Rôzne

Pestovanie zázvoru.

mariaklara - fotkamariaklara, 3. mája 2011

Chcem sa len spýtať, či niekto z vás doma pestuje zázvor, aké s tým máte skúsenosti ?

@zareaguj


Diskusia k téme

dorisa
@mariaklara , to, že sa dá zazvor doma pestovať som sa na nete dočítala dávno. Zasadila som do črepníka a za cca 3 mesiace nenarastol skoro nič, je zo zeme tak na 2cm. Tak som ho asi pred tyždňom zasadila na záhradku a budem ho sledovať. Treba zasadiť kusok s očkom.
marianna76
ja som ho mala zasadený v čase, keď pri nás nablízku ešte nebolo tesco a nemala som možnosť si ho kupovať. Rástol mi na okne v hrantíku plytkom a rástli také výhonky ako tráva... ale teraz je mi lepšie si kúsok kúpiť a keď minieme zas, teraz ho je dosť aj u nás...
jamarlen
podobne ako marianna ho pestujem aj ja, z kúska, ktorý má očko...keď koreň dorastie, očistený nakrájam na veľkosť, akú potrebujem pri varení a dám zamraziť - najprv rozložený, potom zosypem do vrecúška... pestujem aj citrónovú trávu, zo semienok z obchodu. určite je to nechemizované. tak dobrú úrodu!
altyn
@mariaklara je to sranda, no ja som si raz tiež zasadil kúsok, aj vyrástol a celé leto vydržal, no potom to uschlo a ja som všetko vyhodil. Teda hlinu a zrejme aj zázvor. :-))) Ja som si totiž myslel že keď vrch uschol, tak ani spodok nebude v poriadku... A možno som tam mal krásny kus... Som začínajúci "farmár" a učím sa aj na vlastných chybách. Ale "vrch" to má zaujímavý a celkom pekný... :-)))
anajben
moja prvá skúsenosť zo zázvorom bola keď som varila čaj...jój, aby bol dobrý a hlavne silný tak som ho nastrúhala až dosť, A potom sa už nedal ani piť. Ale to bolo zo zázvoru čo som kupila. Keď čítam že sa dá pestovať tak to určite vyskúšam. Na tejto stránke nie som registrovana dávno ale za všetky rady ďakujem.
bbbroskynka
Ja pestujem zázvor podľa linku, ktorý uviedla pani dorisa. Narástol mi do výšky 90 cm a je stále pekný zelený. Uvidím, čo z neho nakoniec bude. Len keby som vedela, koľko mesiacov mu to bude trvať, kým začne schnúť, zaberá mi totiž dosť veľký črepník, ktorý by som chcela využiť na pestovanie niečoho iného :-)