Zvolenský švankés
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčovú hlavu a koleno narežeme
po stranách, jazyk, srdce
a kožu uvaríme v malom množstve
vody úplne do mäkka. Keď
bude mäso uvarené, oddelíme
mäso od kostí, pokrájame
ho na kúsky a vložíme do misy.
Bravčová koža sa však melie,
aby zmes dobre držala pokope
(stuhla).
- Pridáme koreniny – majorán,
rascu, korenie čierne, nové
korenie mleté a rozotretý cesnak
so soľou. Všetko spolu
poriadne premiešame, pridáme
trocha vývaru z hlavy a znova
premiešame.
- Zmesou naplníme tlačenkové
vrecúška, uzatvoríme a pomaly
hodinu varíme. Vyberieme, vložíme
medzi dve dosky, zaťažíme
a necháme vychladnúť.
|