pridat foto a nenajde mi nic, dokonca ani hladanu varechacku podla nicku, vrati sa to k napisu hladaj recept, dalsia novinka :-(
pipopapo
Neskutočné a amatérské, čo stvárajú autori "NOVEJ" Varechy. Po neskutočnom množstve pripomienok a kritiky, nie sú schopný vyskladať rubriky, ktoré žiadajú varecháči, z pôvodnej " starej " varechy ako napr.: zmena profilovej fotky, rubrika "moji oblúbení " atď. Snáď do roka sa im to podarí alebo sa vymenia amatéri za profesionálov !!!!
anett91
To nikoho z vás ani len nenapadne, že môžu mať nejaké technické problémy? Alebo zvažujú čo bude najlepšie, a či nakoniec nevrátia statú Varechu?
A to, že neodpovedajú na komentáre... Ako vás by bavilo chodiť do roboty s tým, že po prihlásení sa na web stránku nájdete zas len kopu nespokojných komentárov? Mňa teda nie. A namiesto vďaky, že sa snažili Varechu vylepšiť kvôli nám, sa dočkali len kopy sťažností a kritiky. Keby ste aspoň písali ako dospelí ľudia (poniektorí) a nie ich pomaly zakopali pod čiernu zem. Trošku sa zamyslite. Všetky vaše pripomienky určite vyriešia, len to nejde tak ľahko ako si predstavujete.
P.S.: Nezabudnite ma tu ukameňovať za môj názor.
alena45
@Anett91 (13.3.2016 19:54)

Anettka, najprv sa zamysli Ty. Varechu tvoria Varecháči, spravuje ju admin a pomocníčky admina. Ak by bol nejaký problém, nie je predsa ťažké žiadateľom napísať, hoc aj do tejto diskusie.
A keď už sme pri tej snahe, tak tá sa hodnotí u detí do troch rokov. Potom sa už hodnotia skutky. Ak by sme sa všetci len snažili, tak to by bolo veľmi zle. Za niektoré opravy sme sa naďakovali dosť, za mnohé, ktoré sa nedotiahli, a to už trvá niekoľko rokov, nielen týždňov, ako napríklad tajné správy, tie sú stále nedotiahnuté, masívne klikanie nie je podľa mňa priateľské prostredie, a určite by sa dalo nájsť práve v tejto diskusii mnoho ďalších podnetov, dokonca aj zmysluplných. Tak ako niekoľkokrát počas uplynulých rokov, tak aj teraz sa Tomáš zaťal a bez vysvetlenia ignoruje Varecháčov. Každý, kto sem chodí pravidelne, kto prispieva receptami, kto tu má svoju kuchársku knihu, tak chce, aby sa mu sem chodilo pohodlne, aby sa tu dobre cítil.
anett91
@Alena45 (13.3.2016 20:27)

Čo bolo predtým neviem a to ani neriešim. Ja sem chodím pravidelne, mám KK (takmer každý deň varím podľa receptov z Varechy) a cítim sa tu pohodlne, a nemám s novou Varechou žiadny problém. To, že som nepridala žiadny recept neznamená, že som to neskúšala, ale vždy som si to rozmyslela. A keď väčšina tvrdí, že je tu veľa klikania tak toto je asi jediná stránka kam chodia. Pretože ja poznám stránky kde sa kliká oveľa viac a popri tom vyskakuje aj ďaľších 20 okien. - len na vysvetlenie. Aj preto mi na novej Vareche nič nevadí. :)
tomas
Ospravedlňujem sa, že som nestíhal chvíľu odpisovať, dokončujeme novú Chladničku, ktorú používalo strašne málo ľudí a zrušili sme ju, ale keďže sa pomerne veľa ľudí kvôli nej ozvalo, tak na nej pracujeme. Potom budem reagovať na menšie požiadavky (a potom prejdem všetky reakcie, čo sú tu, čiže aj na tie nahnevané odpíšem až potom).
janger
@Afataga (12.3.2016 17:50)

