Diskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 200 najnovší komentár dnes 00:21
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 200 najnovší komentár dnes 00:21
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 181 najnovší komentár dnes 00:21
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
Tradičný zákusok: Kvetka Horváthová pečie na sviatky klasiku. Vyskúšajte jej rodinný recept na Opitého Izidora
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
TOP rebríčky: Tri dobroty z jedného cesta, šťavnatý granadír aj bravčové výpečky. Nenechajte si ujsť najlepšie marcové recepty
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
1drv.ms/1u0Sbd7...
Nabízíme socialistický recept na vlašský salát, který se skoro vyvažuje zlatem. Recept na vlašský salát, jak jej pamětníci znali ze „socialistických“ výroben studených lahůdek. Na přípravě tradičního vlašáku vůbec nic není. Chce to pouze jedno -kvalitní suroviny, a přesnou recepturu ! Co je tedy
potřeba?
Pozor: suroviny jsou na výsledných 10 kilogramů salátu !!!
1. Brambory 3500 g
2. Salám šunkový 2280 g
3. Okurky sterilizované 900 g
4. Hrášek sterilizovaný bez nálevu 200 g
5. Celer kořenový 320 g
6. Mrkev 480 g
7. Hořčice plnotučná 200 g
8. Pepř mletý 5 g
9. Ocet 150 g
10.Worcester 50 g
11.Majonéza 2000 g
12. Cukr krupice 100 g
13.Sůl 100 g
mozem len odporucit
:-)
Brambory 1610 g
salám pro výrobu salátú 2090
Okurky konzervované 1620
Majonéza 2000
Zelený hrášek bez nálevu 500
Celer kořenový 400
Mrkev 400
Hořčice 200
Cukr krupice 100
Bílky vařené 720
Pepř mletý 10
Ocet 80
Worcester 80
Súl 80
Cibule 340
váha jednotlivých ingrediencií je už v čistej váhe
Pařížský salám 3990g
okurky konzervované 1800
Majonéza 3000
Zelený hrášek steril. 600
Cibule 255
Hořčice 200
Ocet 50
Cukr 100
Worcestr 80
Pepř mletý 5
Súl 100
Prepočet na 10 kg, krájané na nudličky
Tento raz už by to malo byť správne.
Ospravedlňujem sa
ulozto.sk/xz4cdony/jak-udelat-pravy-socialisticky...
Ak máš ponorný mixér, tak nič jednoduchšie neexistuje. Zatiaľ sa vždy na 100% vydarila a hotová je raz-dva :-) Tak nech sa vydarí aj tebe
Vlašák bol inak dobrý a doma veľmi chutil, vraj je naozaj podobný tomu socialistickému, hoci nie úplne identický. Ja si myslím, že to robí práve tá šunková saláma. Ako mám vedieť, ktorá je tej správnej socialistickej chuti a kvality? :-) Takže ešte by sa hodil recept aj na ňu :-)
Každopádne @meg ďakujem pekne za tento recept na vlašský šalát!
www.jaktak.cz/jak-udelat-vlassky-salat-pravy-vlasak-r...
Originál článku s recepturou ČSN na pařížský salát
www.jaktak.cz/jak-udelat-parizsky-salat-podle-puvodni...
Jsou tam i jiné původní receptury: feferonkový, pochoutkový... Takže se na ně podívejte, opište si je, ale s vědomím, že se obsah webu Jaktak.cz je chráněn zákony o duševním vlastnictvím. Děkuji.
jezzina
www.kimlo.szm.com/salaty/salatyrozne/vlassky.htm...
, a ten váš web jaktak.cz vidím dnes prvý krát, recept mám z knihy receptúr verejného stravovania, nikde tam nieje zmienka o duševnom vlastníctve.
ad1. ten dokument je v .docx, nie .pdf...
ad2. pridal som ho ja.
ad3. nikde na stranke jaktak nemate ani cecko v kruzku, ani erko v kruzku.
ad4. Vase vyhlasenie "Nabízíme recept na vlašský salát, který se skoro vyvažuje zlatem." atd...., ktore niekto proste skopiroval a vlozil do Word dokumentu, mate patentovane?
ad5. tento email mi prisiel od znameho a v adresnom riadku bolo dalsich 15 mailovych adries - preco neplacete aj tam?
Internet je verejne miesto - cokolvek nan zavesite, moze ktokolvek stiahnut domov. A ako grafik si dovolim tvrdit, ze mozete mat vo fotke aj 1000 ochrannych prvkov /vodoznak, metadata a neviem co este/ a vsetko sa da odstranit.