Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 12 najnovší komentár teraz
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 723 najnovší komentár dnes 11:16
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 12 najnovší komentár teraz
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 723 najnovší komentár dnes 11:16
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 383 najnovší komentár dnes 11:16
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 12 najnovší komentár teraz
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 1 najnovší komentár 23. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Bublanina s čerstvými jahodami
-
Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou +fotopostup
-
Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou +fotopostup
-
Vláčny žihľavovo-orechový koláčik s citrónovou polevou +video
-
Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami +fotopostup
-
Minislimáčiky s olivami
-
Balkánsky plameň +fotopostup
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Avokádové krekry VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Gnocchi z cottage syra VIDEO
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
-
Nebude to nuda: 12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Koláč, torta aj ovocné knedličky: Má vaše pečivo to najlepšie za sebou? 12 receptov na sladké dobroty, v ktorých ho môžete zužitkovať
-
Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
varecha.pravda.sk/diskusie/kminka/599-forum.html...
1 l alkoholu, 3-4 lyzice Rasce, 500 g cukru
Do flasky na na liter alkoholu daj niekoľko lyžíc rasce a nechaj vsetko stat na slniecku asi 10 dní.
z 500 g cukru par lyziciek vody si uvar cukrovy sirup a pridaj do flase s alkoholom a rascou. Pomiesaj dobre a nechaj postat este niekolko hodín, ak nevydrzis 3-5 hodin, aby sa chute dobre prelezali a spojili.
Potom napln cistu falsu a stople pouzi korkovy!
a teraz moze zacat lahodna slopanica vhodna iba v stamperlikoch... podotykam, ze cim dlhsie bude stat, tym je lahodnejsi.
2/ recept a pravdepodbne ten original volaju aj
"Rusky Allasch-K MMEL"
Potrebujes: 2 kg cukru, 50 g glukózy, 6-10 kvapiek aníz esencia , 5 litrov alkoholu (okolo 50%)
Cukor zmiesas s glukozou a uvaris sirup na nit. Potom to sa naleje do alkoholu, pridame aníz poriadne potrasieme flasou a v prípade potreby este prefiltruje do cistej flase. Pouzijeme korok stopel!
Tento original liqueur vraj pochadza z okolia Rigy. Lotyssko sa hrdi touto ojedinelou specialitou. Vsetko dostupne tam rastlo na poliach. Rasca sa vysieva neustale a neviem ci sa dokonca prave pri jeho vyrobe nejedna o tento iny druh rasce, ktory sa vola "CUMIN" lebo prave tento sa pouziva hodne prave v azijskych jedlach.
skus v malom mnozstve ci je to ono co hladas.
Na internete som si našiel že pôvod likéru je z dediny Allasch pri Lotyšskom hlavnom meste Riga.
Okrem rasce tam vraj dávali aj koriander a aníz pokiaľ som si to dobre zapamätal.
70 g kmínu nahrubo rozdrvíme, vysypeme do 1/4 litra čistého liehu, fľašu dobre uzavrieme a necháme týždeň stáť.
500 g cukru povaríme v 1 litri vody na slabú niť.
Lieh s kmínom necháme prekvapkať pijavým papierom, potom čistú tekutinu nalejeme do pripraveného studeného cukru. Pridáme ešte 1/4 litra dobrého čistého liehu, zamiešame, nalejeme do fliaš, ktoré zazátkujeme a zapečatíme.
Čo presne znamená:
500 g cukru povaríme v 1 litri vody na slabú niť.
Znamená to urobiť cukrový roztok? Nerozumiem čo znamená ,,na slabú niť,,
Ďakujem za odpoveď a za recept na likér!
honestka, 27. júna 2010 o 16:47
pri vareni cukru je dolezite sirup varit na 2 rozne stupne, najprv na tkzv. "slabu nit" a potom troska dlhsie na "gulicku;, (aby bol tmavsi) a tak dostane tur. med dobru konzistenciu.
Inak som to nevidel nikde v obchode a aj som sa bál že aj keby som niekde našiel kmínku tak by to bola nejaká s umelými esenciami, farbivami a aromámi.