@afataga , skusala som ten problem, co ty spominas, ale mne to ide....Dufam, ze ti to uz funguje, aj ja tak casto vyhladavam...
haji
@tomas , andrejka... tak teď se dějí věci, nějak se to tady s nadcházejícím večerem celé splašilo. Pod receptem musím rozklikávat diskusi, pak zpět na recept. Že je to jenom zkouška dneška a vymoženost diskuse pod receptem bez kliků se zase vrátí...?!
Žeby se Josef vloudil s oslavou....?! Vše nej všem Josefům i Jozefům!
redakcia
@Haji (19.3.2016 19:45)

Varecha funguje tak ako má. V prípade, že ste prihlásená, zobrazuje sa diskusia priamo po receptom.
haji
Díky za info. Se mi to hryzlo, celé rozsypalo - dokonce některé recepty byly ve staré podobě, pak mě to vyhodilo úplně. Musela jsem se znovu přihlásit. Napsala jsem dva komenty a odešla ze stránek.
Teď už to vypadá normálně.
bubucko
@Tomas (14.3.2016 11:33)
prosim, bolo by mozne zase pridat moznost tlace KK do pdf? Je nas tu vela, kt nie sme nonstop na nete.. velmi by sme to potrebovali.. vrela vdaka :-)
A naozaj chybaju podobne rcp na pravej strane, kt boli v starej verzii..
viem, ze tej prace je iste vela, ale aspon ta tlac by nam velmi pomohla
babav
@Tomas , preco sa po vylepseni starej verzie Varechy recepty nedaju poslat ( zdielat ) mailom? Nepodarilo sa mi najst tu moznost ....
filipko2003
Po pridaní štvorčekov k surovinám sa mi nedájú skopírovať do počítača
suroviny, len postup prípravy. Nedalo by sa to nejako opraviť ?
redakcia
@Filipko2003 (21.3.2016 19:17)

Text so surovinami sa da tak isto oznacit ako text postupu pripravy a pomocou ctrl+C a ctrl+V skopirovat do textoveho suboru vo Vasom pocitaci.


filipko2003
Keď si označim text označia sa mi na modro aj štvorčeky a pri vkladaní textu pomocou ctrl+V do mojho dokumentu mi vypíše : To neni platný výber a nič neskopíruje.
archaa
Mne sa nová varecha páči, rýchlo som sa v zmenách zorientovala...čo mi ale akosi už od začiatku chýba, je zviditeľnenie počtu pridaní do kuchárskej knihy pri každom recepte...
Prosto by som pri každom recepte uvítala ikonku pridaní do kucharskej knihy v podobe názvu(napr Kuchárskych kníh) a vedľa alebo pod to číslo (napr 125). Neviem, teda, či je to možné, ale bolo by to fajn vidieť ako sa recept uchytil...

minaroli
Dobrý deň.
Nová VARECHA je fajn, dá sa v nej ľahko orientovať. Pre mňa má len jednu malú chybičku. Aj mne, ako mnohým, chýbajú podobné (alternatívne) recepty na ľavej strane, ako to bolo pri starej VARECHE. Človek si mohol jednotlivé recepty porovnať a poprípade aj skombinovať. Ináč želám VARECHE veľa úspechov.
15allex15
@Redakcia
prosím, pozriete sa mi na moju KK? Zmizli mi všetky uložené recepty a kategórie okrem 4 rcp. Ďakujem
tamik
Dobrý deň, ako môžem vymazať kategóriu v mojej kuchárskej knihe aj s jej receptami?
luclup
Profilova fotka:
Momentálne nie je možné zmeniť profilovú fotku. Skúste to o pár dní neskôr ...

