Rôzne

Admin

mima78sered - bez fotkymima78sered, 8. marca 2013

vazeny admin Sona Babcova...to ci bude skritizovany moj
prispevok,by vam nemalo robit hlavu.kazdy nejako zacina a ak tu
chcete mat iba dokonale vytvory,tak nestojite za moje
vsimnutie....prajem pekne MDž

@zareaguj


Diskusia k téme

michsamant
Tak asi chcela vyhoviet "sefkucharom" na Vareche, ze prilis jednoduche recepty by sa nemali zverejnovat. Potom rob nieco spravne, ked kazdy chce nieco ine....
dorenika
co je prilis jednoduchy recept?toast z maslom?alebo co?pretoze ked sme nechali mojho brata prvy raz doma tak si chcel uvarit parky a nevedel kolko a tak hladal na nete a nakoniec ich varil 20min ze pre istotu :D takze nieje odveci napisat aj jednoduche veci :)
gordonko
povedal by som , že ,,ludská ,, blbosť je neomedzená ,alebo ako sme hovorili na vojne ,, iniciativní blb je horší ,ako neutronová bomba,,
elixir
Podľa mňa je problém v tom, že redakcia aj vývojári Varechy sa snažia vyhovieť každému. Veď aj keď chcú predstaviť niečo nové, pýtajú sa tu ľudí. Lenže už z princípu, sme tu tak rôzni ľudia, že sa nikdy všetci nezhodnú na jednom názore.

Som prekvapená, že sa tu do všetkého vstupuje zo strany tvorcov webu tak osobne. Iné stránky, kde som bola niekedy registrovaná, väčšinou neriešia, čo kto chce, ak sa im zdá zmena správna, tak ju proste spravia. Takisto, po registrácii sa na užívateľa vysype množstvo pravidiel, a to aké prísne sú, stanovuje aj kvalitu webu. Tu na Vareche som také niečo nepostrehla, je to tu občas veľmi chaotické...

Admin by nemal písať "Tvoj recept nezverejníme, lebo je príliš jednoduchý a ľudia sa Ti budú smiať a kritizovať Ťa", ale mal by mať nejaký valídny dôvod, ktorý platí pre každého a nie každý deň inak, podľa toho, čo v ten deň ten či onen užívateľ napíše či vysmeje...

