Zvolenský švankés

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú hlavu a koleno narežeme po stranách, jazyk, srdce a kožu uvaríme v malom množstve vody úplne do mäkka. Keď bude mäso uvarené, oddelíme mäso od kostí, pokrájame ho na kúsky a vložíme do misy. Bravčová koža sa však melie, aby zmes dobre držala pokope (stuhla).
  2. Pridáme koreniny – majorán, rascu, korenie čierne, nové korenie mleté a rozotretý cesnak so soľou. Všetko spolu poriadne premiešame, pridáme trocha vývaru z hlavy a znova premiešame.
  3. Zmesou naplníme tlačenkové vrecúška, uzatvoríme a pomaly hodinu varíme. Vyberieme, vložíme medzi dve dosky, zaťažíme a necháme vychladnúť.