To fakt? .... treti mesiac to nefunguje, to je u vas par dni? Inovacie super, ale ked nieco robite, robte to poriadne, lebo mam pocit ze ste zacali zhurta, a teraz nerobite nic - a @redakcia , preco odpovedate len na niektore pripomienky? Ked nedokazete umoznit zmenu fotky, tak zruste moznost zmenit ju ---- diky
1x jerica
erikao
Neviem vyhľadať konkrétneho užívateľa. Možno to tu niekde v diskusii vyriešené je, ale kto by to celé čítal. Možno by bola prehľadnejšia forma Otázky a odpovede.
romulus
VELA A POVEDAL BY SOM AZ PRIVELA RECEPTOV ,AKOZE NOVYCH TAM VYSI PRIVELMI DLHO ,ALEBO SA NIEKDE PRESUNU POD INY ZOZNAM A TRCIA TAM ZASE DOBRY TYZDEN...KED SOM SI NASIEL NAPR.NEJAKY RECEPT,VZDY TO VYHODILO NA PRAVEJ STRANE PODOBNE RECEPTY,TO TERAZ CHYBA A PODLA MNA TO BOLA DOBRA VEC...NECHCEM POVEDAT ZE SOM NIE ZA NOVE VECI ,ALE MUSIA SMEROVAT K LEPSIEMU PRE VSETKY STRANY .AKO SA VRAVI ,VLK MUSI BYT SYTY A OVCA CELA.TAK AKO PRIBUDLI REKLAMY ,TAK BY SA MALO ZLEPSIT UZIVATELSKE PROSTREDIE ?
jerica
@redakcii : Pekné nedeľné popoludnie, zopár ""nevyslyšaných"" postrehov !
@Nie je možné zmeniť profilovú fotku,
@chybaju podobné (alternatívne) recepty na ľavej (pravej) strane,
@nedaju sa recepty poslať ( zdielat ) mailom,
@v hlavnom obrázku pridaného receptu, veľmi "veľké čierne čudo" (prepáč mi redakcia), ktoré prekrýva polovicu obrázku .
Kto má ešte konštruktívny návrh, bude dobre ho zverejniť.
marianne
Ranko, ja mam tiez 100x opakovany a nevypocuty postreh hned zrana, prosim Vas: tlacenie rcp bez obrazkov..nemam cas to stale kopirovat do wordu a opisovat momentalne uz vobec nie...
1x abdul
evivk
Prosím o radu, dnes som chcela registrovať mamu na vašej stránke, cez facebook, ale prvá prezývka neplatila keďže ju už niekto používa, vymyslela som jej inú a ešte inú ale stale vyhodí, len tu prvú prezývku, že už je používaná a máme si vymyslieť novú, ale ako tú novú tam dostať? neviem kde už robíme chybu.
zolik
@Evivk (8.4.2016 19:39)

a preco to robis cez FB a nie priamo tu na Vareche? ked otvoris stranku, tak mas hned moznost registracie.
redakcia
@Evivk (8.4.2016 19:39)

Napovedu, ako sa spravne zaregistrovat na Vareche, najdete tu:

 varecha.pravda.sk/napoveda/ako-sa-zaregistrovat-na-varech...


Vas problem s registraciou bol zrejme sposobne tym, ze meno alebo heslo obsahoval znak (písmeno) s dĺžnom, mäkčem, vokáňom (ô), alebo znak, ako je napríklad pomlčka, spodná pomlčka, medzera, apostrof, úvodzovky, bodka, čiarka a podobne.

V pripade, ze by problem s registraciou na Varecha.sk pretrvaval, prosim, piste nam na redakcia@varecha.sk.
jekaterina
Dlhšie som tu nebola a dnes otvorím svoju KK a sú tam samé perníčky a baránky (ja nepečiem!) Všetky moje mäsité recepty sú fuč.....Kde ich mám teraz prosím hľadať?
zolik
mne ta "chladnicka" vazne chyba. a myslim, ze nie len mne. bola to vyborna funkcia. mohla by byt opät?
redakcia
@Jekaterina (9.4.2016 16:30)

Vasa KK by sa mala obnovit, ak sa odhlasite z Varecha.sk a potom naspat prihlasite. V pripade, ze by problem pretrvaval, napiste nam na redakcia@varecha.sk.
15allex15
Mne sa nová Varecha veľmi zapáčila ;). Je oveľa prehľadnejšia, modernejšia, rýchlo som si zvykla. Skvelá práca, len tak ďalej!
evivk
@Redakcia (8.4.2016 21:01)
Ďakujem za rady, ale to všetko sme dodržali, ale cez facebook jednoducho registrácia nejde, stále to vráti len na tú časť už vám chýba iba jeden krok a dookola. Chcela som jej to uľahčiť, ale nakoniec sme sa zaregistrovali klasicky cez e-mail a všetko je v poriadku.
alexd
Dobry den, nejdu mi ulozit rcp. Do mojej KK, ked si ich vyhladam z kolonky hladaj. Zaujimave, ze rcp. z uvodnej stranky varechy ulozit ide. Dakujem za pomoc.
obor123
Môžem sa opýtať? Kedy budú fungovať TS ? Doteraz som trpezlivo čakala. Ďakujem za odpoveď .
malusa
Dnes som otvorila moju kucharsku knihu a vo všetkých kolonkách mam recept na cviklove placky t. j.v celej knihe su len cviklove placky a iný recept tam už nie je ,čo sa stalo,odpovie mi niekto?
romulus
MILA MALUSA,VSAK SI NAVAR PLACKY-CVIKLOVE,POTOM CVIKLOVE PLACKY A AKO DEZERT TO PRIKLINCUJ PLACKAMI Z CERVENEJ REPY,ALEBO NAVSTIV A POOBZERAJ SA PO INYCH INTERNET .STR.KDE JE TO PESTREJSIE.VSAK TU AKO SOM CITAL JE VIACEJ AKO 50 DISKUSII AKO TO FUNGUJE CI VLASTNE "NEFUNGUJE"?TAK SA MANAGER ROZHODOL RIESIT?A PYTAM SA AKO ???ANO ODPOVEDA ,ZE SA TO RIESI...ZE JE TO V STADIU RIESENA...ZE TO VYRIESIME A ZE TO BUDE V DOHLADNEJ DOBE VYRIESENE...NO MOZNO STVRTROKA JE KRATKA DOBA,MOZNO MA TYCH SPRAVNYCH LUDI OKOLO SEBA MALO...ALBO JA ,ALEBO MY CO SME SEM CHODILI CASTEJSIE A TREBA PODAKOVAT SKALNYM DOPISOVATELOM NA KTORYCH VARECHA STOJI,ZE VLASTNE ZACALA UPADAT PO VSETKYCH TYCH NOVOTACH.TREBA NAOZAJ PODAKOVAT TYM NAJ!DOPISOVATELOM,ZE MAJU TOLKO CHUTI, VOLE,CASU SEM DACO NAPISAT .PRE VSETKYCH CITATELOV,KTORI BERU INSPIRACIU A VSETCHKYCH CO AJ VARIA PODLA DANYCH RCP.VERIM ,ZE JE AJ VELA TKYCH A JE ICH DOST,KTORI SA RADIA MEDZI ZBERATELOV RECEPTOV A KTORI RADI CITAJU A DOZVEDIE SA NIECO ZAUJIMAVE.PODOBNYCH RECEPTOV SA ASI NEDOCKAME ,TAK AKO VO SVOJICH K.KNIHACH MAME VSETCI RCPT .KTORE SME V ZIVOTE NEVIDELI.PA
daanoo
Ste neschopní. Tak dlho vám trvá kým urobíte jednu vec a to chladničku.
45678
@Daanoo (24.4.2016 03:10)
Tiež opakovane pripominam,dávam dotaz a mám pocit,že " im" na nás nezáleží
kimlo
Už ste sa zamysleli nad formátom tlačenej verzie receptu? Budete s tým niečo robiť? Nechápem prečo nad receptom vysí obrovský hrubý nápis Recepty na Varecha.sk a po ním oveľa menšími písmenami názov receptu...aký to má význam? Reklama na varechu?
Postup receptu začína príkazom dať lajk, musí to byť aj v tlačenej verzii? A nakoniec, samotný postup je písaný maličkým písmom akoby nebol vôbec podstatný, veď čo tam po postupe, hlavný je nápis z ktorého portálu pochádza... je síce pekné že sa vrámci šetrenia lesov netlačia obrázky, ale odstránemím zbytočného a neprimerane veľkého spomínaného nadpisu by to šetrenie malo určite význam...
1x abdul
janny300
Zalozim si diskusiu aku ja chcem Nikto tu nebude dirigovat... uz len to vela nespokojnych ludi a dlhu dobu...
vakaras
dobrý deň, dlho som tu nebol, akosi sa to tu pomenilo a ja márne hľadám prílohy, ktoré som si kúpil elektronicky. poradíte niekto? ďakujem!
mimina
Možno už je v komentároch odpoveď na otázku - či je možné uložiť si všetky recepty v KK do PDF - ako to bolo možné v starej KK. Myslím, že by to viacerým vyhovovalo. Ď.
janamaria
ako to je mozne ze pod kazdym receptom ked si chcem precitat komentare musim zadavat heslo a aj meno?
redakcia
@Janamaria (10.5.2016 13:09)

Dobrý deň, ak nie ste prihlasená na Varecha.sk, prečítať komentáre k receptu si môžete po kliknutí na zelené tlačidlo Diskusia. Ak sa chcete zapojiť do diskusie, teda pridať komentár, vtedy sa už musite na Varecha.sk prihlásiť, napríklad prostredníctvom formulára so žiadosťou o prihlásenie, ktorý nájdete pod posledným príspevkom.
lazanio
Dobrý deň, po prihlásení na varechu som si klikol na kuchársku knihu a všetky moje uložené recepty ( bolo ich vela !!! ) pekne roztriedené zmizli !!! Neviem kto ich vymyzal a ako sa to mohlo stat ! Nemám tam vôbec nič! Môžte mi to vysvetliť ? !!! Ja som ich určite nedopatrením nevymazal ani neviem ako by sa tolko receptov mohlo naraz vymyzat !
redakcia
@Lazanio (14.5.2016 12:34)

Dobrý deň, kucharska kniha (KK) by sa Vam mala obnovit takymto sposobom: Z Varecha.sk sa odhlaste a potom prihlaste pod Vasim prihlasovacim menom. V pripade, ze by sa Vasa KK neobnovila, napiste nam na redakcia@varecha.sk
kucharka
Dobry vecer, redakcia. Mozem sa spytat, preco sa mi vsetky pridane fotky ukazuju "hore nohami"?
Vopred dakujem za odpoved.
kucharka
Dakujem. Ano, je to fotene ipadom. Teraz ale neviem...vzdy ked budem chciet pridat fotku, mam vas poprosit, aby ste mi ju otocili?
redakcia
@Kucharka (20.5.2016 23:28)

Skusime s tym nieco urobit.
Ked vsak uvidime fotku otocenu o 180° (alebo inak), opravime to automaticky, nemusite o to ziadat.
kucharka
A ja zase skusim fotit "hore nohami" aby sa mi fotka ukazala "dole nohami"
:-)))))).
bembo
@Afataga (5.2.2016 10:15)

nech je ako chce,ale bez tvojich receptov by bola pre mňa Varecha prázdna.ako aj bez Kukulienky,Kimla, a zopár iných mojich obľúbenýcch varecháčov.minule som mal problém dať fotku svojho jedla na Varechu,a to čo som dal ako príklad že toto mi zobralo admin vymazal ako nevhodné foto,čo absolutne nechápem.veď na vareche si môžeme hodiť komentár ladený humorne,čo sa týka témy na Vareche.viď @Dorisa ,brokolicové karbonátky so syrom
bembo
@Evivk (8.4.2016 19:39)

minule som niečo hľadal,a dalo sa to len cez ksichtoknihu,čiže fb.tak som sa zaregistroval,a zistil som,že mi je to nanič.pre mňa je fb blbosť,ktorú nepotrebujem.ak sa fb niekomu páči akceptujem
zdenca
@Annan (5.2.2016 10:23)

ja tiez nechapem, preco mi niekto premiesal kucharsku knihu...preco to nejde dat spat....je z toho gulas
redakcia
@Zdenca (25.5.2016 16:12)
Dobrý deň,
skúste sa z Varecha.sk odhlásiť a potom opäť prihlásiť svojimi prihlasovacími údajmi. Vaša kuchárska kniha by sa mala obnoviť.
Pekný deň.
redakcia
@Mariamka (28.5.2016 09:46)

Dobry den, skusime Vam pomoct :)
Tu je kratky postup:
- najprv sa prihlaste na Varecha.sk pod svojimi prihlasovacimi udajmi
- kliknite na ikonku MOJE a potom na MOJE RECEPTY
- objavi sa zelena ikonka s nazvom + Pridaj novy recept
- a mozete pridat Vas novy recept
Vela zdaru :)
Tesime sa na Vase nove recepty
Redakcia
mariamka
@redakcia mila dakujem, chvilu trvalo, kym som sa prerolovala naspodok diskusie, s tym by sa nedalo nieco robit? Ked uz vyuzivame tieto technologie
redakcia
@Mariamka (28.5.2016 10:38)

Ak sa chcete prihlasit na Varecha.sk, nemusite rolovat na spodok diskusie. Kliknite hore na zelenej liste na ikonku SRDIECKO a hned sa Vam objavi prihlasovaci formular.
Ak ste rolovali tu dlhociznu diskusiu, az na jej spodok, aby ste sa dostali k mojej odpovedi, teda k najnovsim komentarom, nemusite rolovat celu stranku, kliknite si na Najnovsie (hore).
Na zmenu poradia prispevkov sluzia tieto tlacidla:
dominika118
Chladnička bola super. Veľmi by ma zaujímalo, ako sa dajú vymazať vlastné recepty??
redakcia
@Dominika118 (28.5.2016 21:30)

Dobry vecer,
zverejnene recepty nemazeme, nakolko by mohli niekomu chybat v Kucharskej Knihe.
Na poziadanie mozeme zmazat len nezverejnene recepty, ktore mate ulozene ako skryte, prip. koncepty.

angelheart
Prihlásila som sa na varechu ako vždy a čo sa to stalo? Moja kuchárska kniha, kde som mala uložené recepty je úplne prázdna. Nemám tam ani kategórie, proste nič :-( Kde to všetko zmizlo?
angelheart
Fuuu, ale som sa vystrašila. Skúsila som sa odhlásiť a znovu prihlásiť, aj iný prehliadač som zvolila a nakoniec som sa dostala k "mojím" receptom v KK :-)
Takže je všetko v poriadku.
nyja
A smajlíky v diskusiách nebudú? Aspoň nejaké základné by sa zišli...
nyja
Mám ešte taký návrh, vecička, ktorú som odkukala na TOPrecepty.cz ... Tam, ked uverejníte recept, tak na mail vám príde oznámenie, ak niekto k nemu dal koment, ked ste niekde diskutovali a niekto na diskusiu zareaguje hoc aj o pol roka, či o rok, tak vám pošlú k tomu avízo... Ano, k receptom je to aj tu, len neviem, či diskutujúci ľudia v diskusiách, prípadne i pri receptových komentoch, sa o tomto dozvedia.
lindia
Dobry den prajem, mne osobne dost strpcuje fungovanie na Vareche, ze:
- v Mozille nie je po zadani slova do "hladaj recept" vidiet recepty, je to mozne iba v prehliadaci Explorer. :(
pipopapo
Vážený "vareškári", kritiku na "Novú varechu" nepíšte lebo Vám ich redakcia vymaže, tak ako mne spred dvoch týždňov !
afataga
@TOMAS a ze som taka smela, tak sa zas po 4 mesiacoch pytam: KEDY BUDU FUNGOVAT TS ??? Od koho sa asi naucili tie data tak dlho migrovat?
tiginko
@Afataga (12.6.2016 19:56)

že sa ti chce stále hrach o stenu hádzať, tomu hovorím plytvanie. Radšej z neho niečo dobré navar :-)
nyja
@Kimlo (12.6.2016 18:38)

Nechápem, čo máte proti ? Na MMB sú zbytočné a úplne nepoužiteľné. A mrknite sa na TOPrecepty.cz... kde je zopár emotikonov a tie slúžia. No magor sa vždy nájde, takže taký si nájde aj iný spôsob spamovania ako smajlíkmi. A kvôli tomu tu my musíme mať "kamenné neutrálne ksichty" resp. nič?
alena45
Na Varechu chodím už veľmi málo, v porovnaní s minulými rokmi, ale dnes som si všimla zrejme nové niečo - Inšpirácie - verejné aktivity. Neviem, kto vymýšľa takéto komplikované názvy, ale prekvapilo ma, že som k tomu nenašla žiadny pokec. Nejaká výzva varecháčom, aby prispievali, zvlášť v tomto dovolenkovom období rôznymi informáciami o aktivitách v ich obci, meste. Kedysi som vyzývala k takémuto priečinku, keď som sa náhodne dostala na Štrúdľový festival do Trhovej Hradskej. Nestačilo by, keby sa to volalo len Aktivity ?
Na tú hlavnú stránku si stále neviem zvyknúť, už ani neviem, čo mi tam vadí, proste vadí.
1x zizazi
profesor
Neviem kto vymyslel túto celú kravinu s obnovením,no nedomyslel ju do konca.Ak číta niekto z redakcie túto kopu článkov od nespokojných varecháčov,a je ich viac omnoho ako tých ktorím sa toto páči tak nech mi poradí kam do psej matere odsunul všetky recepty o zaváraní.Volám po vytvorení pričinku Zaváranie,a istotne nebudem jediný.Je nemyslitelné aby pre jeden recept niekto prezeral cca.2900 stránok receptov!!!
1x zizazi
profesor
Neviem kto vymyslel túto celú kravinu s obnovením,no nedomyslel ju do konca.Ak číta niekto z redakcie túto kopu článkov od nespokojných varecháčov,a je ich viac omnoho ako tých ktorím sa toto páči tak nech mi poradí kam do psej matere odsunul všetky recepty o zaváraní.Volám po vytvorení pričinku Zaváranie,a istotne nebudem jediný.Je nemyslitelné aby pre jeden recept niekto prezeral cca.2900 stránok receptov!!!
redakcia
@Profesor (13.7.2016 21:54)

Dobrý večer,
recepty s tagom Zaváranie nájdete takýmto postupom:
Kliknite na Recepty, potom kliknite na Príprava:




Následne sa v zelenom stĺpčeku vľavo zobrazia rôzne spôsoby prípravy jedál zoradené podľa abecedy a na konci je aj Zaváranie.

pseudocognac

Bezlepková diéta / recepty a inšpirácie

Pripoviedka k sekcii Bezlepkova dieta: "Dodržovať ju musia „celiatici“ – ľudia, ktorých črevné steny nie sú schopné spracovať lepok v potravinách. Ten sa nachádza vo väčšine obilnín, ako napríklad jačmeň, pšenica, ovos, žito a všetky výrobky z týchto obilnín. Dôležité je preto lepok zo stravy úplne vylúčiť. Vhodné obilniny sú napríklad zemiaky, kukurica, pohánka, sója, strukoviny, ryža, možno tiež konzumovať všetky druhy mäsa okrem údenín, ovocie, zeleninu alebo orechy."

Po prve, ovos niektori mozu a pod druhe, zemiaky nie su obilniny. Udeniny??? Preco by som nemohla?
katka78
Dobrý deň @redakcia , @tomas.
Mám otázky ohľadom KK. Tomáš tu v diskusii spomína, že do KK doplní možnosť vyhľadávania a tiež možnosť ľubovoľného zoradenia kategórii (teraz sa dá len abecedne, alebo chronologicky). Chcela by som vedieť, či teda na tom ešte pracuje a kedy asi môžme zmeny očakávať, alebo už sa to robiť ani nebude.
ZORADENIE KATEGÓRIÍ (sekcií) v KK si vie prinajhoršom človek prispôsobiť ich očíslovaním v takom poradí, ako ich chce mať za sebou usporiadané, ale je to ako škrabať sa ľavou rukou na pravej strane hlavy, obzvlášť ak si priebežne nejakú-tú kategóriu potrebuje pridať, alebo premenovať. Potom to môže prečíslovať odznova. Systémové riešenie by bolo rozhodne efektívnejšie.
VYHĽADÁVANIE v KK je momentálne pre užívateľa.. nazvem to nekomfortné. Uložený recept nájdem rýchlejšie cez vyhľadávač na vareche, ako u seba v KK, lebo tam ho v konkrétnej sekcii treba hľadať manuálne, nekonečným preklikávaním sa z jednej strany na druhú. Načo je KK, ktorej chýbajú využiteľné funkcie? Potom len plní úlohu pasívneho úložiska.
Ďalším utrpením je PRESÚVANIE receptov v KK. Pri jednom je to OK, no ak si chce človek presunúť 5, 10, alebo viac receptov, čaká ho nekonečné klikanie hore-dolu a obrovská strata času. Stačilo by pritom jednoducho recepty v jednej sekcii označiť a pomocou "drag&drop" ich jedným ťahom presunúť do druhej. Otázka niekoľkých sekúnd, namiesto terajších minút, až hodín ak si chce niekto urobiť v KK poriadok.
Som rada, keď sa varecha neustále zlepšuje, pre mňa je to stránka s veľkým potenciálom, no práve aj pre takéto nedostatky, s nie úplne využitým. Oblasti, ktoré som popísala, sa dajú jednoducho zlepšiť, pre zručného webmastra sú to maličkosti. KK je skutočnou devízou varechy, prečo sa viac nezameriate na ňu? Pribudol tu posledne napríklad herbár, či diár, iste pre niekoho užitočné nástroje, no možno by nebolo od veci dotiahnuť najskôr sľúbené zmeny a zamerať sa na funkcie súvisiace s receptami - čo je podstata varechy.
abdul
@Afataga (12.6.2016 19:56)
Bola voľakedy skratka, teraz ju vylepším : ČATD.
abdul
V tejto diskusii, ak si dám zoradenie príspevkov " najnovšie hore" po reakcii na komentár ma vráti na úvodnú stránku a nastavenie je v háji. Znova všetko naklikať. Skvelé vylepšenie užívateľského prostredia. Sem je už zbytočné niečo písať, pretože ani po DVOCH MESIACOCH odpoveď žiadna. Celý tento odporný guláš vznikal asi na posledný možný termín v kalendári nejakého šialenca. Z troch či štyroch návštev týždenne sa obmedzil na jednu návštevu raz za mesiac, aj to len kôli niekoľkým skalným a kvalitným prispievateľom.
kucharka
Dobrý deň! Rada by som vedela, či existuje spôsob ako vedieť v ktorej kategórii mám uložený recept keď ho mám otvorený. Vopred ďakujem.
zizazi
Dobrý deň, neuvažovali ste, že by sa aj nápady dali uložiť? Niektoré sú skutočne motivujúce a vraciam sa k nim, musím ich vždy hľadať ...ak by som si ich mohla uložiť bolo by to fajn, dakujem
sonulienka
Dobrý večer, možno si pomyslíte, že som zaspala dobu ale nie nezaspala som len som čakala. Totiž písala som už o tom a bolo mi odpísané, že sa to uúraví ale nie.
Strašne neprehľadne - hlavne by som povedala, že lepšie boli uložené naše recdepty - čiže recepty moje ktoré som si ja pridala. Teraz keď ich hľadám trvá mi to večnosť obrázky sú miniatúrne neviem ši mám pozerať názvy receptov alebo obrázky. Ale podľa obrázkov sa mi to hľadalo lepšie. Veľmi pekne prosím či by sa to nedalo vylepšiť ako ste mi to sľúbili. Čakala som asi dosť d l h o !!! No nedočkala som sa. Srdečná vďaka.
redakcia
@Sonulienka (8.9.2016 22:36)