Ale týmto nechcem viniť adminov, len poukázať na nedostatok nejakých pravidiel.
Pri existencii pravidiel filtrovanie toho, čo sa deje na stránke, nestojí na názoroch a posmeškoch užívateľov, ale na základe zákroku admina. Ak to je inak, vždy sa nájde niekto, kto je s výsledkom spokojný a niekto, kto nadáva a potom sú tu hádky... zas a znova.
margaretka28
@elixir , máš pravdu. Aj moja babka vždy zvykla vravievať: "Neni ten, čo by vyhovel všem" a tak je to so všetkým a všade, točí sa to tu o tom istom už niekoľko mesiacov a stále dookola.:-) Pekný deň všetkým.
soncya
14. februára uplynul rok, čo som zaregistrovaná na Vareche. Okrem toho, že v tento deň nás navštívili hackeri a spôsobili tu chaos, mám pocit, akoby tu ten chaos stále "rotoval" vzduchom. zažili sme každý za svoje recepty pochvaly aj hanu, ale nikdy, prízvukujem nikdy! sa do toho admin priamo nezamontoval. vždy sme si to nejako, viac, či menej ukočírovali sami. ale veľa vecí sa tu zmenilo, to je pravda. mnoho dobrých varecháčov, a varecháčok odišlo, alebo prestalo uverejňovať recepty, nové recepty vždy schytajú v prvom rade hanu, sú tu ľudia, ktorí majú snáď svoj súkromná vyhľadávač na "zakázané" potraviny a orientujú sa vyslovene na buzeráciu. nechápem, načo sa vytvoril chlievik tajné správy, keď si poniektorí vybavujú posmešky verejne, a otravujú ostatných. asi by to nebolo také "srandovné" keby sme to nevideli všetci! nie som proti komunikácii, ale už toho je priveľa. Sme unavení, či čo sa deje?
tomas
Asi ľuďom vadí, že admini reagujú a snažia sa odpisovať všetkým. Nie je problém nahradiť to plne automatizovanými hláškami. Asi to bude lepšie.
radost
@margaretka28
i ja to poznám:=není na svete človek ten-co by se líbil lidem všem...=má to byť v češtine-no nezvládam to napísať...
alebo:
ak chceš mať svet bez problémov-zbav sa ľudí...:-))
@tomas-vy si určite tvrdo základné pravidlá..a nezohľadnujte každý detail..bo to proste N-E-J-D-E...:-))
daniella9
Ja to vidím tak, že tu na vareche sú aj takí ľudia, ktorí nevedia komunikovať, a to je možno aj ten najväčší nešvár, ktorí tu je:-(. Obzvlášť v takých situáciách, ked sa rozoberá kritika ich receptov, ich gramatických chýb, spôsob, akým je recept naservírovaný na foto apod... Všimla som si už viackrát, že niektorí ľudia reagujú útokom, ked niekto nemá pozitívny názor na ich výtvor. Ja beriem, že im ten pokrm chutí a doma sú za to chválení, ale toto je verejná stránka, kde idú ,,s kožou na trh', a preto musia rátať aj s negatívnymi názormi, nielen s pochvalami. Taktiež sa tu prezentujú aj písomne, a reakcie na písomný prejav preto nie sú nič nezvyčajné.
Zaráža ma najmä spôsob reakcie, t. j. agresívna - veľké písmená, výkričníky a spôsob vyjadrovania taký, že ,,mám na háku' apod.
Neviem, čím to je, že sú ľudia takí hákliví na kritiku a majú problém priznať, že majú niekde chybu a uznať názor iných. Ved negatívna kritika neznamená, že jej autor je voči nám zaujatí a neznáša nás alebo čo... Ked sa na to pozriem z iného uhla pohľadu, tak vidím to, že sa takto dá začať zaujímavá debata a môžeme inteligentne obhajovať svoje názory:-) A to bez zbytočných nahnevaných diskusií:-)
Takže ubrať z toho negativizmu a deň bude hned krajší:-)
evusik
mali by byť presne stanovené pravidlá, čo sa môže a čo nie... admin by mal mať predovšetkým autoritu a nadhľad... ak povie, že niekto porušil pravidlá tak o tom nedebatovať, ľudia si veľmi rýchlo zvyknú ak budú pravidlá platiť pre všetkých a rovnako... všade to tak platí...
v podstate by malo platiť:
Pravidlo č.1 admin má vždy pravdu
Pravidlo č.2 ak nemá admin pravdu platí pravidlo č.1
inak tu na Vareche nebude poriadok nikdy :-)
evanaaa
Mňa by ale zaujímalo, čo konkrétne mala na mysli novoregostrovaná @mima78sered , mám dojem, že diskusia je možno mimo , ale aj tak je to diskusia. Nedávno som spomínala, že ak niekto potrebuje v niečom poradiť (a píšem to znovu už po x krát), zaregistruje sa na Vareche, dá sem dotaz, alebo požiada o radu, poradí sa mu, a dotyčný sa viac neozve, nepoďakuje....tak ani nevieme, či sme pomohli. Malo by tu byť nejaké pravidlo - kto sa zaregistruje, mal by tu nejaký čas ( rok...) aj vydržať.
elpedro
@tomas vziadnom prípade stroj! Človek je len človek. Vďaka tomu ma varecha ľudsky rozmer. Ja som síce este nic nepridal, ale poctivo čítam
ericka
