Varenie

Kuracie prsia so syrom a brokolicou

estrella713 - bez fotkyestrella713, 1. augusta 2013

Nevie niekto, ako pripravovať tieto kuracie prsia? Skúšala som len prsia uvarené a potom zapečné so syrom na vrchu. Ale keď chcem prsia pripraviť takto: prsia na nich syr a na tom brokolica a celé to preložené? ... len to takto pripravím a dám zapiecť do rúry? .. alebo aké máte s týmto skúsenosti, alebo nápady?

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Plátky pŕs ( neklepané) si opeč, ale predtým si ich ochuť, brokolicu daj na pár min. na paru alebo do vody obvariť, vymaslov si zapekaciu nádobu, daj na spodok prsia, na to rozlož brokolicu v menších ružičkách a zasyp to syrom - strúhaným, alebo plátkami, prípadne to ešte polej sladkou smotanou a daj zapiecť. Ale dá sa aj inak, snáď ti tu poradia.
estrella713
ďakujem .. ale ja som našla všelijaké varianty, len nie ten, čo chcem a potrebujem. ten syr a brokolicu chcem mať dnu v prsiach, a len jednoduché zapečené... našla som také, ale v cestíčku a vyprážené...
hubata
Ale @estrella713 - veď ich nevypraž.... Nestrielaš si ty v tejto horúčave z nás hehe?
Presne tak ako si napísala: syr a posekanú brokolicu ochutíš, naplníš plnkou kuracie prsia a dáš zapiecť. Ja by som to však radšej udusila na panvici, lebo prsia len takto zapečené budú suché. Môžeš ich poliať smotanou na varenie, navrch dať plátok slaninky, prípadne syra ale i tak to bude suché. Možno na panvici udusené by to bolo asi chutnejšie.....
rulik
prsia rozrež cez stred ale nedorež, roztvor ako knihu, potom zľahka naklep a môžeš plniť čím len chceš a po preložení(zavretí) zase môžeš posypať čím chceš
evanaaa
No, zle som radila, ale nie je písané, že mali byť tie prsia plnené, bola by som inak poradila.
sovka62
Teda, @hubat á, nebola si náhodou s nami tri týždne v Brusne? Lebo kuracie plnené prsia, niekdy brokolicou, inokedy mrkvou, niekedy špenátom, aj hrach som v nich tuším videla, boli skoro denne buď na obed alebo na večeru a boli tuhé ako pneumatika. Nedali sa ani krájať, nie to ešte žuť.
tinca
@sovka62 ja som si ich tiež užila v Brusne, ale pre @estrella713 , ja by som urobila z prs kapsu, plnku urobila tak,že naparím brokolicu, nasekám zmiešam so strúhaným syrom, dochutím koreninami, obalím v hlad.múke a z každej strany na panvici opiecť. No a k tomu zemiakovo-brokolicové pyré a mňamka je na svete.
hubata
Nie @sovka62 , v robote som spomínala na zlatý socializmus a povinnosť pracovníka čerpať dovolenku najmenej 2 týždne v kuse aby sa zotavil .....
Myslím že pečené kuracie prsia či už bez plnky alebo s hocijakou plnkou musia byť tuhé, suché. Asi namiesto kuracích pŕs by som dala bravčové mäso aj keď mi zasa bravčovina s brokolicou nepasuje chuťovo a vôňou.
viera1
Ja robievam takto - plátky mäsa opečiem na panvici,dám brokolicu,posypem sušeným cesnakom a zakryjem syrom.A na pár sekúnd do mikrovlnky.Takto robím aj so špargľou (bez cesnaku).Je to rýchlovka a veľmi chutná.