Zvacsovat obrazky alebo texty v prehliadaci si mozete velmi jednoducho aj teraz: Staci, ak stlacite klavesy CTRL a klavesu plus.
Na zmensenie rozmerov obrazka a textu stlacte klavesu CTRL a klavesu minus.
redakcia
@Babav (30.9.2016 16:18)

Dobrý deň, do Vášho receptu sme nahliadli a zobrazuje sa nám správne. Čo presne máte na mysli, že nie je v poriadku?
janger
@tomas , vsimla som si, ze na  napady.pravda.sk
funguju aj tajne spravy. Chcem sa spytat, ci funguju len tam a treba sa presunut tam, ak chceme poslat nejaku spravu? Alebo su aj tu niekde, na receptovej stranke, len ich snad nevidim? Ak ano, tak kde? Dakujem.
redakcia
@Janger (28.10.2016 11:14)

Dobrý deň, na stránke Varecha.sk zatiaľ Tajné správy nefungujú.
radox1
mne tie tajne spravy nechybaju,ale podla mna dôvod nefunkcnosti j ten,ze jednoducho ich spustit nechcu.
janger
@Radox1 (28.10.2016 14:28)
@radox , hahaha, tak preto je to tak? Mozno aj ;-). Ja som cez tajne spravy aspon trosku spoznala niekolko milych a zaujimavych ludi...No, okrem pozitivnych veci sa cez tajne spravy do mna raz "pustila" jedna dama s jej nekonecnymi, nezmyselnymi vycitkami...Ale takych sa snazim nadaleko obchadzat. Tak ako aj v beznom zivote. Kto chce klebetit a ohovarat nepotrebuje ani tajne spravy...Pytala som sa preto, lebo tu bol dost dopyt po tajnych spravach a nahodou som zbadala v napadoch, ze su tam. Tak som poslala spravu sama sebe, haha, (tak ako Mr.Bean si sam posiela pohladnice) a zistila som, ze to funguje. Tak pre tych, ktori si chcu nieco "potajme" napisat...