Som tu zaregistrovaná síce len pár mesiacov,ale napíšem pravdu,že žasnem,nad toľkým osočovaním a nevraživosťou,ktorá tu momentálne vládne.Človek,aby sa bál napísať svoj názor,urobiť nejakú hrúbku,nedajbože zabudnúť na čiarku vo vete a nie to ešte uverejniť nejaký recept,ktorý niekomu neni po chuti!Som z toho všetkého naozaj znechutená,veď človek sa tu chce v prvom rade odreagovaťod denných starostí a problémov,ktoré určite má väčšina z nás a nie ubližovaťsi navzájom a viesť žabomyšie vojny o ničom!Mali by sme sa vedieťvzájomne rešpektovať,veď každý z nás je iný, jedinečný..No napriek tomu verím,že väčšina z varecháčov je skvelá ! A medzi nich určite patria aj @radost ,@arasidka ,@hltavec , ktorí také vyhrotené situácie vedia vždy veršíkmi , s úsmevom a hlavne s nadhľadom odľahčiť.... Ďakujem!
marianne
Ja som jedna z tych,co vyhladavaju praaaave jednoduche recepty,takze sem s nimi:-)
bubaya
Admin má pravdu. Ja som si ten recept pozrela, ale to naozaj nie je recept, a už vôbec nie jednoduchý. Upeč korpus - ale ako a z čoho, urob marcipán - cipána, ako sa to robí, uvar plnku z pytlíku - môže byť aj hrášková so slaninkou??? Načo je komu recept, ku ktorému si musí celý technologický postup hľadať v troch ďalších receptoch??? Keď sa chcela autorka pochváliť svojim výtvorom, mala ho pridať do diskusie, alebo zážitkov, bola by zožala standing ovation, lebo torta vyzerá naozaj dobre. Recept už menej.
tiginko
dnes som prišla na to, prečo fajn varecháči odchádzajú. Presne kvôli žabomyším vojnám, ktoré spomína @ericka.Varech áčky, ktoré som si doteraz vážila kvôli ich perfektnému kuchárskemu umeniu, sú jednoducho perfekcionistky aj v bežnom živote a nevedia sa povzniesť nad obyčajné ľudské slabosti. Jednej vadí gramatika, druhej vtip, tretej prístup adminov, štvrtej kritika. Všetko vám vadí...a preto tu nie je pohoda. Stále tu niečo komplikovane rozoberáte, až kým sa v tom netopíte. Neviete brať život s humorom a nadhľadom a beriete túto stránku až príliš vážne.Toto nie je blog na profesionálnej úrovni. Také spravujete niekoľkí z vás a klobúk dole pred tým, čo všetko dokážete a ako to viete fantasticky podať. Ja tieto blogy len z úctou sledujem a čítam a skláňam sa pred vašim umením predviesť vaše kuchárske umenie a znalosti. Len škoda, že nevidíte rozdiel medzi jednotlivými webovými stránkami. Dnes sa takým ako vy definitívne podarilo vyštvať jedného netradičného prispievateľa. Gratulujem. Ja sa tu budem naďalej príjemne baviť, kým vy sa tu budete rozčulovať, urážať, napomínať a sekírovať. A hlavne budem naďalej čerpať inšpiráciu z niektorých ohromne dobrých receptov, aj vás, úzkoprsých a skostnatelých prispievateľov. Je super, že vás tu mám, moja kuchyňa sa touto stránkou nesmierne obohatila a moja dcéra vyhlásila, že už upustila od zámeru dať ma na staré kolená do útulku, keď tak fantastcky varím, najmä pomocou Varechy (just joke)...A maximálne súhlasím s názorom @evusik : admin urobí najlepšie, keď si nás nebude všímať, lebo sa z nás zblázni a radšej sa bude starať len o kvalitu uverejňovaných receptov a o to, aby sa eliminovali vulgárnosti a nechutnosti. Je to plne v ich kompetencii a nemal by sa dať nami toľko manipulovať. Howgh!
tiginko
vieš @ancicka , aj ja súhlasím s tebou čo sa týka tohto receptu. Ono ale pre každého znamená kvalitný recept niečo iné. Niekto už má vyššie nároky a niekto je rád, že vôbec niečo navarí. Dovolila som si ozvať sa na recept  varecha.pravda.sk/recepty/prvy-jarny-salatik/37868-recept...
, ktorý je podľa mňa len nakrájaním zeleniny a nie receptom . A bola som zvozená, že tomu nerozumiem. Takže posudzovanie receptu je veľmi subjektívne. Tak si skúsim na to zvyknúť, ale tak isto prosím ostatných, aby si skúsili zvyknúť na to, že aj ja mám právo sa vyjadriť, kedže admini nám umožnili komentovať. Ale ak narážaš @ancicka na to, že admini mali recept stopnúť, tak s tým nesúhlasím. Každý autor nech si pred ľuďmi skúsi obhájiť svoj recept. Buď bude dobrý a bude mať úspech, alebo je trápny a potom si to chudák "vyžerie". Možno je to len tvrdá výchova ľudí ku kvalitnejšiemu vareniu. Účasť na tejto stránke je dobrovoľná, koho to tu nebaví a uráža, tak asi aj dobrovoľne odíde...
ankabanka
ako dobre pri recepte radis ancicka.
Ved tu je receptov na torty a piskoty neurekom a asi sa predpoklada, ze kazdy ho uz snad vie upiect, uvarit pudingacovu plnku, urobit si z tuctovych receptov potah z marshamalows, kupit si zehlicku v cukrovinarskych pomockach, pretoze nie kazdy s nou zehli doma.
Poradit moze aj cukrarka mimka, ak nie hned vam da patricne najavo co si o tom mysli.
Ak aj to sklame, ved je tu YT a najde sa tam vsetko ako sa to robi :-)

