Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 102 najnovší komentár dnes 08:01
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 6 najnovší komentár 18. februára 2024
- Kristinaseda: Ako schudnúť, keď mi tak chutí jesť? 3 najnovší komentár 17. februára 2024
- Patricia317: Recept na bôčikovú paštétu 1 najnovší komentár 12. februára 2024
- Malina: Panvica 5 najnovší komentár 5. marca 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 102 najnovší komentár dnes 08:01
- Redakcia: Čo dnes varíte? Január 2024 111 najnovší komentár 22. marca 2024
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 202 najnovší komentár 19. marca 2024
- Fialka49: Vaječný likér ako liek 12 najnovší komentár 18. marca 2024
- Haji: Co dnes vaříte? (17) 287 najnovší komentár 8. marca 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 46 najnovší komentár dnes 08:01
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 238 najnovší komentár 8. januára 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Super finta, ako jednoducho vyvaľkať cesto na štvorec či obdĺžnik VIDEO
- Rýchle croissanty z lístkového cesta VIDEO
- Kuracie prsia v medovo-horčicovej omáčke VIDEO
- Lístkové košíčky so šunkou, syrom a s vajíčkom VIDEO
- Višňové rezy so šľahačkou a s čokoládou VIDEO
- Ako predísť klíčeniu zemiakov? Pomôže toto ovocie VIDEO
- Rolovaná piškótová torta s mascarpone a ovocím VIDEO
- Na sviatočný stôl: 10 klasických zákuskov, ktoré na Veľkú noc pečie celé Slovensko
- Drobné radosti: 11x klobáskové jednohubky, vynikajúce slané zobkanie na oslavu aj na Veľkú noc
- Lákavý obed: 8x bravčové výpečky, nedeľné mäsko, ktoré sa rozplýva na jazyku
- Kysnutá tradícia: Mazanec, paska, tepšovník... 9 veľkonočných koláčov starých materí
- Alkohol a kalórie: Čo piť, ak si chcete dopriať pohárik, ale nepribrať
- Linecké aj medovníky: 11x báječné drobné pečivo vo veľkonočnom outfite
- Vyberie si každý: So škoricou, s makom, čokoládou... 9x osie hniezda, ktoré nemajú chybu
1drv.ms/1u0Sbd7...
Nabízíme socialistický recept na vlašský salát, který se skoro vyvažuje zlatem. Recept na vlašský salát, jak jej pamětníci znali ze „socialistických“ výroben studených lahůdek. Na přípravě tradičního vlašáku vůbec nic není. Chce to pouze jedno -kvalitní suroviny, a přesnou recepturu ! Co je tedy
potřeba?
Pozor: suroviny jsou na výsledných 10 kilogramů salátu !!!
1. Brambory 3500 g
2. Salám šunkový 2280 g
3. Okurky sterilizované 900 g
4. Hrášek sterilizovaný bez nálevu 200 g
5. Celer kořenový 320 g
6. Mrkev 480 g
7. Hořčice plnotučná 200 g
8. Pepř mletý 5 g
9. Ocet 150 g
10.Worcester 50 g
11.Majonéza 2000 g
12. Cukr krupice 100 g
13.Sůl 100 g
mozem len odporucit
:-)
Brambory 1610 g
salám pro výrobu salátú 2090
Okurky konzervované 1620
Majonéza 2000
Zelený hrášek bez nálevu 500
Celer kořenový 400
Mrkev 400
Hořčice 200
Cukr krupice 100
Bílky vařené 720
Pepř mletý 10
Ocet 80
Worcester 80
Súl 80
Cibule 340
váha jednotlivých ingrediencií je už v čistej váhe
Pařížský salám 3990g
okurky konzervované 1800
Majonéza 3000
Zelený hrášek steril. 600
Cibule 255
Hořčice 200
Ocet 50
Cukr 100
Worcestr 80
Pepř mletý 5
Súl 100
Prepočet na 10 kg, krájané na nudličky
Tento raz už by to malo byť správne.
Ospravedlňujem sa
ulozto.sk/xz4cdony/jak-udelat-pravy-socialisticky...
Ak máš ponorný mixér, tak nič jednoduchšie neexistuje. Zatiaľ sa vždy na 100% vydarila a hotová je raz-dva :-) Tak nech sa vydarí aj tebe
Vlašák bol inak dobrý a doma veľmi chutil, vraj je naozaj podobný tomu socialistickému, hoci nie úplne identický. Ja si myslím, že to robí práve tá šunková saláma. Ako mám vedieť, ktorá je tej správnej socialistickej chuti a kvality? :-) Takže ešte by sa hodil recept aj na ňu :-)
Každopádne @meg ďakujem pekne za tento recept na vlašský šalát!
www.jaktak.cz/jak-udelat-vlassky-salat-pravy-vlasak-r...
Originál článku s recepturou ČSN na pařížský salát
www.jaktak.cz/jak-udelat-parizsky-salat-podle-puvodni...
Jsou tam i jiné původní receptury: feferonkový, pochoutkový... Takže se na ně podívejte, opište si je, ale s vědomím, že se obsah webu Jaktak.cz je chráněn zákony o duševním vlastnictvím. Děkuji.
jezzina
www.kimlo.szm.com/salaty/salatyrozne/vlassky.htm...
, a ten váš web jaktak.cz vidím dnes prvý krát, recept mám z knihy receptúr verejného stravovania, nikde tam nieje zmienka o duševnom vlastníctve.
ad1. ten dokument je v .docx, nie .pdf...
ad2. pridal som ho ja.
ad3. nikde na stranke jaktak nemate ani cecko v kruzku, ani erko v kruzku.
ad4. Vase vyhlasenie "Nabízíme recept na vlašský salát, který se skoro vyvažuje zlatem." atd...., ktore niekto proste skopiroval a vlozil do Word dokumentu, mate patentovane?
ad5. tento email mi prisiel od znameho a v adresnom riadku bolo dalsich 15 mailovych adries - preco neplacete aj tam?
Internet je verejne miesto - cokolvek nan zavesite, moze ktokolvek stiahnut domov. A ako grafik si dovolim tvrdit, ze mozete mat vo fotke aj 1000 ochrannych prvkov /vodoznak, metadata a neviem co este/ a vsetko sa da odstranit.