Lifestylový magazín plný chutných receptov overených čitateľmi, šéfkuchármi, blogermi a redakciou

Mesačník Varecha

časopis, ktorý vám zachutí

Mesačník Varecha - september 2023
od utorka 22.8. v predaji

TÉMA ČASOPISU:

Jablkové sladkosti


September je obdobím veľkého zberu sladkého ovocia aj voňavých lesných húb, preto je Varecha opäť plná skvelých sezónnych receptov. Vyskladáte si z nich pestrofarebné menu a upečiete nadýchané koláče.

Jablká aj hrušky patria medzi najobľúbenejšie suroviny, s ktorými počas babieho leta vypekáme. V redakcii sme preto vytiahli naše recepty a pripravili obrátené, krehké a nadýchané koláče, bublaniny, ale aj výborné šaláty, či vyprážané chuťovky.

Aby nás neprepadla nostalgia za odchádzajúcim letom, zobrali sme si na pomoc aj našu milovanú čokoládu. Vytvorili z nej tortu, chrumkavé rezy s ovsenými vločkami, neodolateľné lievance, nákyp či donuty a hriešne šišky.

Pri nakrúcaní videoreceptov v TV Varecha sme mysleli na našich drobcov, ktorí sa po prázdninách vracajú do školy. Aby vykročili za novými vedomosťami s veľkou chuťou, uvarili a upiekli sme pre nich samé detské hity. Langoše bez pečenia, špagety s tuniakom, pučené zemiaky, ale aj krtkove mafiny či perfektný čučoriedkový koláč.

Náš obľúbený šéfkuchár Jardo Žídek má veľmi rád huby a preto nám napísal nielen svoj manuál, ako s nimi pracovať ako profesionál, ale pridal aj svoje obľúbené recepty.

Redaktorka Jarka opísala svoju cestu hľadania receptúry na výborný slivkový lekvár, ktorý chutí ako od jej milovanej babičky. Podľa jej postupu si ho môžete doma uvariť a vychutnať aj vy.

Náš kulinársky portál Varecha.sk už roky tvoria stovky prispievateľov, spomedzi nich zahviezdil v obľúbenej televíznej šou Jozef Lukáš alias Ďodo. Prečítajte si, ako mu účinkovanie v nej zmenilo život a vyskúšajte jeho obľúbené jesenné sladkosti. Slinky sa nám zbiehali na jeho dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom aj bezlepkovú makovú tortičku.

Výborné husté jesenné polievky zahrejú telo aj dušu. Spojili sme v nich jedinečné chute zeleniny, byliniek, korenín aj ovocia. Navyše sme k nim upiekli aj zaujímavé slané chuťovky. Vyberiete si radšej zemiakovú s hubami, paprikovú, tekvicovú, cviklovú alebo cícerovú?

Prečítajte si o tom, ako vznikol jeden z národných symbolov Francúzska, legendami opradený croissant.

Doprajte si s nami perfektnú divinu ochutenú voňavými bylinkami a hubami.

Vyberte sa spolu s nami do malebných Košíc a ochutnajte výborné východniarske špeciality.

241 top receptov a rád


Každé číslo má 100 strán iba za 2,89€

Predplatné

* Získajte ročné predplatné mesačníka Varecha
a získate aj tretiu kuchársku knihu prvej dámy slovenského herectva
Zdeny Studenkovej Aj varenie je umenie zadarmo ako darček k predplatnému.


Darček k predplatnému. Video: IKAR

TOPlist