veru hruza, ake "uzasne" recepty sem v poslednych mesiacoch pribudaju celkove a potom sa divite, ze vela ludi sa radsej zdrzi kdeakych kopirovaciek a radsej len komentuju?
kuchticka
Tak co VARECHACI - budeme sa hadat, bavit, alebo varit???
Nie je mi mile taketo zbytocne dohadovacky, urazanie sa pre hluposti.
Volakedy tu bolo vela srandy a hrba dobrych receptov, spokojeni varechaci a usmevy :-)))
Nechajme kazdeho "vydychat" nech je tu uz mier, dobra nalada a tie usmevy :-)))
tornadolue
@tiginko "Jednej vadí gramatika, druhej vtip, tretej prístup adminov, štvrtej kritika." Podľa teba sa ľudia nevedia nad nič povzniesť. A čo vadí tebe? Jednoduché recepty? "Nedôstojné" suroviny? Úzkoprsí ľudia? Nevieš sa nad to povzniesť? Keď som sem začala pred dvoma rokmi chodiť, zabávala som sa dosť. Pod receptami, ktoré sa mi páčili, komunikovala som s ľuďmi, ktorí mi boli sympatickí a predstav si, aj vtipné komenty sme si tam vymieňali. Ale neliezla som do receptov, ktoré sa mi nepáčili, aby som tam pridávala smajlíkov. Pre mňa za mňa, rob si, čo chceš, len tu potom nemoralizuj... hlavne keď ti to vadí na ostatných.
evusik
Varecha je už tak obsiahla, je tu toľko ľudí a obrovské množstvo receptov, že bez pravidiel sa nezaobídeme... ja som zato aby sa uverejňovali všetky recepty, aj také ako hore výš kritizovaný recept na tortu... veď skúsená kuchárka častokrát hľadá iba inšpiráciu a neskúsená si musí nájsť nejaký jednoduchý, polopatistický recept... mala by tu byť taká všehochuť, nech si každý vyberie čo mu vyhovuje...
samozrejme každý kto uverejní recept musí rátať aj s kritikou ale to sa nedá nikomu rozkázať takže sa musíme zmieriť s tým, že zvady o pravopise, o názve, o surovinách a pod. tu budú... kto chce nech sa háda, kto chce to prejde mlčaním... a na druhej strane, rozumný človek si z kritiky zoberie ponaučenie a druhý krát sa vyvaruje chýb, veď učíme sa celý život...
a keď sme pri tých pravidlách, admini by mali automaticky vylúčiť recepty okopírované, ukradnuté a malo by platiť 3x a dosť, potom nemilosrdne vyhodiť z Varechy...
tiginko
@tornadolue ty si ma vôbec nepochopila: ja nemoralizujem, ja hovorím o VAŠOM moralizovaní. Ja z tejto stránky čerpám inšpirácie a bavím sa. A keď sa stále chceš točiť okolo mojich smajlíkov, tak ti ich vysvetlím ešte raz, lebo pri Tofuburgri som to už raz vysvetlila: dávam smajlíka, keď sa mi niečo páči, alebo je to smiešne, hovorím o komentároch. Nie kvôli zosmiešňovaniu receptu. Keď to nevieš pochopiť, tak si ma jednoducho nevšímaj...
tornadolue
@tiginko a kde som ja moralizovala? Chápem, dala si smajlíka, lebo si sa smiala na komentári ďalšieho užívateľa, ktorý zosmiešňoval recept. Ja väčšinou všetko prejdem mlčaním a nevšímam si to. Ani gramatiku užívateľov, ako učiteľka slovenčiny sa dosť naopravujem v práci, prejdem mlčaním aj posmešky pod receptami (ak si si všimla, ani pri tofuburgeri som najskôr nereagovala). A chápem aj to, že sa chceš baviť, ja sa tiež veľmi rada bavím a je tu kopa ľudí, ktorí sa tiež radi bavia, spoznala som ich na Vareche a som s nimi v kontakte aj mimo Varechy... ale keď už nejaký spôsob zábavy ľudí začne urážať, asi je niekde chyba. Tvoj názor, je že v nich. Oni si zase myslia, že v tebe.
enge149
súhlasím s tými,čo sú už na Vareche dlhšie skoro od začiatku,bolo to lepšie a nemali sme tak veľa kritiky,nechajme každému slobodu písania aj konania,pokiaľ to neporuší pravidlá"admina"my čo už máme za sebou veľa varenia aj pečenia si tento jednoduchý rcp.nevšímame s kritikou,je to jednoduché a rýchle a to je všetko..nie všetci vedia písať technologický postup varenia aj pečenia,to sú iba odborníci na výživu,čo sme to študovali,tak prosím,"ži a nechaj žiť"a pozitívne myslenie do všetkého aj jednoduchého aj zložitého varenia,pečenia aj každého všedného či slávnostného dňa prajem všetkým "varecháčom aj administrátorom"..
evanaaa
