Žúrový šalát

kltko - fotkakltko, 15. novembra 2013

Šalát som prvý krát ochutnal u jednej kamarátky (ahoj Miriam!) a odvtedy sa dožil viacerých opakovaní. Je jednoduchý, chutný, svieži, nie celkom ľahký a Zobraziť celý popisŠalát som prvý krát ochutnal u jednej kamarátky (ahoj Miriam!) a odvtedy sa dožil viacerých opakovaní. Je jednoduchý, chutný, svieži, nie celkom ľahký a zdravý, proste ideálny na žúr.

15 minút
príprava

Suroviny

200 g (alebo malé krevety)
400 ml
200 g (majolka)




Postup

  1. 1

    Môžeme použiť tyčinky / krevety mrazené, alebo chladené. Rozmrazíme, očistíme a pre kľud duše môžeme krátko (20 - 30 sekúnd) obvariť v osolenej vode. (osobne často obvarenie vynechávam) Nakrájame na približne 1 cm kúsky (krevety podľa ich veľkosti). Všetky množstvá v rozpise sú približné, podľa veľkosti balenia.

  2. 2

    Ananásovú šťavu zlejeme a ananás nakrájame na kúsky podobne veľké ako tyčinky. Ak použijeme ananás čerstvý, potrebujeme ho približne 250 g.

  3. 3

    V miske zmiešame pokrájané tyčinky / krevety s ananásovými kúskami a majonézou. Dochutíme strúhaným muškátovým orieškom, ak treba dosolíme. Vložíme do chladničky na 30 - 60 minút postáť, aby sa spojili chute. Podávame na kolieskach bagety, alebo tortilových čipsoch.

Diskusia k receptu

mirop
:D nebolo by lepsie vynechat krabie tycinky ako take?
kltko
druhá voľba v podobe kreviet je uvedená predsa tiež ;o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia