Lifestylový magazín plný chutných receptov overených čitateľmi, šéfkuchármi, blogermi a redakciou

Mesačník Varecha

februárové číslo časopisu, ktorý vám zachutí

Mesačník Varecha - február 2023
od stredy 25.1. v predaji

TÉMA ČASOPISU:

Čokoládové dezerty


Najlepšie čokoládové dezerty ale aj romantické valentínske menu, výborné zimné jedlá aj úprimné rozhovory s našimi najlepšími šéfkuchármi prináša februárová Varecha.

Najkrajšie chvíle sú tie, ktoré prežívame s láskami svojho života. Preto sme na chladivý február pripravili poriadnu dávku sladkej, čokoládovej, vanilkovej ale aj korenistej romantiky pretavenej do výborných receptov. Určite nimi potešíte všetky labužnícke srdcia.

V redakcii milujeme čokoládu a piekli sme s ňou skvelé torty, keksíky, ba vyskúšali aj pralinky či božské brownies. K tomu nám skvelá cukrárka Jožka Zaukolcová prezradila aj svoje profesionálne tipy na dokonalú čokoládovú polevu. A navyše spolu s nami odhalíte príbeh najslávnejšej torty sveta, viedenskej Sacherky.

Pripravte si s nami štýlový francúzsky dezert Crème brûlée aj lahodný vanilkovo–čokoládový cheesecake s chrumkavou vrstvou. Na vrchu je tenučká vrstva cukru roztavená na karamelovú škrupinku. Keď do nej ťuknete lyžičkou, praskne a cesta k najjemnejšej vanilkovej slasti je voľná. Mňam.

Zahrejte sa počas chladných dní našimi výbornými polievkami plnými zeleniny aj lahodného syra či smotany. Marinovaná zelenina, teplé šaláty, lahodné netradičné pyré a kvalitné mäsko tvoria základ našich zimných jedál, ktoré sú v trendovom paleo štýle. Odskúšajte spolu s nami sladké zemiaky - bataty. Sú výživné, chutné a skvelé na prípravu vyberaných lahôdok. Vyskúšali sme v podstate všetky spôsoby ich úpravy a ani jeden nesklamal.

Ak ste sa rozhodli trochu odľahčiť jedálniček, zlepšiť figúru, náladu a vyhnať únavu, máme pre vás osvedčené rady trénerky Lucie Švaral aj naše výborné recepty na keksíky z ovsených vločiek aj semienok.

Tradične zima patrila aj zabíjačkovým špecialitám. Na tie najlepšie si zaspomínali redaktorka Jarka, ktorá odtajnila postup na prípravu skvelej škvarkovej nátierky. Šéfkuchár Marián Filo, ktorého jedlá si vychutnávali štátnici aj králi, pridal recepty na jaternicu aj tlačenku.

Televízny šéfkuchár Gabo Kocák porozprávalo tom, ako sa vypracoval na šéfkuchára, ktorého jedlá chutili svetovým hereckým hviezdam, ale aj o tom, akú daň si od neho vypýtal úspech a prezradil recept na svoje najobľúbenejšie koláčiky.

Najlepšia slovenská šéfkuchárka Zuzana Sisáková vo svojom príbehu priznáva, aké náročné je presadiť sa v mužskom svete špičkovej gastronómie. Úprimne porozprávala o tom, ako sa musela vzdať svojho sna o lietaní a stala sa šťastnou maminou.

Perfektne pripravený a presne podľa vášho želania prepečený steak z hovädzej roštenky je umenie, ktoré spolu s nami zvládnete. Skombinovali sme k nemu aj vynikajúce ľahučké prílohy a neodolateľné domáce omáčky.

V našej škole pečenia sa spolu s nami pustíte do prípravy domáceho odpaľovaného cesta. Upečieme z neho obľúbené karamelové veterníky, trendové profiterolky aj luxusné eklérky.

219 top receptov a rád


Každé číslo má 100 strán iba za 2,89€

Predplatné

* Získajte ročné predplatné mesačníka Varecha aj s darčekovým balením Davídkovo koření v hodnote 25 eur. Darček k predplatnému vám bude odoslaný vydavateľstvom po úhrade predplatného do 30 dní.

Davídkovo koření
Darček k predplatnému. Foto: Davídkovo koření

TOPlist