Ja súhlasím s @enge149 , k receptu som dala komentár a v ňom vyjadrila svoj názor, len zhrniem: medzi tými tisíckami receptov sa jeden takýto stratí, a aj preň sa miesto nájde. Niekomu sa možno zíde......
milad
Ja sa len bojím dňa, kedy aj tu na Vareche budem musieť prelistovať 1500 strán s receptami pre inšpiráciu, nie s postupom. Nedopusťme to!
mojack
milad- suhlasim s tebou..už teraz je problém hľadať recept pre inšpiraciu podľa názvu.
10 x názov iný a koláčik jeden...
francuzska1
mne sa varecha paci a paci sa mi aj to, ze admini si svoju pracu robia poctivo a neposielaju nejeke templety... su osobni, ludski, vzdavam im vdaku!!!! ludia respektujte ich, ak povedia, ze nieco nie je vhodne, zrejme to nebude vhodne!!! vsetkym varechacom a adminom prajem krasny vikend a nech maju kazdy den dovod na uprimny nefalsovany usmev;-))) vareniu zdar!!!!!
arasidka
jaj......... ludé moji, friško mi povecte, čo sa mi stalo! Ja tuto totok čítam, čítam, čítam a začalo ma ucho bolet!!!!Pravé - abych bola presná.
A tak tuho premýšlam / ešče že to neny tašká robota, lebo o temto čase sa narobit, neny nyšt moc!/, jestli sa to neprenéslo otálto do mojho ucha - teda tá energija s tejto debaty.
Neš sem to dočítala, uš sem aj zabudla, že o čo tu vlastne ide. Kónc jak na tem vršku nad Dunajem, no , friško mi povecte, jak sa tá velká búda volá ... no... no, čo tam tolko ludzí chodzí skoro každý den a ledvaj sa tam vyvyprávajú na plný céres!A šeckým ide též o "dobro veci". Opčas sa aj dohodnú, že toto alebo hento bude tak a punk-tunk, ale aj tak si to potom každý robí tak, jak to jemu vyhovuje.A zase majú o čem vyprávat, ket sa zase zejdu.
Já sa len usmívam, víte na čem? Že negdo napíše, že najprveč si upečeme korpus. A nenapíše s kolkých vajec a jak. Já sem neny nejaká velká pečárka, ale ten korpus bych vedzela napécit, lebo mi to pripadá také lachké, jak keby negdo napísal, že zebereme krumple, opucujeme ich, zalejeme s vodu, osolíme a varíme, dokád krumple nebudú uvarené.Inšé je, že negdo puscí hubu na špacír a "nandá nám to né moc kamarácky, to sa ja mne zle číta.
Nedávno sem narazila na dobrý recept, lúbil sa mi, ale jak to tá varecháčka napísala, nebolo mi néčo jasné, a tak sem jej dala doplnujúcu otásku, a o to ide - tak sa tvorí diskusija. A ten, čo to napísal , hnet ví, že to nenapísal dobre, odpoví a život ide dáleči.
A čo scem s tým povedzet? Ná, any moc teho neny, len asi tolkoto: Nygdo a nyšt neny dokonalý, direk jak v živoce.
Jéjda, šak mna prestalo ucho bolet!!! Že by to bolo z teho, že sem sa vykecala aj já??
P.S: A zajtra recepty nečítam, celý den sem enem na jabúčkach, nejakem banáne a na "dožráni" si dám pomaranč. Presnú gramáž nevím, to záleží od teho, jak ma bude hlad bit!
mima78sered
hlavne islo o to,ze akym sposobom to bolo podane...ved da sa napisat:panicenka doplnte si recept,lebo nevieme co a ako...tak ano zoberiem to v pohode...a negativne ohlasy?s tym pocitam,lebo neda sa vyhoviet kazdemu,ved kazdy ma ine chute,ine napady,ine inspiracie...kazdy je sam sebou....ved sme tu dospeli ludia,tak sa tak chovajme a nie ako male deti...ja som tu nova,takze este neviem vsetko ako to tu chodi....DAKUJEM VSETKYM ZA POZITIVNE ALEBO NEGATIVNE REAKCIE...precitala som si ich vsetky...pekny vecer..
mariamka
:) nie som tu ani tyzden a uz sa tu kazdy s kazdym hada :).. ano je to v ludoch a vzdy bude, navrhujem lepsie osetrit stranku, zaviest kategorizaciu "Pre zaciatocnikov, "Jednoduchy", "Stredne narodny", "Pokrocily", prip. "Pre inspiraciu" apod. a aby sa dalii recepty hodnotit ako sa komu pacia a podla toho aj vyhladavat,, a nech sem kazdy da kludne to co chce,, trebars aj teplu vodu s cukrom :)
tiginko
nehovoríš zle @mariamka , to je celkom dobrý nápad s tou kategorizáciou. Mala by si tento návrh napísať redakcii. Problém bude potom už len v tom, aby si každý recept zaradil správne, ale to by mohli admini odkontrolovať
arasidka
pekné nedeľnajšie ránečko vám prajem.

A ja zase zvesela / dokád mi negdo náladu nepokazí !/ ,
@ mariamka , nie je to zlý nápad:
jednoduchý - dobre, lenže čo je jednoduché? Také domáce rezance pre začiatočníka sú hotové Himaláje! Upiecť korpus ako základ každej torty, aj to je dosť zložité, tak sa pýtam - ako sa to má deliť?A kto to bude deliť? Podľa toho, kto sa kedy zapísal do Varechy?
Alebo podľa toho, kto si je vedomý ako vie variť?
A zase bude dosť tých, ktorí sa ozvú, že to nie je recept hodný Strednonáročného varenia, či Náročného ... a bla bla bla....
Alebo?
Preboha, už prestaňte vymýšľať a komplikovať si život, lebo skončíme jak "tý sedláci u chlumce", mne to pripadá, ako keby si každý hneď prečítal každý recept akoby z povinnosti, mal za prvoradú úlohu si ho uložiť... ježišiiiii, veď nie sme ani v škole, ani výskumnom ústave ...................... halooooo, sme na Vareche, kde chodia ľudia s radosťou a voľne, a my ich tu gezujeme, obraciame na svoju vieru , kladieme im podmienky.
Strednonárodný - / neboj rozumím, že preklep/, ale predstavujem si Strednonárodniara - kurňa, vychádza mi to tam kdesi "Na Kráľovej holi", alebo tam okolo :)))
Pokročilý - brrrrrrr- nepekné slovo, nemám ho rada - pretože nemám rada niečo - čo je "už v pokročilom štádiu" :(

Furt len nové nápady a nápady, stále sa niečo zdokonaľuje a nálada medzi Varecháčmi je zo dňa na deň , prepáčte - na prd, keď nie na dva... ech.... prestaňte už mentorovať, ak sa vám nejaký recept nepáči, tak ho "ignorujte", každý taký varecháč zistí podľa diskusie, ako jeho recept zaujal, marinujeho...
kuchticka
@arasidka mila, ty vies vzdy rozohnat mraky na obzore. Ved take prkotiny by nemali rozumnych ludi rozostvat,. Moje kredo: nech kazdy hovori a robi co chce len NECH NESKODI-NEUBLIZUJE druhemu.

Obdivujem ako vydrzis cely den len na ovoci. Nech sa dari! :-))
arasidka
@ kuchtička , to vieš, včera som na tom ovocí nevydržala, ale vlýsledný efekt bol 7O Dkg dole - dnes ráno.
ericka
@ara šidka ,tak konečne si sa už dnes najedla!Kuracinka so zeleninou-skvelá voľba!Ale prečo si včera bola len na ovocí-žeby diétka?Veď tou sa má začínať predsa až v pondelok!Ja som zase na tom presne opačne,včera som mala na obed ražničí/ale len diétnu verziu, bez klobásky a slaninky/,no a dnes len to ovocie a jogurtíky,lebo zajtra idem na gastro,tak mi už ani nejak nechutí..Stiahnutý žalúdok,určite to poznáš !No ale dnes som bola kúpiť bôčiky a ide sa zase údiť,aby som mohla vyvárať aspoň mojim chlapom halušky a liptovské bryndzové pirohy so slaninkou....
arasidka
@ ericka , bolo to výborné, Gratinovaná zelenina, mäsko opečené -rýchlovka, jemne dochutené pred pečením, a nakoniec som si ho jemne potrela s Weisweingelee mit Chilly / my tomu hovoríme lekvár s chilly papričkami /, zloženie je aj z vína ryzlink,cukr, želír,jablkový epektin, kyselina citrónová.
To dodalo mäsku dobrú chuť a trošku bolo aj pikant.
Neviem presne, aký bol deň, keď som začala s diétou, ale trvá to už tretí mesiac.
Vzhľadom k skladbe jedla nie sme vôbec hladní, a to vďaka aj ovociu a zelenine. Všetci traja, čo spolu žijeme pod jednou strechou sme na rovnakej strave a vidno to aj na výsledkoch. No a keby som bola na seba jak ras, bolo by to ešte efektívnejšie. Chlapi majú lepšie výsledky, ja mám 11 kíl za ten čas dolu, a som presvedčená, že je to hlavne preto, že som upustila od raňajok s chlebom, či pečivom, obmedzila som ranné pitie mlieka, z ktorého mi nebolo najlepšie, hoci som ho úplne nevyradila z jedálnička.
Predstav si, že chlebník je prázdny, nemáme doma ani kúsok chlebíka, ani pečivo, a vôbec nám nechýba. Ak jeme chlieb ako prílohu pri dákom jedle, kúpime si čerstvý bochníček, ktorý je o malej hmotnosti a stačí nám pre všetkých troch.
Cítim sa výborne, prestala som mať pálenie žáhy, dokonca mi už nerobia roblémy ani menšie dávky na tanieri - jednoducho mi to stačí. Ako sa tu už písalo -" nenažrať sa do nažrania", ak dávku zješ, po pár minútach sa dostaví plnosť žalúdka.
No , odbočila som od danej témy, ale iba na vysvetlenie.
radost
@arasidka
tak já zírám..ani hubu nezavírám...:-))
šak naklonuj do mňa tvoju odhodlanosť..tých mínus 11 by bolo aj dosť..a to za tri mesiace? šak to je veľa..aj ja bych takú silnú byť chcela...nuž-ako chodím na VARECHU-tak nové pečiem..varím..pre potechu...asi tu pustím len oko nasýtiť..mala by som ala Arašidka byť..
pevná žena..tým stúpla by u môjho moja cena..bo ON stále rovnaký-jak pred desaťročiami môjho srdca šampion...on môže papať šetko-ten môj dedko...:-)))
arasidka
Nuž prišlo k zlomu,
všeličo viedlo k tomu.
Nebola to iba snaha "zhodiť",
lež fakt, že treba čosi robiť,
nie iba plniť zdnuka futrá,
lež vyčistiť sa riadne zvnútra.

Priznám sa ale úprimne,
nebol to nápad môj - to nie,
nápad bol z dielne Al Rašida:
"Kto chce, nech ku mne sa hneď pridá",
riekol tie slová raz zaránky,
keď z váhy zliezol - padli mu sánky:
" už dosť - stačí,
kto má to všetko so sebou vláčiť?"

Tak prišiel nápad zaránky -
- keď začali nám fašiangy.
Presnejšie - Na tri krále-
- a trvá dodnes, ešte stále.
radost
@arasidka
si hviezdou dnešného môjho večera...len toto bych chcela:požičaj mi Al Rašida na krátky čas..sľubujem..neskrivým mu ani vlas..len čo ma správne nakopne..len na tú chvíľu..ja..ja..nebudem mu inak robiť "milú"...:-))..a počnem život nový..!!..a to vd´aka tvojmu Al Rašidovi..!!!no-čo ty na to?..ťapneme si-moje zlato..?.vd´aka za radosť..:-)))))
arasidka
Jáj, veru , má milá,
čo by som bez neho sama robila?
Je pravda, je dobrý, pilný,
ale vúbec ne adaptabilný.




ericka
dievčatá @radost a @ara šidka , obdivujem Vás,že ste plné optimizmu a dodávate energiu aj na diaľku...
@ara šidka,ja som tiež schudla skoro 20kíl asi za pol roka,ale nebolo to vôbec úmyselne.. Teraz som v zime zo 3 kilá dostala naspäťa snažím sa byť stále v tej rovine.Dodržiavam šetriacu diétu,len jedna vec mi na mne vadí :sladkosti,ktorým len ťažko odolávam!
mima78sered
recept na piskotove cesto????nasla som ho na Vareche....recept na plnku????nasla som ju na Vareche.....recept na cukrikovy marcipan?????nasla som ho na Vareche......nuz a inspiraciu????tu som nasla vo vlastnej hlave......
buba29
prosím Vás,poradte mi neviem ako,ale zmizla mi celá moja KK,nemám tu nič. Ako to napravit?
redakcia
@Buba29 (24.4.2016 13:16)

Kucharska kniha (KK) by sa Vam mala obnovit takymto sposobom: Z Varecha.sk sa odhlaste a potom prihlaste pod Vasim prihlasovacim menom. V pripade, ze by sa Vasa KK neobnovila, napiste nam na redakcia@varecha.sk